Banner Image

Superpesis 2023 – Kausiennakko

Kausiennakko Superpesikseen kaudelle 2023

Superpesiskausi lähtee virallisesti käyntiin torstaina 11.5. paikallisottelulla Vimpeli-Alajärvi. Superpesiksessä pelataan tällä kaudella kaksinkertainen sarja, jonka lisäksi joukkueet pelaavat neljä lisäottelua. Lisäottelut pelataan kahta lähintä joukkuetta vastaan kerran vieraissa ja kerran kotona.

Runkosarjan kuusi parasta pääsee suoraan pudotuspeleihin ja sijat 7. ja 10. pelaavat keskenään pudotuspelikarsinnat, sekä sijat 8. ja 9. pelaavat samaiset karsinnat. Runkosarjan 12. ja 13. pelaavat putoamiskarsinnat. Parin häviäjä tippuu suoraan Ykköspesikseen ja parin voittaja pelaa karsinnat Ykköspesiksen hopeamitalistien kanssa.

Tulevaa Superpesiskautta voi luonnehtia samaan aikaan tylsäksi, sekä mielenkiintoiseksi. Pudotuspeleihin ja välieriin on monta joukkuetta ehdolle, mutta mestaruutta ajatellen yksi on ylitse muiden. Myös häntäpäässä moni joukkue joutuu pelaamaan tosissaan, mutta sarjan pisteautomaatti on jo valittu.

Voimalukutasot

  • A-taso: Todennäköinen mestari
  • B-taso: Finaalipaikasta kamppailevat joukkueet
  • C-taso: Ylempi keskikasti
  • D-taso: Alempi keskikasti
  • E-taso: Jokainen piste on voitto

Onko mestari jo varma?

1. Vimpelin Veto A+

Viime vuonna suvereenejä otteita esittänyt Vimpelin Veto on tänäkin vuonna ehdoton mestarisuosikki. Joukkue on loistava kombinaatio kaikkea: lyöntivalikoima on loistava, jalkoja piisaa, kotietu ja otteluparit tuovat paljon lisäpisteitä, ja ennen kaikkea joukkue nauttii pelata.

Tomi Niskasen johtama poppoo otti mielenkiintoisen, mutta myöskin ymmärrettävän lähtökulman tähän kauteen. Sen sijaan, että Vimpeli olisi joutunut etsimään korvaajia mestaruuden jälkeen lähteneille pelaajille, ei Vimpeliin tullut, eikä sieltä lähtenyt yhtään pelaajaa. Vimpelin kokoonpano ja valmennus on aivan omaa luokkaansa monipuolisuudellaan, sekä kokemuksella.

Jukka-Pekka Vainionpää oli viime vuonna oletetun loistava, eikä tällekkään kaudelle ole odotettavissa hiipumista. 5+100 lyötyä juoksua tykittänyt jokerilegenda on vuodesta toiseen mahdoton merkata, vaikka kaikki tietävät mitä sieltä on tulossa.

Elmeri Anttila on kunnostaunut ehkä sarjan parhaaksi 2-3 -välin vaihtajaksi, samalla kun joukkueesta löytyi neljä etenijää, jotka mahtuivat tuotujen juoksujen top 10 -tilastoon. Ulkopeli on myös loistavassa kunnossa; ViVe päästi keskimäärin alle 4 juoksua ottelua kohti, samalla kun Teemu Kinnunen yllätti kaikkien odotukset lautasen ääressä.

Jos Vimpeli oli viime vuonna hyvä, on tänä vuonna odotettavissa jopa parempaa. Joukkueessa on paljon nuoria tähtiluokan pelaajia, jotka ovat jälleen yhden vuoden vanhempia ja kokeneempia.

Pelaajat joita seurata: Mikko Vihriälä, Elmeri Anttila, Jukka-Pekka Vainionpää

Neljä kovaa haastajaa Vimpelille

2. Sotkamon Jymy B+

Vimpelin kovin haastaja tulee olemaan itseoikeutetusti Sotkamon Jymy. 2010-luvun alussa vuodesta toiseen puksuttanut kultajuna on hidastunut ja sarjan yleistaso on noussut huomattavasti. Viime Vuonna Sotkamon tie katkesi jo puolivälierissä Joensuun Mailaa vastaan otteluvoitoin 0-3.

Kainuulaiset tähtäävät tänäkin vuonna kohti mestaruutta, mutta tie ei tule olemaan helppo. Tiukkaa ulkopeliä ja hyvin sujuvaa sisäpeliä pelaava Sotkamo koki menetykset molempiin osa-alueisiin, kun Riku Niemi ja Joni Rytkönen jättivät seuran. Paikkaajiin ei tarvitse kuitenkaan olla pettynyt, kun Elmeri Purmonen tuo rutkasti jalkoja joukkueeseen ja Hannes Pekkinen on erittäin varteenotettava saranapelaaja.

