Banner Image

NFL VIHJEET

NFL on Yhdysvaltojen suosituin urheilusarja, joka ei varmasti yllätä ketään, sillä onhan amerikkalainen jalkapallo yhdysvaltalaisten ikuinen ykköslaji. Euroopassa jenkkifutis ei ole aiemmin ollut kovinkaan suosittua, mutta viime vuosien aikana laji on ollut kovassa nosteessa. Tämä on näkynyt myös Suomessa, sillä NFL vihjeet sekä sarjaan liittyvä vedonlyönti on kerännyt aktiivista keskustelua monella eri kanavalla.

Monelle suomalaiselle NFL:n seuraaminen on tarkoittanut joka vuotisen finaalin, eli Super Bowlin katsomista. Laadukasta seurattavaa on kuitenkin tarjolla paljon enemmän, sillä runkosarja käynnistyy yleensä jo syyskuussa. Runkosarjan aikana jokainen joukkue pelaa 17 matsia, ja me Vedonlyontivihjeet.org -sivustolla pyrimme tarjoamaan laadukkaat NFL vihjeet jokaiselle ottelukierrokselle!

PARHAAT NFL VIHJEET

Pyrimme kirjoittamaan NFL vihjeitä jokaiselle kierrokselle, mutta mikäli positiivisen odotusarvon kohteita ei löydy, jätämme kyseisen kierroksen välistä. Emme siis kirjoita vinkkejä pakon edessä, sillä haluamme tarjota lukijoillemme vain parhaat NFL vihjeet, jotka ovat oikeasti pelaamisen arvoisia. Meiltä et siis välttämättä löydä kymmeniä vinkkejä joka viikko, kuten joiltain muilta sivustoilta, sillä meillä hommat tehdään laadun, eikä suinkaan klikkimäärien perässä.

Jokaisen vihjeen takaa löytyy amerikkalaisen jalkapallon asiantuntija, joka on seurannut lajia sekä eri sarjoja jopa vuosikymmenien ajan. Pääsääntöisesti vihjeemme kirjoitetaan NFL:ään, mutta tämän lisäksi voit päästä lukemaan kesäisin Vaahteraliiga vihjeitä, sillä tiimistämme löytyy myös tämän kotimaisen sarjan tietäjiä. Voit siis olla varma, meiltä löydät parhaat vihjeet amerikkalaiseen jalkapalloon – sarjasta riippumatta!

ILMAISET NFL VIHJEET

Meidän ilmaiset NFL vihjeet ovat lukijoillemme aina maksuttomia, sillä emme tule lyömään tipsejämme maksumuurin taakse tulevaisuudessakaan. Haluamme jakaa tietotaitoamme mahdollisimman monelle suomenkieliselle jenkkifutiksen ystävälle, jonka olemme tehneet päätöksen, että lukijamme pääsevät nauttimaan ilmaisista vihjeitä nyt ja jatkossa.

Pelivalintojamme ei ole pakko napata suoraan omalle lapulle, sillä voit lukea ammattilaisten NFL pitkävetovihjeet myös oppimismielessä, ja hakea niistä tukea omien analyysien pohjalle, ja tehdä mahdollisen pelipäätöksen itse. Mikäli olet vihjaajan kanssa samoilla jäljillä pelivalinnan suhteen, tuo perusteltu vihje varmasti roimasti itseluottamusta myös sinulle, ja voit lukita kohteen omalle kupongille. Mikäli kuitenkin olet vihjaajan kanssa eri mieltä, saat varmasti siitä huolimatta uutta ajateltavaa, jonka myötä pohdit pelivalintaasi vielä hieman tarkemmin.

Yhteenvetona voidaan siis sanoa, että NFL vihjeistämme tuskin on kenellekään haittaa, sillä perustellut analyysit tuovat varmasti uusia ajatuksia jokaiselle – olit sitten samaa tai eri mieltä kirjoittajan kanssa. Varmaa on myös se, että pääset lukemaan ilmaisia NFL vihjeitä sivustollamme nyt ja tulevaisuudessa, sillä emme tule veloittamaan tipseistämme koskaan.

NFL VEDONLYÖNTI

Amerikkalainen jalkapallo vedonlyönti sisältää monia eri elementtejä, jonka vuoksi joukkueiden välisten voimasuhteiden arvioiminen vie paljon aikaa. Vedonlyöjien onneksi erilaisia tilastoja on kuitenkin saatavilla todella kattavasti, eikä dataa kerätä vain joukkuepelistä. Tarkkaa tietoa on nimittäin tarjolla myös yksittäisten pelaajien tekemisistä, sillä moni ilmainen datapalvelu ottaa talteen pelaajien jokaisen liikkeen pelikentällä.

