Banner Image

Jääkiekon MM-kisat 2024 | Turnausennakko

Kiekkohuuma on jo parhaimmillaan, eikä se tule tästä lieventymään, sillä jääkiekon MM-kisat ovat jo aivan ovella. Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2024 järjestetään Tšekin Prahassa ja Ostravassa 10.5-26.5.2024. Turnaukseen osallistuu jälleen 16 joukkuetta, mutta vain yksi joukkue pääsee nostamaan himoitun mestaruuspokaalin. Tässä ennakossa käydään kattavasti läpi turnausmalli ja tutkitaan mahdollisuudet torijuhlille.

Tuttuun tapaan kuusitoista maailman parasta jääkiekkomaata ottavat mittaa toisistaan, kun joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Molemmista lohkoista neljä parhaiten sijoittunutta joukkuetta jatkavat kohti pudotuspelejä. Pudotuspelit pelataan perinteisesti yhdestä poikki -menetelmällä, joten yllätyksiäkin voidaan nähdä. Mikäli ottelut venyvät jatkoajalle asti, pelataan 4 vastaan 4 -jatkoerä, jota seuraa voittomaalikilpailu.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
XLBet6x 25€ kierrätysvapaa ilmaisveto EM-kisojen ajan!Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | XLBet on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/203/2011
Maxxwin100% talletusbonus 250€ asti + 10€ ilmaisveto joka päivä EM-kisojen ajanLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | NTEC Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/347/2016

Ketkä ovat mestaruussuosikit?

Tänäkään vuonna turnauksesta ei löydy yhtä yksittäistä mestaruussuosikkia, mutta kärkikolmikko erottuu edukseen. Yhdysvallat, Kanada, sekä Ruotsi ovat lähtemässä turnaukseen rostereilla, jotka koostuvat täysin NHL-pelaajista, jenkkien muutamaa yliopistosarjan pelaajaa lukuun ottamatta. Joukkueista löytyy niin kokeneita NHL-jyriä, kuin myös tulevaisuuden supertähtiä. Kanada on ollut viimevuosina kestomenestyjä, eikä joukkue ole jäänyt mitalipelien ulkopuolelle kahdeksaan vuoteen. Yhdysvalloilla vastaava putki on kolme vuotta, kun taas Ruotsia ei mitalipeleissä ole nähty sitten vuosien 2017–18 tuplamestaruuden.

Kärkikolmikon perässä tulee nopeasti kehittyvä Tšekki, sekä tietysti kivenkova leijonalauma. Vaikka Tšekin kehitys on ollut positiivista, on vuoden 2012 jälkeen mukaan tarttunut vain yksi pronssimitali. Näin ei kuitenkaan ole Suomella, sillä Leijonat ovat voittaneet samassa ajassa kaksi mestaruutta ja kolme karvasta hopeamitalia. Vaikka Suomi ja Tšekki eivät pääse leveilemään NHL-pelaajilla, ei se ole tähänkään mennessä ollut mikään este. Molemmat joukkueet on varustettu mitä loistavammilla valmentajilla ja kumpaakaan joukkuetta ei voi laskea pois finaalipeleistä.

Löytyykö kärkiviisikolle haastajia?

Kärkiviisikolle on tänäkin vuonna haastajia, joista vahvin – Sveitsi – ei todellakaan ole kaukana muusta poppoosta. Ainakaan turnauksen alussa Sveitsin joukkue ei ole yhtä huippulaatuinen kuin viime vuonna, mutta mitalipelit ei maalivahtipelistä pitäisi tänäkään vuonna jäädä kiinni. Viimeiset kaksi joukkuetta, joilla on rehellinen mahdollisuus mitalipeleihin ovat Saksa ja Slovakia. Kumpikin joukkue on vuodesta toiseen pudotuspeleissä, tai ainakin aivan niiden rajalla. Etenkin Saksaa voidaan pitää todennäköisenä pudotuspelijoukkueena, sillä B lohkosta jatkoon meneminen on tänä vuonna reilusti helpompaa, kuin lohkosta A.

Sveitsin, Saksan tai Slovakian näkeminen finaalissa olisi jättiyllätys, mutta myös mitalipelit vaikuttavat kaukaiselta haaveelta. Jääkiekko on kuitenkin nopeatempoinen laji, missä mitä vain voi tapahtua. Kun otetaan huomioon pudotuspeliformaatti ja kotimaan edustaminen, ovat nämäkin joukkueet valmiita raivaamaan tiensä pitkälle.