Roope Korhonen on yksi elävistä lajilegendoista, jota ei voi jättää koskaan mainitsematta. Korhonen löytyy usein ratkaisijan roolista, kun Jymy on juoksun takaa-ajoasemassa ja joukkue tarvitsee häntä eniten.

Mikko Kuosmasella on iso työ rakentaa suhteellisen nuoresta joukkueesta Vimpelille haastaja, mutta ei missään nimessä ylitsepääsemätön työ. Uudet hankinnat tulevat antamaan kaivattua tukea ja balanssia joukkueelle, eikä kaikki ole tähtipelaajien varassa. Kuten varmasti jokainen pesisfani toivoo, niin mikäli Lauri Rönkkö saisi nyt pelata terveen kauden, myös Korhosroopen rooli helpottuisi.

Summa summarum: Sotkamo on ehdottomasti kovin haastaja Vimpelille ja mikäli merkit pitävät paikkaansa, niin ovat näiden legendaaristen joukkueiden väliset ottelut hyvin mielenkiintoisia.

Pelaajat joita seurata: Elmeri Purmonen, Aapo Komulainen, Kalle Kuosmanen

3. Joensuun Maila B

Joensuun Maila on tällä kaudella hyvin mielenkiintoinen joukkue. Viime kaudella pronssisijalle yltäneen joukkueen kausi on todella rikkonainen. JoMa onnistui riistämään pisteitä isompia seuroja vastaan, mutta oli välillä todella vaikeuksissa helpommissa otteluissa. Joensuun kausi oli kuitenkin nousujohteinen ja pudotuspeleissä – jopa Vimpeliä vastaan – peli näytti ajoittain todella vakuuttavalta.

Joukkueen pelinjohtajalla Mikko Huotarilla on todella mielenkiintoinen porukka johdettavana. Jo vuosia huippukotiuttajana toiminut Patrik Wahlsten lähti Kouvolaan, mutta samasta osoitteesta tuli Juho Hacklin ja Iiro Nokkala, jotka ovat loistava lisä joukkueeseen. Kyseisten herrojen lisäksi saapuu myös Sotkamosta erittäin laadukas etenijä-vaihtaja Joni Rytkönen.

Joukkue on saanut lisättyä jalkoja Konsta Kettusen ja Konsta Piiroisen avuksi. On kuitenkin vielä hieman auki, riittääkö Joensuussa lyöntivoima haastamaan muita kärkijoukkueita. Juho Toivola on tehnyt mainiota työtä, mutta kärkijoukkueeksi saattaa Joensuussa kasautua liikaa paineita yhden miehen harteille.

Joensuun toinen ottelupareista Sotkamon lisäksi on Kitee, jolta joukkue tavoittelee maksimaalista pisteryöstöä. Nuo mahdolliset pisteet voivat olla käänteentekeviä kun tavoitellaan kotietua pudotuspeleihin.

Pelaajat joita seurata: Joni Rytkönen, Konsta Kettunen ja Juho Toivola

4. Kouvolan Pallonlyöjät B

Hyvin tasaisesti vuodesta toiseen suorittava Kouvolan Pallonlyöjät löytyy sijalta 4. Viime vuonna erikoisen loppukauden pelannut joukkue on mielenkiintoisen murrosvaiheen keskellä. Joukkueen rosteri on leveä, mutta ilmeisesti tänä vuonna kierrätys olisi tarkoitus pitää edellisvuotta pienempänä.

Koplan rinkiin kuuluu paljon todella kovan tason junioripelaajia, joista erityismaininnan ansaitsee Elias Pitkänen. Todella monipuolinen nuori atleetti, jolla on todella isot saappaat täytettävänä Janne Kivipellon lopetettua. Pitkänen on näyttänyt jo taitonsa poikien Superissa, jossa hän on ollut hyvin dominoiva myös sisäpelissä, mutta Superpesiksessä on iso näytönpaikka edessä.

Joukkueesta lähti iso kasa tärkeitä pelaajia, mm. Juho Hacklin ja Iiro Nokkala, joiden roolia joudutaan paikkaamaan. Joukkueeseen saapui kuitenkin todella kovalyöntinen nuori kotiuttajajokeri Patrik Wahlsten. Wahlsten ei ole välttämättä se tavallisin kotiuttajajokeri, mutta joukkueessa todellakin on jalkoja mitä siirrellä.