Kasvaneen suosion ansiosta NFL vedonlyönti on saanut entistä laajempaa jalansijaa myös vedonlyöntisivustojen tarjonnasta. Erilaisia NFL kohteita on saatavilla kattavasti, sillä yksittäisiin peleihin voi olla tarjolla satoja, ellei jopa tuhansia vetokohteita. Joukkuekohtaisten vetokohteiden lisäksi vedonlyöjien suosiossa ovat pelaajakohtaiset NFL kohteet, jotka tarjoavat mielenkiintoista pelattavaa, sillä jenkkifutiksessa yksilöt ovat suuremmassa roolissa kuin monessa muussa joukkuepelissä.

Voimasuhteet

Tämä on varmasti monelle vedonlyöjälle se kulmakivi, johon pelivalinnat perustetaan. Voimasuhteiden arvioiminen ei tarkoita vain sitä, että analysoidaan, kumpi joukkueista on paperilla parempi, vaan tärkeää on selvittää se, kumpi niistä pelaa laadukkaampaa jalkapalloa. Moni aloitteleva pelaaja antaa liikaa arvostusta muutamalle tähtinimelle, vaikka tärkeämpää olisi huomioida se, kuinka hyviä syvyyspelaajia joukkueesta löytyy. Toki esimerkiksi pelirakentajan merkitys on todella huomattava, mutta muilla pelipaikoilla tasaisuus on yleensä muutamaa huippunimeä parempi asia. Mikäli joukkueesta löytyy laatua monelta eri rintamalta, on kyseessä selvästi parempi joukkue kuin sellainen, joka koostuu vain parista nimimiehestä.

Pelityylit

Toinen tärkeä tekijä, joka on syytä ottaa huomioon amerikkalaisen jalkapallon vedonlyönnissä, on pelityyli, jolla joukkue pelaa. Tämä on huomioitava erityisesti tasoitus- ja pistemäärävedoissa. Joukkueiden pelityylit vaikuttavat merkittävästi siihen, miten toinen joukkue hyökkäyspeliään vyöryttää. Joukkue A voi esimerkiksi olla erinomaisesti heittoja puolustava joukkue, jolloin Joukkue B:n täytyy hyökätä enemmän juoksupelin kautta, joka luonnollisesti vaikuttaa pistemäärävetoihin hyvin merkittävällä tavalla.

Motivaatiotekijät

Joukkueiden motivaatioon vaikuttavat tekijät jäävät vedonlyöjiltä yllättävän usein huomiotta. Osa saattaa ajatella, että pelaajat antavat aina kaikkensa kentällä, joka on tietenkin toivottavaa, mutta aina lähtökohdat eivät ole sellaiset, että joukkueilla olisi tarve maksimaaliseen suoritukseen. Erityisesti kauden loppupuoliskolla osalla joukkueista ei välttämättä ole varsinaista panosta otteluissaan, sillä esimerkiksi playoff-paikka on jo voinut karata, eikä pudotuspeleihin ole enää mahdollista päästä. Tässä tapauksessa joukkue ei välttämättä enää pelaa aivan satalasissa, kun taas toisella joukkueella voi olla käynnissä tiukka taistelu paikasta playoffeihin, jolloin viimeisimpänä mainitulla tiimillä on merkittävä motivaatioetu puolellaan. Pelkkään motivaatioon pelejä ei toki ole syytä perustaa, mutta motivaatiotekijöiden tarkastaminen ennen pelivalintojen lukitsemista on silti tärkeää.

Poissaolot

Amerikkalaisessa jalkapallossa loukkaantumisia tulee paljon, jonka vuoksi myös poissaoloja nähdään runsaasti. Tietyillä pelipaikoilla poissaolot vaikuttavat joukkueen pelaamiseen merkittävästi, jonka vuoksi joukkueiden loukkaantumistilanteet on syytä tarkastaa ennen vetojen lukitsemista. Esimerkiksi pelirakentajan puuttuminen vaikuttaa valtavasti joukkueen hyökkäyspelaamiseen, eikä puolustuspään poissaolojakaan ole syytä aliarvioida. Laadukkaan kulma- tai linjamiehen poissaolo voi tehdä ison loven yksittäisen joukkueen puolustuspelaamiseen, jota hyökkäävät joukkueet takuulla pyrkivät käyttämään hyväkseen.

