Banner Image

Jääkiekon MM-kisat 2024 | A-lohkon ennakko

Tässä lohkoennakossa käsitellään jääkiekon MM-kisojen 2024 A-lohkon voimasuhteita ja odotuksia. A-lohkon ottelut pelataan Tšekissä Ostravassa. Tekstissä käsitellään joukkueiden kokoonpanoja vedonlyönnin näkökulmasta, mutta tarjolla on paljon yleisesti kiinnostavaa informaatiota.

On kohtuullista väittää, että kahdesta lohkosta juuri A-lohko on vaikeampi. Lohkosta löytyy useita heikompia maita, ja käytännössä ensimmäiset neljä sijoitusta on hyvin varmasti jo ratkaistu. Lohkon jumbosijastakaan ei ole suurta kamppailua, mutta on mielenkiintoista nähdä, pystyykö alemmat neljä joukkuetta haastamaan kärkimaita.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
XLBet6x 25€ kierrätysvapaa ilmaisveto EM-kisojen ajan!Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | XLBet on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/203/2011
Maxxwin100% talletusbonus 250€ asti + 10€ ilmaisveto joka päivä EM-kisojen ajanLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | NTEC Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/347/2016

Lohkovoittaja jo selvillä?

Vaikka pelit eivät ole vielä edes alkaneet, on A-lohkossa selkeä ennakkosuosikki. Kanada on tapojensa mukaan kasannut erittäin laadukkaan joukkueen, joka on jopa poikkeuksellisen täynnä huippupelaajia. Joukkueesta löytyy niin Stanley Cup -voittajia, kuin myös tulevaisuuden lupauksia, kuten Connor Bedard.

Kanada on yksi turnauksen suurista mestaruussuosikeista ja sen ei pitäisi yllättää ketään. Vaahteralehdet aloittavat pelinsä turnauksen toisena päivänä lauantaina 11.5. kun vastaan asettuu lohkon heikoin joukkue Iso-Britannia. Kanadan otteluohjelma on takapainotteinen, sillä ennen Suomea, Sveitsiä ja Tšekkiä vastaan tulevat kaikki heikommat joukkueet. On siis erittäin todennäköistä, että Kanada varmistaa jatkopaikan jo ennen ensimmäistäkään kovaa ottelua.

Kanada on totuttu näkemään hyvin hyökkäyspainotteisena, eikä tämän joukkueen taitopelaajille saa antaa ylimääräistä tilaa isossa kaukalossa. Bedardin tai Brandon Hagelin tasoiset pelaajat eivät pyytele anteeksi, jos saavat paikkoja. Puolustuksesta löytyy muun muassa All-rookie tason pelaajia, kuten Owen Power (2023) ja Colton Parayko (2016) ja maalia vartioi Vezina-keskusteluihin päässyt Jordan Binnington.

Vaikka Suomi, Sveitsi ja Tšekki tulevat laittamaan varmasti Kanadalle kampoihin, on tässä selvästi lohkon ykkössuosikki. Meidän mielestämme Kanadan lohkovoitto on jopa markkinan mielipidettä varmempi, joten Kanadan lohkovoiton kerroin @2,20 (Bet365) on pelaamisen arvoinen.

Novibet100% talletusbonus 100€ asti!Lue ArvosteluPELAA>>

Kivenkova kolmikko aivan Kanadan perässä, mutta kuka toisena?

Kanada ei kuitenkaan ilmaiseksi mene jatkoon, ja siitä pitävät huolen Suomi, Sveitsi ja Tšekki. Lohkon toinen sija on kolmen kauppa, johon Suomella ja Tšekillä on etuosto-oikeus. Sveitsiä ei lasketa missään nimessä pois, mutta sveitsiläisten materiaali on aavistuksen kapeampi, kuin muilla lohkon kärkimailla.

Lohkon todennäköisin kakkonen on tietysti Suomi. Leijonat ovat viimevuosina niittäneet menestystä MM-kisoista, viime kevään mahalaskua lukuun ottamatta. Suomen joukkueessa on jälleen sekoitus NHL-taitureita, joiden pohjana toimii laadukkaat Euroopan ja kotimaan jäillä urakoivat pelaajat.

Tänä vuonna Suomen NHL-avustukset ovat kohdistuneet lähes täysin hyökkäysketjuihin, kun rapakon takaa ovat saapuneet Jesse Pulujärvi, Valtteri Puustinen ja Mikael Granlund. Etenkin Mikael ”Mikke” Granlund on tuttu mies leijonafaneille, kiitos hänen unohtumattoman ilmaveivinsä. Puustinen ja Puljujärvi ovat tulleet tutuiksi nuorten maajoukkueista, eikä kummallakaan vielä ole tarunhohtoisia tarinoita A-maajoukkueesta, mutta nyt on hyvä kevät muuttaa tämä asia. Hyökkäyksen muita mielenkiintoisia nimiä ovat 17-vuotias Konsta Helenius, jolle soisi enemmän peliaikaa, kuin mitä valmennuksen puheet antavat ymmärtää. Lisämaininnan saa NHL-varaukset omaava kaksikko Arttu Hyry ja Oliver Kapanen.