Koplan kausi on hankala ennustaa. Joukkueella on täydet mahdollisuudet aina finaaliin asti, mutta nuorella kokoonpanolla epäonnistumisetkin ovat mahdollisia. Kouvolan runkosarjaa tulee kuitenkin helpottamaan se, että otteluparit tulevat Hyvinkäältä ja Imatralta. Etenkään Hyvinkää ei ole varsinainen pisteautomaatti, mutta on Kouvolalle suuri etu päästä pelaamaan useasti kauden aikana heikompia joukkueita vastaan.

Pelaajat joita seurata: Patrik Wahlsten, Tommi Mäentausta ja Elias Pitkänen

5. Manse PP B-

Seuraavaksi käsittelyyn otetaan tamperelainen Manse PP. Otsikoissa paljon pyörinyt “kohuseuraksi” luonnehdittu joukkue menetti yhden sarjan parhaista pelaajista, eikä Tuomas Jussilan tonttia ole helppo täyttää. Manse PP:n sijoittaminen vasta viidenneksi herättää varmasti kysymyksiä. Kaksi vuotta putkeen finaalissa, joista ensimmäisestä tuli mestaruuskin, mitä on tapahtunut?

Jo edellä mainittu Tuomas Jussilan lähteminen Kempeleelle on iso kolaus Mansen joukkueeseen. Jussilan vaikutus ulkopeliin on mahdollisesti sarjan isoin, eikä hän ollut turhake sisäpelissäkään: 34 tuotua ja 1+9 lyötyä. Tästä huolimatta Mansella on nimekäs ja laadukkaaksi todistettu porukka, eikä tämäkään kausi tule olemaan heikko.

Perttu Ruuska on yhä yksi sarjan parhaista jokereista, ainakin paperilla. Vaikka Ruuskalla ei periaatteessa ole urallaan yhtäkään huonoa kautta, niin hänen potentiaalin tiedettäessä jotain on jäänyt ulosmittaamatta. Parhaimmillaan Ruuska voi olla täysin pitelemätön, ei vain laadukas.

Kokonaisuudessaan Manselta kaivataan hyvää kentällemenemistä, jotta tilanteita voidaan rakentaa. Ulkopeli tulee olemaan heikompaa kuin edelliskaudella, mutta mikäli Jussilan tontti on saatu täytettyä, ilman että muut osa-alueet romahtaa, niin ulkopeli pitäisi olla myös mahdollista pitää kurissa.

Pelaajat joita seurata: Perttu Ruuska, Severi Tikkakoski, Timo Torppa

Keskikastissa käydään kovaa kamppailua

6. Kempeleen Kiri C+

Viime kaudella keskikastiin kuulunut Kempeleen Kiri on vahvistunut todella roimasti viime vuodesta. Joukkueelle saatiin loistavia hankintoja, jotka johtavat väistämättä siihen, että lähitulevaisuudessa nähdään Kempele, joka haastaa isompiakin seuroja toden teolla. Teemu Isokedon lopetusilmoitus ei varmasti helpota Kempeleen etenijätilannetta, mutta uudet hankinnat sen sijaan helpottavat.

Tuomas Jussila saapui Tampereelta Kempeleelle ja tekee automaattisesti joukkueesta, kuin joukkueesta todella paljon vahvemman. Valitettavasti loukkaantunut Onni Määttä on vielä iso puutos joukkueelle, mutta kun hän palaa pelikuntoon, paranee joukkueen yleistaso entisestään.

Jussilan lisäksi Kempele onnistui hankkimaan Perttu Ollin ja Ossi Meriläisen. Näistä jälkimmäinen on todella loistava lisä joukkueen jokeriosastolle. Jalkoja ei ole joukkueessa liikaa, mutta Kempeleen kärjellä pystyy hyvin päihittämään monen muun pudotuspelihaaveista unelmoivan joukkueen ulkokentän.

Kempeleen tekeminen on ollut jo pidemmän aikaan nousujohteista, onkin todella mielenkiintoista nähdä kuinka Haminasta pelinjohtajaksi saapunut Petri Tuuva saa joukkueen toimimaan. Kempeleen valttia tulee ehdottomasti olemaan etukenttäpelaaminen ja tasainen suoritustaso.

Pelaajat joita seurata: Tuomas Jussila, Ossi Meriläinen, Markus Keski-Petäjä

7.  Hyvinkään Tahko C

Jos Kempele on nousujohteinen joukkue, niin sitten on myös Hyvinkään Tahko. Jesse Eskelisen saavuttua, on Hyvinkään Tahkolla hyvin kilpailukykyinen kärki kesän karkeloihin. Viime vuonna putoamiskarsintoja vältellyt joukkue on tänä vuonna täysin hyökkäysetäisyydellä suoriin pudotuspelipaikkoihin.