Otteluohjelma

NFL:n runkosarjan ottelumäärä voi tuntua monesta todella vähäiseltä, mutta kyseessä on erittäin fyysinen laji, jonka vuoksi palautuminen ottaa aikaa. Tämän vuoksi otteluohjelma sisältää vain 17 ottelukierrosta, joka on tietenkin todella pieni määrä, kun vertailukohdaksi otetaan NHL tai NBA, joissa molemmissa pelataan 82 ottelukierrosta runkosarjan aikana. Otteluohjelmaa on syytä tarkastella lepoedun kautta, sillä aivan jokaisella kierroksella nallekarkit eivät niin sanotusti mene tasan joukkueiden välillä. Joukkue A on voinut saada levätä jopa puolitoista viikkoa ennen ottelua, kun taas Joukkue B on saattanut pelata edellisen kerran alle viikko sitten. Tämä on tietenkin merkittävä lepoetu fyysisesti raskaassa lajissa, joka on syytä ottaa huomioon vetopäätösten taustalla.

NFL VEDONLYÖNTI KOHTEITA

Amerikkalainen jalkapallo tarjoaa myös kohteiden osalta mukavan määrän pelattavaa, sillä vetoa on mahdollista lyödä käytännössä kaikesta, mitä ottelun aikana voit kuvitella tapahtuvan. Vedonlyontivihjeet.orgin NFL vihjeet sisältävät joukkuekohtaisten vetojen lisäksi pelaajakohtaisia vetotyyppejä, joista esittelemme esimerkkejä alapuolella.

Joukkuevedot

 • Moneyline – Veikataan ottelun lopullista voittajaa. Perinteinen voittajaveto, joka sisältää mahdollisen jatkoajan
 • Over/Under – Yli/Alle. Veikataan pisteiden määrää ottelussa
 • Team Totals – Joukkuekohtainen Yli/Alle –veto. Veikataan esimerkiksi sitä, tekeekö Kansas City Chiefs ottelussa yli vai alle 30,5 pistettä
 • Asian Handicap – Aasialainen tasoitusveto. Kaksisuuntainen tasoitusvetomuoto, jossa on mahdollisuus Pushiin, eli panoksen palautumiseen. Esimerkkejä aasialaisista tasoitusvedoista ovat Tampa Bay Buccaneers -7.0 sekä Caroline Panthers +3.0
 • European Handicap – Eurooppalainen tasoitusveto, joka tunnetaan nimellä 3way-handicap. Kyseessä on kolmisuuntainen tasoitusveto, jossa ei ole mahdollisuutta panoksen palautumiseen. Esimerkkejä LA Rams -6.5 ja Seattle Seahawks +3.5

Pelaajakohtaiset vedot

 • Passing Yards – veikataan montako jaardia pelirakentaja heittää ottelussa. Yleensä kohde on Yli/Alle –muodossa, eli esimerkiksi ”Heittääkö Tom Brady Yli vai Alle 99,5 jaardia.
 • Rushing Yards – veikataan juoksujaardeja, eli montako jaardia pelaaja etenee juosten. Syöttöjaardien tapaan veikkaus tehdään yleensä Yli/Alle –kohteen muodossa.
 • To Score a Touchdown – veikataan, tekeekö pelaaja ottelussa touchdownin
 • Multi Touchdown – veikataan, tekeekö pelaaja kaksi tai enemmän touchdownia ottelussa
 • H2H-vedot – tässä vetotyypissä on asetettu kaksi pelaaja vastakkain. Veikataan esimerkiksi sitä, kumpi pelirakentajist heittää enemmän jaardeja – tai kumpi juoksijoista etenee enemmän jaardeja juoksemalla
 • Pisin potkumaali – Veikataan pisintä potkumaalia ottelussa. Useimmiten kyseessä on Yli/Alle –veto, eli esimerkiksi ”Tehdäänkö pisin potkumaali yli vai alle 49,5 jaardista”

HYVÄT NFL VIHJEET

Asiantuntijamme käyvät tarkkaan läpi kaikki kierroksen ottelut, jotta pystyisimme tarjoamaan vain oikeasti hyviä NFL vihjeitä sivustollamme. Perustelemme jokaisen vihjeen huolellisesti, sillä hyvin perustellut tipsit tuovat uusia ajatuksia myös niille, jotka eivät vihjeitämme suoraan peesaisikaan. Kerromme selkeästi syyt sille, miksi olemme päätyneet kyseiseen pelivalintaa, emmekä perusta vihjeitämme vain kuntopuntariin tai joukkueiden sarjasijoituksiin.