Puolustuksen kulmakiviä ovat varmasti Detroit Red Wingsin Olli Määttä ja Sveitsissä ZSC Lionsia edustava Mikko Lehtonen. Taakka ei kuitenkaan jää kahden miehen harteille, sillä koko puolustus on varustettu kokeneilla pelaajilla. Osa heistä on käynyt NHL:n puolella, osa mestareita Suomessa ja Euroopassa, ja osa näitä kaikkia. Tänäkään vuonna Suomen joukkuetta ei ole koristeltu NHL:n supermiehillä, mutta olemme kaikki nähneet mihin Jukka Jalonen valmennustiimeineen pystyy parhaillaan.

Suomen sisäisen maalipörssin voittajaksi on kertoimia auki muun muassa Bet365:lla. Etenkin Patrik Puistolan kerroin @12 on kokeilun arvoinen kohdevalinta.

PINNACLEMaailman PARHAAT KERTOIMET ja korkeimmat panosrajatLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Pinnacle on MGA:n lisensoima: MGA/CL2/1069/2015

Leijonien kirittäjät aivan hännillä

Heti suomen perässä – ellei jopa samalla portaalla – tulee Tšekki, joka vuodesta toiseen taistelee mitalipelipaikasta. Tšekin kokoonpanosta löytyy kokemusta Suomen tavoin NHL:stä Eurooppaan ja aina kotimaiseen Liigaan asti.

Joukkueen kovinta hyökkäysuhkaa ovat rakentamassa Dominik Kubalík ja Ondřej Palát¸jotka ovat kenttäpelaajista joukkueen kovimmat NHL-vahvistukset. Tulitukea on kuitenkin reilusti myös Euroopan maalta, kun Lukáš Sedlák ja David Tomášek. Nähdään jälleen kisakoneessa. Tšekin vahvuus laadukkaiden yksilöiden lisäksi on syvyys. Joukkueen jokainen tulosvastuussa oleva pelaaja on kykene sylkemään maaleja.

Joukkueen puolustus on rakennettu Tsekin oman liigan pelaajista, mutta NHL:n puolelta täsmähankintoina mukaan karkeloihin saapuvat Radko Gudas ja Jan Rutta. Näiltä herroilta ei kokemusta puutu. Vaikka alivoima- ja viisikkopelaaminen on joukkueella hyvällä mallilla, kermana kakun päällä toimii maalivahtikolmikko. Lukas Dostal, Petr Mrazek, sekä Karel Vejmelka ovat kaikki NHL:ssä ja heille kertyi viime kaudella yhteensä reilusti yli 100 aloitettua ottelua.

Tšekki on joukkue, joka varmasti taistelee mitalipeleistä, eikä finaalipaikkaakaan voi sulkea pois. Nopeimmille pelaajille on tarjolla vielä Tšekin mestaruusvetoon kerrointa @14. Kohde on kaikkea muuta kuin varma osuma, mutta Tšekin voiton todellisen kertoimen pitäisi olla kahdeksikon luokassa.

Neljäs huippumaa myös jatkoon

A-lohkon neljäs huippumaaksi luettava maa on ehdottomasti Sveitsi. Sveitsin joukkueeseen kuuluu niin Euroopan eliittipelaajia, kuin myös NHL:n supertähtiä. Sveitsillä on erikoinen historia MM-kisoista viimeisen 13 vuoden ajalta. Joukkue on pudotuspeleihin päästessä hävinnyt joko finaalissa, tai puolivälierissä. Onko tähtiin kirjoitettu jälleen jatkopaikka ja tappio ensimmäisessä pelissä?

Lukuisten National Leaguen pelaajien lisäksi joukkueesta löytyy yksi NHL:n parhaista puolustajista Roman Josi, sekä sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluva sentteri Nico Hischier. Pienistä vaivoista kärsinyt Hischier teki kuluvalla NHL-kaudella tehot 23+40=67, ja oli osana viime kevään joukkuetta. Kun 2013 Sveitsi pääsi hopealle asti, oli Roman Josi turnauksen MVP, paras puolustaja ja All-Starsiin valittu pelaaja. Tämän jälkeen mies nähtiin mukana muutaman vuoden ajan, mutta on kisakoneessa ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen.

Vaikka Sveitsin joukkueesta löytyykin reilusti tulivoimaa ja syvyyttä, on joukkueen supertähti Nico Hischier päävastuussa. New Jersey Devilsin kapteenille saa joukkueen sisäisen maalipörssin voitosta kerrointa @2,75, ja se kelpaa peliliuskalle.