Joukkue on energinen ja vuodesta toiseen miellyttävää seurattavaa. Se ei välttämättä ole kuitenkaan Hyvinkään kannalta hyvä asia. Joukkue antaa vastustajille paljon kolmostilanteita (14,2) vaikka luo itsekin niitä reilusti (16,2.) Yksi iso syy miksi tämä viime kaudella tuotti tulosta oli Juha Niemen hirmuinen runkosarja, kun konkari paukutti 6+94 juoksua, Jere Vikströmin ja Teemu Nurmion juostessa yhteensä 92 juoksua.

Nyt kun Vikström ei pelaa, on Hyvinkäällä tekemistä säilyttää laadukas tilanteiden rakentaminen. Eskelisen ja Riku Niemen saapuminen tätä auttaa, mutta vaikea on päästä viime kauden lukemiin asti. Ja mikäli Tahko ei onnistu luomaan viime kautta vastaavia tilannemääriä, vaaditaan kotiuttajilta todella laadukasta kesää tai koko joukkueelta parempaa ulkopeliä.

Hyvinkään vauhtipesis on hyvänä päivänä todella laadukasta, mutta tason heittelehtiminen on se tekijä, joka erityisesti pitää Tahkoa vielä kaukana kärkijoukkueista.

Pelaajat joita seurata: Jesse Eskelinen, Teemu Nurmio ja Joonas Tuomi

8. Kiteen Pallo -90 C-

Kahdeksannelta sijalta löytyy Kiteen Pallo. KiPa on aneeminen, mutta laadukas porukka keskikastiin. Joukkue pelaa vähäjuoksuisia otteluita, mutta se on samalla myös heidän vahvuus. Viime kesänä joukkue onnistui kääntämään useammankin ottelun voitokseen pitämällä vastustajat yhden juoksun verran takana.

Hannes Pekkisen ja Oskari Purmosen menetykset ovat merkittäviä. Otto Kauppinen, Aku Kettunen ja Paavo Pelto muodostavat kuitenkin oletettavasti täysin uuden kärjen. Myös Joona Lehtisen tulo kohentaa lukkaripeliä, mutta pidän uuden kärjen hankkimista merkittävempänä. Lehtiseltä ei mitään pois, hänkin on laatu lukkari, mutta joukkue kaipasi uutta puhtia sisäpeliin ja kolmikko tuo sitä taatusti. Onkin oletettavaa että tehdyt muutokset ovat riittäviä ja tällä joukkueella KiPa pystyykin kampeamaan itsensä taas pudotuspeleihin.

Kitee ei ole vastustajista mukavin. Vaikka materiaalietu puoltaa usein ennakkosuosikkia, on Kiteellä taito pitää jaksot vähäjuoksuisina ja täten tehdä otteluista ennakoitua tasaisempia. Kitee tullaan tänäkin kesänä tuntemaan laadukkaana keskikastin porukkana, mutta ennen kaikkea ärsyttävänä vastustajana.

Pelaajat joita seurata: Joona Lehtinen, Jiri Pippola, Juuso Lattu

9. Pattijoen Urheilijat D

Jo useamman kauden alempaan keskikastiin kuulunut raahelaisporukka on myös lyijyinen joukkue, mutta huonommassa merkityksessä. Joukkue ei rakenna tarpeeksi kolmostilanteita ja kotiutus on pelottavan paljon Juuso Keski-Koukkarin varassa.

Sotkamosta lainalla oleva Antti Kiiskinen tulee varmasti helpottamaan kärjen pelaamista ja lisäämään tilanteita ykköskärjelle, jota kelpo kauden pelannut Mikael Mäkelä johtaa. Sisäpeli ei ole kovalla tasolla, mutta keskiarvoa selvästi heikompi ulkopeli ei myöskään helpota tilannetta.

Pattijoen etukentältä vaaditaan samantasoista kehitystä, mitä viime kaudella oli havaittavissa, jotta joukkue voisi haaveilla pudotuspeleistä. Suora pudotuspelipaikka on joukkueelle kuitenkin yhtä todennäköistä kuin putoamiskarsintoihin joutuminen.

Joukkueen heikkojen osa-alueiden ohessa joukkueen valmennus on kuitenkin loistavalla tasolla. Perttu Westersund, on juuri sellainen pelinjohtaja mitä tämä joukkue kaipaa. Jokeriosaston kotiutusvastaavien Keski-Koukkari ja Martti Viitasalon pelatessa loistavan kesän, voidaan PattUa pitää ilkeänä vastustajana, mutta vaikealta näyttää tuleva kesä.