Jokaisessa pelivinkissä esitellään toki myös peliyhtiö, joka tarjoaa vihjattavalle kohteelle kaikista korkeimman kertoimen. Emme esittele vain yhteistyökumppaneidemme kertoimia, vaan NFL vihjeet sisältävät kirjoitushetken markkinatopit riippumatta siitä, teemmekö kyseisen sivuston kanssa yhteistyötä vai emme. Voit kuitenkin luottaa siihen, että kyseessä on takuulla luotettava vedonlyöntisivusto, sillä kertoimet ovat aina testatuilta sivuilta, joilla pelaamme myös itse.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

MISTÄ LÖYTÄÄ PARHAAT NFL VIHJEET?


Markkinoiden parhaimmat NFL vihjeet löydät Vedonlyontivihjeet.org -sivustolta. Kaikki vihjeemme kirjoitetaan positiivisella odotusarvolla, joten meille ei ole ongelma jättää jotain ottelukierrosta kokonaan väliin, mikäli pelaamisen arvoisia kohteita ei löydy.

Voit siis luottaa siihen, että kaikki NFL vihjeet ovat oikeasti hyviä, sillä ne on tehty huolellisen analyysin pohjalta. Mikäli siis etsit oikeasti hyviä vinkkejä, joita ei kirjoiteta pelkkien klikkien perässä, olet saapunut oikeaan osoitteeseen.

OVATKO KAIKKI NFL VIHJEET ILMAISIA?


Kyllä ovat, ja ovat myös jatkossa. Meidän NFL vihjeitä ei ole maksumuurin taakse piilotettu, sillä voit lukea koko kattauksemme aina ilmaiseksi. Maksuttomuudesta huolimatta vihjeiden takaa löytyy kokeneita ammattilaisia, joten pääset siis nauttimaan laadukkaista vihjeistä täysin ilmaiseksi.

Meidän ilmaiset NFL vihjeet tarjoavat erinomaista oppia myös aloitteleville pelaajille, sillä asiantuntijat perustelevat jokaisen pelivalinnan huolellisesti. Selostamme yksityiskohtaisesti, miksi olemme päätyneet kyseiseen pelivalintaan ja mitä asioita on otettu huomioon ennen kohdevalinnan lukitsemista. Vinkkejämme ei siis ole pakko peesata, vaan voit lukea ne myös oppimisen kannalta.

MISSÄ NFL VIHJEITÄ VOI PELATA?


NFL vedonlyönti on nykyään niin suosittua, että pelikohteita löytyy jokaiselta varteenotettavalta vedonlyöntisivustolta. Kirjoittajamme lisäävät aina vihjeisiin esittelyn peliyhtiöstä, joka tarjoaa vinkatulle kohteelle parhaimman kertoimen, joten voit napata huippukertoimet haltuun myös sen kautta.

Markkinatopeilla pelaaminen on tärkeää myös voitollisen vedonlyönnin kannalta, sillä pitkässä juoksussa kertoimista ei ole syytä tinkiä. Älä siis pelaa vain yhdellä ja samalla vedonlyöntisivustolla, vaan ota aktiiviseen kiertoon ainakin viisi bookkeria, jotta voit aina pelata parhaalla kertoimella.

MISTÄ TUNNISTAA LAADUKKAAT NFL VIHJEET?


Hyvät NFL vihjeet koostuvat muutamasta peruselementistä. Tärkeimpänä se, että vihje sisältää laadukkaat perustelut, jotka eivät pohjaudu vain sarjasijoitukseen tai kuntopuntariin, vaan pelivalinta perustellaan joukkueiden todelliset voimasuhteet huomioiden.

Tämä tarkoittaa sitä, että huomioon on otettu materiaalierot, motivaatioon vaikuttavat tekijät sekä olosuhteet, jotka vaikuttavat merkittävällä tavalla ottelutapahtumaan. Laadukkaissa vihjeissä esitellään myös aina se pelisivu, joka tarjoaa parhaan kertoimen vihjatulle kohteelle.

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti! VAIN 4x KIERRÄTYS!

4x kierrätys pelasit sitten kasinolla tai vedonlyönnissä!