Banner Image

Jääkiekon MM-kisat 2024 | B-lohkon ennakko

Jääkiekon MM-kisat 2024 pelataan Tšekissä ja turnauksen B-lohko tarkemmin Prahassa. Turnauksen B-lohkoa voi luonnehtia kaksijakoiseksi. Keskikastin joukkueita löytyy enemmän kuin A-lohkosta, mutta myös mestarisuosikkeja on kaksi. Tässä ennakossa selvitetään mikä kolmesta häntäpään maasta ei kisoissa ensi vuonna, ja ketkä etenevät kohti puolivälieriä.

Lohkovoitto ratkeaa yksilöihin

B-lohkossa on ehdottomasti kaksi joukkuetta, jotka tulevat taistelemaan piikkipaikasta. Niin Ruotsi, kuin myös Yhdysvallat ovat tänä vuonna leimanneet jättimäisiä nimiä kisapasseihin, ja se tulee näkymään jäällä. Yhdysvaltojen joukkueesta löytyy kolme pelaajaa ilman NHL-sopimusta, mutta heidätkin on jo varattu taalaliigaan. Ruotsin joukkueessa on muutamia pelaajia Euroopasta, mutta pääpaino on heilläkin selkeästi NHL-tähdissä.

Yhdysvallat nappaa papereissamme hiuksen hienon edun länsinaapuriimme verrattuna ja saa itselleen ennakkosuosikin viitan. Jenkkien joukkuetta on vaikea lähteä purkamaan, koska nimilistasta tulee ähky; aloitetaan hyökkääjistä.

Yhdysvaltojen kokemuskaartin muodostaa Kevin Hayes, Brock Nelson ja Johnny ”hockey” Gaudreau, joista jälkimmäisillä on eniten kokemusta MM-kisoista. Kolmikolta löytyy yli 70 A-maaottelua vyöltänsä, joissa pisteitä on kertynyt 29+37=66. Konkareihin hyökkäys ei kuitenkaan perustu yksin, vaan taakkaa ovat jakamassa muun muassa huippukaudet pelanneet Matt Boldy ja Brady Tkachuk. On yhdentekevää minkä nimen valitsee kokoonpanosta, kyseessä on huippupelaaja.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018

Pakkiparien muodostukseen on myös valinnan varaa tarjolla. Niin maajoukkue, kuin NHL-kokemusta omaavat Jeff Petry ja Seth Jones ovat oppi-isät, ja opetuslapsina on kahdeksan alle 26-vuotiasta pelaajaa. 20-vuotias Luke Hughes on pakkipään nuorin, mutta se ei näy kentällä. Lukella on kaksi vanhempaa veljeä NHL:n puolella ja perheen kuopus on saanut hyvät opit, sillä ensimmäisellä kunnon kaudella NHL:ssä hän taituroi tehot 9+38=47.

Alustavasti kahdella maalivahdilla turnaukseen lähtevällä USA:lla ei ole maalivahtikriisiä, mutta kyseessä ei ole turnauksen paras duo. Veskareista kokeneempi Alex Lyon pelasi kuitenkin laadukkaan kauden Detroitissa, torjuen kiekkoa 90,4% tehokkuudella, 2,1 maalia yli odottaman.

Jenkeillä on nimivahva, tasainen ja ennen kaikkea nälkäinen joukkue, joka saa lohkon ennakkosuosikin paikan marginaalisella erolla Ruotsiin nähden.

Yhdysvallat eivät kuitenkaan voi lähteä lohkovaiheeseen takki auki, mikäli lohkovoitto kiinnostaa. Ruotsin ja USA:n ero on niin pieni, että kumman tahansa joukkueista voi perustella ennakkosuosikiksi. Jos USA:lla on isoja nimiä turnauksessa mukana, niin sitten on myös Ruotsilla. Tre Kronor antaa aavistuksen tasoitusta hyökkäysmateriaalilla, mutta joukkue paikkaa tilannetta turnauksen parhaalla puolustuskalustolla.

Erik Karlsson, Viktor Hedman ja Rasmus Dahlin luovat pakin paikalta sellaista hyökkäysuhkaa, mitä ei MM-kisoissa ole vuosiin nähty – vai onko ikinä? Trion viime NHL-kauden huikeat 191 pistettä on aivan vertaansa vailla ja jokaisella joukkueella tulee olemaan vaikeuksia näiden herrojen kanssa. Kaksikko Karlsson-Dahlin on usein puolustuspelin antanut loistaa poissaolollaan, mutta tähänkin on Ruotsilla ratkaisu. Marcus Pettersson ja Jonas Brodin ovat NHL:n eliittiä mitä tulee omasta maalista huolehtimiseen, etenkin Brodin.