Novibet100% talletusbonus 100€ asti!Lue ArvosteluPELAA>>

Keskikastissa tasaista vääntöä

Keskikastin joukkueiksi lasketaan tässä kohtaa ne, joilla on yllätyssauma jatkopeleihin, mutta lohkon häviäminen olisi suurempi yllätys. Tanska, Norja ja Latvia tulevat ottamaan pisteitä heikommilta mailta, mutta kärkiviisikolle on vaikea panna kampoihin. Joukkueet pystyvät haastamaan myös edellisen korin joukkueita, mutta jokainen voitto olisi vähintään yllättävä. Tämä kolmikko on niin ikään vakiokasvoja kisoissa, mutta mitalimenestystä ei ole tullut. Viime vuonna Latvian ja Suomen yhteiskisoissa toinen isäntämaa Latvia teki kuitenkin spektaakkelin ja voitti pronssia. Vastaavaa tuhkimotarinaa tuskin tullaan näkemään tänä vuonna.

Ketkä jatkavat MM-turnauksessa 2025?

Viimeisten joukkueiden välille jää enää selvitettäväksi, ketkä jatkavat vielä ensivuonna MM-turnauksessa ja ketkä putoavat. Itävalta, Iso-Britannia, Ranska, Kazakstan ja Puola pelaavat käytännössä pelkästään sarjapaikasta. Ketään näistä joukkueista ei odoteta mukaan pudotuspeleihin, vaan toiminta keskittyy pisteautomaattina toimimiseen. Arvokisoissa nähdään vuodesta toiseen suuria yllätyksiä, mutta näiltä joukkueilta sitä on rohkeaa odottaa.

Huolimatta heikommista kokoonpanoista, alempien joukkueiden keskinäiset ottelut ovat usein hyvää viihdettä. Siinä missä mestaruussuosikit pelaavat tarkasti hiottua jääkiekkoa, nähdään jumbojoukkueiden välillä usein paljon maaleja ja erikoisiakin tapahtumia.

Turnauksen lohkot ja kiinnostavat pelaajat

Käydään seuraavaksi läpi turnauksen kaikki joukkueet, joista nostetaan esille kiinnostavia pelaajia, joita kotisohvalta on hyvä seurata. Kiinnostavimmat pelaajat eivät aina ole joukkueen parhaita pelaajia, vaan joukosta löytyy myös hienoja tarinoita ja lupaavia junioreita.

A-Lohko

 • Kanada, Connor Bedard ja Brandon Hagel. Connor Bedard on yksiselitteisesti poikkeuksellisen lahjakas huippulupaus, mutta tulosvastuuta tullee kantamaan myös Hagel, joka pelasi kuluneella kaudella NHL:ssä lähes piste per peli -tahdilla.
 • Tšekki, Radko Gudas. Kun 95-kiloinen puolustaja ei pelkää taklata, on sitä aina ilo seurata. NHL-urallaan yli 16 tuntia jäähyllä istunut kovanaama pitää huolen siitä, ettei joukkueen energia pääse loppumaan.
 • Suomi, Konsta Helenius ja Jesse Puljujärvi. Kaksikosta vanhempi Jesse Puljujärvi on vuosien  takaa kärkivaraus NHL:ään, mutta ura ei ole mennyt aina suunnitelmien mukaan. U20 MM-joukkueessa Puljujärvi oli aikoinaan loistava, olisiko MM-kisat Puljulle itseluottamuksen kohentaja. Konsta Heleniuksella on ura vielä edessä, mutta tämä 17-vuotias superlupaus taiteili jo viimekaudella Liigassa 51 otteluun tehot 14+22.
 • Sveitsi, Nico Hischier. Vuoden 2017 ykkösvaraus on NHL:ssä piste per peli -tahdin mies, ja täysin samaa tahtia voidaan olettaa myös MM-kisoissa. Hischierin avulla Sveitsi saa rakennettua reilusti uhkaa hyökkäykseen, etenkin ylivoimalla.
 • Tanska, Oscar Fisker Mølgaard. Oscar Fisker Mølgaard on 19-vuotias sentteri, joka varattiin viime kesänä Seattle Krakenin riveihin. Tälle hyökkäyspään moniosaajalle ei ole vielä tullut kutsua rapakon taakse, mutta viime kaudella SHL:ssä HV71:n riveissä pisteitä kertyi kunnioitettavat 21 kappaletta.
 • Norja, Mats Zuccarello. Mats Zuccarello on pitkän linjan NHL-pelaaja, joka on kaukalossa erittäin arvostettu pelaaja. Tätä lähes legendatason veteraania kannattaa pitää silmällä, sillä nämä voivat olla Zuccarellon viimeiset kisat.
 • Itävalta, Vinzez Rohrer ja Marco Rossi. Vinzez Rohrer ja Marco Rossi ovat itävaltalaisjoukkueen ainoat NHL-varauksen omaavat pelaajat, joista jälkimäinen on jo Minnesota Wildin vakiokasvo. Rohrer odottaa vielä kutsua Montreal Canadiensiin, kun taas Rossi pelasi juuri ensimmäisen täyden kauden, rikkoen 40 pisteen rajapyykin. Molemmat tulevat olemaan Itävallan hyökkäyksen keskiössä.
 • Iso-Britannia, Cade Nelson. Cade Nelson on vuonna 2001 syntynyt kanadalais-brittihyökkääjä, joka on viettänyt viimevuodet Yhdysvalloissa NCAA-yliopistosarjassa. Ensikaudella hänet tullaan näkemään Michigan Techin riveissä, joka on sama joukkue jota Jarkko Ruutu on edustanut.
PINNACLEMaailman PARHAAT KERTOIMET ja korkeimmat panosrajatLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Pinnacle on MGA:n lisensoima: MGA/CL2/1069/2015