BETHARD100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
FASTBET100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015

Keskikastiin mahtuu kaksijoukkuetta

Lohkon neljä pienintä kiekkomaata Tanska, Norja, Itävalta ja Iso-Britannia pelaavat lohkossa, josta on vaikea päästä jatkoon. Yllätyksiä nähdään joka vuosi, mutta näiden maiden jatkoon meno vaatisi kärkimailta floppia.

Nelikosta parhaimpana nostettakoon Tanska, joka on vakiokasvo lohkojen keskikastissa. Kokonaisuus ei ole huono, mutta ei sillä jatkoonkaan olla menossa. Joukkueen pelaajista kolmas osa pelaa Tanskan kotimaan liigaa ja loput ovat ripoteltuna ympäri Eurooppaa. Oscar Fisker Mølgaard on Seattle Krakenin varaama juniori, joka voi olla iloinen väripilkku kentällä. Keltanokan kanssa tulosvastuussa on Alexander True, joka kuuluu Florida Panthersin organisaatioon. Hän vietti kohtalaisen tehokkaan kauden AHL:n puolella.

Tanskan joukkue tulee tarjoamaan tasalaatuista ja keskinkertaista jääkiekkoa, joka oikeuttaa lohkossa sijalle viisi. Joukkue ei ole täysi pisteautomaatti, mutta jatkohaaveet voidaan unohtaa.

Tanskan perässä tulee Norja, joka on hyvin samalainen joukkue. Joukkueen pelaajista yli puolet pelaa kotimaista sarjaa ja kolmannes Ruotsissa, joko Allsvenskanissa tai SHL:ssä. Joukkueeseen kuuluu lähes kymmenen alle 23-vuotiasta pelaajaa, joten peli-intoa ei porukasta varmasti puutu. Muun muassa Joukkueen kuopus Stian Solberg on 18-vuotias puolustaja, jota kannattaa pitää silmällä. Tästä isokokoisesta pakista odotetaan varaustilaisuudessa toisen kierroksen valintaa, ja MM-kisat ovat loistava näytön paikka.

Nuorille miehille on saatu vielä yksi maailman parhaista mentoreista Mats Zuccarello. 36-vuotias Minnesota Wildin mies saattaa pelata uransa viimeistä kertaa MM-kisoissa, mutta ympäri maailman hänet tullaan aina muistamaan herrasmiespelaajana. Pelkkä tyylikkyys ei kuitenkaan riitä, vaan tukea tarvitaan paljon nuorelta joukkueelta. Tällä kertaa se on liikaa vaadittu, lohkon kuudes.

Heittopussien kamppailu jumbosijaa vastaan

Lohkon heittopussia ovat Itävalta ja Iso-Britannia. Kummaltakaan joukkueelta ei odoteta pudotuspelipaikkaa ja ainut seurattava asia on, kumpi näistä jää jumbosijalle. Nämä maat eivät ole tulleet tutuksi jääkiekon kautta, eikä tähän odoteta muutosta lähitulevaisuudessa.

Itävallan Vinzent Rohrer valittiin viime kesänä kolmannella kierroksella NHL:ään Montrealin riveihin. Yhdessä Minnesota Wildia edustavan Marco Rossin kanssa kaksikko muodostaa joukkueen hyökkäyspelin. Duon ulkopuolelta kaikki pelaajat ovat pääsääntöisesti oman liigan pelaajia, joista osalla parhaat päivätkin ovat jo luetut.

Iso-Britannian joukkueesta on vielä vähemmän kehuja kerrottavana. NCAA:ssa pelaavan Cade Neilsonin lisäksi kaikki pelaajat ovat Euroopassa, eikä heidän kohdallansa voi puhua eliittisarjoista. Yksi pelaaja Tsekissä, kaksi Saksan divareissa ja yksi Itävallan kakkostasolla. Joukkueelle olisi sensaation tasoinen suoritus kerätä yli 3 pistettä lohkovaiheessa.

Itävalta ja britit tulevat pitämään lohkon hännästä kiinni. Kuitenkin myös näiden kahden joukkueen välillä on melkoinen tasoero, jota brittien on vaikea kiriä kiinni. Tähän peilaten Brittien jumbosijalle on tarjolla kerrointa @1,37; joka haisee vahvasti ylikertoimelle.

Betstro100% talletusbonus 100€ asti vain 5x kierrätyksellä! (min. kerroin 1,50)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betstro on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/233/2013
Betglobal100% talletusbonus 200€ astiLue ArvosteluPELAA>>
QuickbetKotiutukset sekunneissa pankkitililleLue ArvosteluPELAA>>
ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti! VAIN 4x KIERRÄTYS!

4x kierrätys pelasit sitten kasinolla tai vedonlyönnissä!