Hyökkäyspäästä löytyy tasaista laatua, joka on kasattu NHL-painotteisesti unohtamatta Euroopan eliittipelaajia. Hyökkäyksen tähtisikermän muodostavat Lucas Raymond, Adrian Kempe ja Joel Eriksson EK. Tämän kolmikon ulkopuolellekin jäi vielä paljon nimimiehiä, mutta tämä trio on esille nostamisen arvoinen. Kolmikosta kukaan ei jäänyt alle 28 maalin, eikä 60 pisteen.

Ruotsin heikkokohta löytyy maalivahtipelistä. Vaikka kisoissa on mukana kolme NHL/AHL-kassaria, ei kenelläkään heistä ole huippukausi alla. Paniikkinappulaa on kuitenkaan turha havitella, myöskään Ruotsi ei ole maalivahtipelinsä puolesta pulassa.

Ruotsin hyökkäystriosta löytyy yksi nimi, joka saa vedonlyöjällä veden kielelle. Lucas Raymondille saa joukkueen sisäisen pistepörssin voitosta muhkeaa kahdeksan kerrointa, jota ei tee mieli jättää pelaamatta.

XLBet6x 25€ kierrätysvapaa ilmaisveto EM-kisojen ajan!Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | XLBet on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/203/2011
Maxxwin100% talletusbonus 250€ asti + 10€ ilmaisveto joka päivä EM-kisojen ajanLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | NTEC Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/347/2016

Kaksi jatkopaikkaa jaossa, mutta ottajia on kolme

Kun lohkon kaksi ensimmäistä paikkaa on jo käytännössä jaettu, jaossa on kaksi jatkopaikkaa, joista Saksa, Slovakia ja Latvia tulevat taistelemaan. Saksa ja Latvia ylittivät viime kisoissa kaikkien odotukset, mutta kuinka käy tänä vuonna?

Lohkon kolmospaikalle sijoitamme Saksan, jonka joukkue on erittäin tasapaksu – hyvällä tavalla. Saksan maajoukkue ylempää keskikastia, joten pudotuspelit ovat varmasti tavoitelistalla ensimmäisenä. Mitalipelit eivät ole todennäköisiä, muttei myöskään kaukainen haave. Saksan vahvuudet vankan rungon ympärillä keskittyvät tasokkaisiin NHL-vahvistuksiin, jotka voivat olla ratkaisuhetkillä käänteentekeviä.

JJ Peterka on joukkueen ykkösvahvistus ja hyökkäyksen kulmakivi. Peterka rikkoi tällä kaudella NHL:ssä 50 pisteen rajan ja viime MM-turnauksessa mies nakutti kuusi maalia ja kuusi syöttöpistettä. Toinen joukkueen neljästä NHL-vahvistuksesta sijaitsee tolppien välissä, kun Phillipp Grubauer tulee torjumaan kumia. Grubauerin kahdestoista NHL kausi ei ollut menneiden vuosien veroinen, mutta mies on vähintään laadukas maalivahti MM-kaukaloon.

Saksalle oikeutetaan lohkon kolmas sija, tässäkin tapauksessa pienellä erolla seuraavaan.

Novibet100% talletusbonus 100€ asti!Lue ArvosteluPELAA>>

Aivan saksalaisten perässä tulee Slovakia, jonka runko on hieman kapeampi kuin Saksalla, mutta laadukkaita pelaajia löytyy täältäkin. Slovakian joukkueesta löytyy peräti yhdeksän NHL:ssä pelaavaa tai vähintään sinne varattua pelaajaa. Juraj Slafkovský on ehdottomasti joukkueen kirkkain timantti, mutta maalinteko ei ole vain yhden miehen varassa. NHL:stä apuja maalintekoon tarjoaa eniten 33-vuotias Tomas Tatar, sekä AHL:ssä hyvän kauden pelannut Pavol Regenda. Myös Euroopan maaperältä löytyy laatua, sillä Slovakian parhaimpiin pelaajiin lukeutuu ehdottomasti Leksands IF:n Peter Cehlárik, joka teki kuluneella SHL kaudella tehot 19+20=39.

Puolustuspäästä löytyy kolme NHL-varattua pelaajaa, mutta Slovakian vahvuus tulee olemaan tasaiset pakkiparit. Joukkue ei ole omassa päässä yksittäisen pelaajan tai edes parin varassa, vaan paketti on rakennettu tasaiselle pohjalle. Maalivahtipeli on Saksaa jäljessä, mutta keskikastin joukkueeksi hyvällä pohjalla. Slovakia ottaa lohkon neljännen sijan, pienellä erolla Saksaan ja lohkovitoseen.