B-Lohko

 • Yhdysvallat, Trevor Zegras. Trevor Zegras on piste iin päälle jenkkien joukkueessa. Hyökkäysvahvan joukkueen välähtelevä taituri on tullut tunnetuksi ilmaveiveistään ja näyttävästä pelitavastaan.
 • Ruotsi, Rasmus Dahlin, Viktor Hedman ja Erik Karlsson. Ruotsilla ei puutu viivasta hyökkäysuhkaa. Tämä trio taituroi tällä NHL-kaudella yhteensä 191 tehopistettä, joka on kolmelta puolustajalta aivan absurdi lukema.
 • Saksa, JJ Peterka. JJ Peterka on viimevuoden hopeamitalisti ja Buffalo Sabresin nuori ja lupaava hyökkääjä. Nuori lupaus pelasi viime MM-kisoissa 10 peliä tehoin 6+6=12. Peterkalta voidaan jälleen odottaa johtavaa roolia hyökkäyspäässä, tinkimättä viisikkopelaamisesta omissa.
 • Slovakia, Juraj Slafkovský. Juraj Slafkoský on suomalaisille kiekkofaneille erittäin tuttu nimi, sillä tämä nuori slovakialainen hyökkääjä pelasi TPS:ssä ensimmäisen kerran jo u16-ikäluokassa. Slafkoský on sittemmin edennyt aina NHL:ään asti ja kuluvalla kaudella nakutti Montreal Canadiensin riveissä tehot 20+30. Olympialaisissa ja MM-kisoissa nuorimies on tavallisesti urakoinut yli piste per peli -tahdilla.
 • Latvia, Elvis Merzlikins. Elvis Merzlikins on Columbus Blue Jacketsin maalivahti, jonka viimekausien tilastot eivät kerro koko totuutta. Columbuksessa paljon vastuuta saava latvialaisveskari on parhaimmillaan loistava maalivahti, mutta Columbus joukkueena ei ole kenenkään maalivahdin unelma. Tämä nuotanvartija tulee olemaan keskiössä, mikäli Latvia haluaa rakentaa viime vuoden kaltaista tarinaa.
 • Ranska, Pierre-Édouard Bellemare. Pierre-Édouard Bellemare on Ranskan joukkueen varmasti kokenein pelaaja. Tälle ranskalaishyökkääjälle on kertynyt vuosien saatossa mestaruuksia Ruotsista ja Ranskasta, sekä nykyisin mies edustaa NHL:ssä Seattle Krakenia. 39-vuotias työmyyrä on pelannut jo 11 keväällä MM-kisoissa ja 60 ottelussa tehoja on kertynyt 13+21=34.
 • Kazakstan, Roman Starchenko. Starchenko on Kazakstanin maajoukkueen historian paras pistemies (78 peliä, 35+27=62) ja hän oli mukana viime keväänä nostamassa maajoukkuettaan takaisin MM-kisoihin.
 • Puola, Pawel Zygmunt. Pawel Zygmunt on joukkueen ainoita pelaajia, jotka pelaavat Puolan pääsarjan ulkopuolella. Tšekin liigassa HC Litvínovia edustava hyökkääjä ei ole tullut tunnetuksi pisteiden teosta, joten jääkin nähtäväksi kenen ympärille hyökkäys rakentuu.
BETHARD100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
FASTBET100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
Betstro100% talletusbonus 100€ asti vain 5x kierrätyksellä! (min. kerroin 1,50)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betstro on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/233/2013
Betglobal100% talletusbonus 200€ astiLue ArvosteluPELAA>>
QuickbetKotiutukset sekunneissa pankkitililleLue ArvosteluPELAA>>
ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti! VAIN 4x KIERRÄTYS!

4x kierrätys pelasit sitten kasinolla tai vedonlyönnissä!