Ei jatkopelipaikkaa Baltiaan

Viime vuoden hurmoksesta ja kohtalaisen tasokkaasta rosterista huolimatta, Latvia jää tänä vuonna ilman jatkopelipaikkaa. Latvian haaveet jatkopaikasta ovat liikaa yhden miehen harteilla. Mikäli joukkueen maalivahti Elvis Merzlikins onnistuu seisomaan päällään seitsemän ottelun ajan, voi Latvia päästä pudotuspeleihin.

Kun katsotaan kokonaisuutta, ei Latvian ratkaisupelaajia löydy muilta pelipaikoilta tarpeeksi. Joukkueesta löytyy toivoa, kokoonpanossa on kourallinen pelaajia, jotka voivat loistaa parin vuoden päästä – se ei auta tänä keväänä. Tasoero Slovakiaan ei ole tähtitieteellinen, mutta maalintekijän mentävä rako siihen välille jää.

Latvia jää lohkossa viidenneksi ja ilman jatkopaikkaa. Joukkue tulee näyttämään sanakirjaesimerkin siitä, mitä on olla keskinkertainen. Voitot ennakkosuosikin roolissa lohkon jumbojoukkueita vastaan, mutta kärkinelikolta ei voittoja heru. Latvian lohkoon jäämiselle saatavilla oleva ylikerroin @1,72 on houkutteleva, ja aivan syystäkin.

PINNACLEMaailman PARHAAT KERTOIMET ja korkeimmat panosrajatLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Pinnacle on MGA:n lisensoima: MGA/CL2/1069/2015

Kerro, kerro kuvastin, ken on kolmesta surkein

B-lohkosta löytyy tänä vuonna kolme joukkuetta, joilla ei ole mitään asiaa pudotuspeleihin. Ainoat kamppailut käydään siitä, mitkä kaksi joukkuetta jatkavat turnauksessa mukana vielä ensi keväänä. Ranska ja Kazakstan ovat jääneet kehityskaaressa jälkeen, kun taas Puola on vasta astumassa radalle.

Ranskan joukkueesta löytyy yksi NHL-pelaaja, muutamia pelaajia Euroopasta, mutta kokonaisuus on luokaton. Kolmesta heikoimmasta joukkueesta Ranskalla on pirtein pelitapa ja hyvällä momentumilla tekemisen saa näyttämään ajoittain laadukkaalta, mutta huonolla hetkellä joukkue on heikko. Viime turnauksen alussa Ranska laittoi vastustajat koville ottamalla kolme tasapeliä, mutta ensimmäisen ottelun jatkoaikavoitto jäi turnauksen ainokaiseksi. Seattle Krakenia edustavan Pierre-Édouard Bellemaren harteilla on niin paljon kannettavaa, ettei sitä yksin voi tehdä.

Ranskan tavoin – ja jopa pahemmin – on Kazakstan tiputtanut tasoaan. Vaikka aina Kazakstan on seilannut MM-kisojen ja 1-divisioonan väliä, näytti parin vuoden ajan jo siltä, että tekeminen etenee. Tämän vuoden kisat tulevatkin olemaan herättelevä kokemus, kun KHL-pelaajista koottu joukkue jää lohkon häntäpäähän.

Kazakstanin joukkue on tasapaksu, hajuton ja mauton. Tähtipelaajia ei ole, peli-identiteetti on hukassa kuin autonavaimet työaamuna, ja sankarin viitalle ei ole ottajia. Kazakstan pystyy haastamaan täysin Ranskan tekemisen ja Puolaa vastaan joukkue on selkeä ennakkosuosikki. Tämä ei kuitenkaan riitä pudotuspeleihin ja taistelussa putoamista vastaan marginaalit ovat pieniä; Kazakstan on heikoilla jäillä seitsemännellä sijalla.

Lohkon jumbosijalle jää vähemmän yllättäen Puola. Yli 20 vuoteen ensimmäistä kertaa A-maajoukkuekisoissa nähtävä Puola tarjoilee sitä mitä voikin olettaa, eli ei mitään. Puolan kohdalla ei tarvitse edes aloittaa keskustelua pudotuspelipaikasta, sillä se on täyttä utopiaa. Kaikki panokset annetaan sille, ettei ensi vuonna pelattaisi taas sarjaporrasta alempana, mutta tämä on se todennäköisin skenaario.

Lohkon kolmesta heikosta joukkueesta Puola on eittämättä muita paljon jäljessä, ja vaatiikin uskomattoman suonenvedon lisäksi paljon onnea, mikäli joukkue haluaa haastaa tässä turnauksessa muita kuin itseään. Puola jää lohkon viimeiseksi ja hakee vauhtia alemmalta tasolta taas ensi keväänä.

BETHARD100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
FASTBET100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
Betstro100% talletusbonus 100€ asti vain 5x kierrätyksellä! (min. kerroin 1,50)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betstro on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/233/2013
ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti! VAIN 4x KIERRÄTYS!

4x kierrätys pelasit sitten kasinolla tai vedonlyönnissä!