Pelaajat joita seurata: Juuso Keski-Koukkari, Mikael Mäkelä, Antti Kiiskinen

Häntäpään kovimmat pyrkivät välttämään karsinnat

10. Imatran Pallo-Veikot D-

Kaksi vuotta sitten pudotuspeleissä Mansen ahtaalle laittanut Imatran Pallo-Veikot löytyy sijalta 10. Tämän lyhyen pudotuspelitarinan jälkeen on tekemisen laatu laskenut taas tasaiseen tahtiin. Joukkueen ympärillä pyörii paljon kysymyksiä, vain vähän vastauksia. Kuka tuo juoksut? Kuka lyö ne? Ja kuka edes rakentaa tilanteen.

Rasmus Surakka on lukkarin tontilla ollut aivan kelpo lukkari, mutta ulkopeli on muuten heikolla tasolla. Joukkue antaa vastustajan luoda pelottavan paljon tilanteita, itse siihen kuitenkaan pystymättä. Viime vuoden joukkueen tuoja- sekä lyöjäkuningas ovat molemmat jättäneet seuran, mutta korvaajiakin saatiin tilalle.

Ykköspesiksessä viime kaudella kauhua kylvänyt Atte Brandt ottaa joukkueessa ykköskotiuttajan vastuun ja Nino Muuruvirta tarjoaa imatralaisille lisäjalkoja. Myös Koskenkorvalta saapunut Ville-Veikko Olli tulee antamaan numerolta tulitukea Brandtille mutta nähtäväksi jää kuinka ulkopeli toimii. Imatran tilanne on Pattijoen kanssa hyvin samankaltainen. Mikäli kärkihevoset pystyvät suorittamaan huipputasolla, on sarjataulukossa mahdollista nousta, mutta paljon taas kasaantuu yksittäisten pelaajien varaan.

Pelaajat joita seurata: Atte Brandt, Rasmus Surakka, Nino Muuruvirta

11. Seinäjoen JymyJussit D-

Oulun Lip- tai siis Seinäjoen JymyJussit ovat tulevana kautena ison tarkkailun alla. Vuodesta toiseen talousongelmien kanssa painiva porukka lähtee tänä vuonna todella uudistuneella kokoonpanolla. Oulun Liposta tarttui tälle vuodelle taas kolme pelaajaa lisää: Tino Alaspää (1-vahti), Miika Keski-Petäjä (Lukkari) ja Aapo Hiltunen (Lyöjäjokeri). Toisin sanoen Oulusta saapui lakeuksille monelle osa-alueelle hyviä vahvistuksia.

Etenkin lukkarin vaihdos tulee Seinäjoella terveeseen aikaan, koska viime kaudella lautasen ympärillä oli ongelmaa useamman kerran. Tero Tyynelän siirtyminen Seinäjoen MailaJusseihin on merkittävä menetys, mutta Seinäjoella on selkeästi tavoiteltu jonkin sortin uudelleen rakennuksen aloittamista.

Markus Hallasuo saa Hiltusesta kaipaamansa apurin kotiutus- ja jopa vaihtovoimiin ja hyvänä päivänä kaksikon prosentit voivat olla todellakin kaunista katseltavaa. Joukkue kuitenkin kärsii yhä tilanteiden rakentamisen vaikeudesta, eikä jalkoja todellakaan ole liikaa.

JyJun otteluparit ovat Alajärven Ankkurit ja Koskenkorvan Urheilijat. Juuri tämä voi olla se pelastus, joka pitää Seinäjoen kauden terveissä merkeissä, mutta mikäli pistemenetyksiä tulee jommalle kummalle se näkyy automaattisesti hyvin vahvasti muiden eduksi.

Pelaajat joita seurata: Tony Latvala, Aapo Hiltunen ja Markus Hallasuo

Perinteikkäät seurat ei tänä vuonna juhli

12. Koskenkorvan Urheilijat E+

Seuraavaksi tarkasteluun otetaan Ilmajoen pikkukylästä tuleva Koskenkorvan Urheilijat. Lähes 25 vuotta Superpesiksessä pysynyt kossu on viime vuosina ollut surullista katsottavaa. Putoamis karsintojen kautta sarjapaikka on kuitenkin säilynyt. Samainen teema jatkuu tälle kaudelle ja ihme pitää tapahtua että Koskenkorva välttää putoamiskarsinnat.

Jo valmiiksi heikolla rosterilla varustettu joukkue menetti käytännössä kaikki parhaat pelaajansa ja uudelleen rakennus jatkuu jälleen alusta alkaen. Koskenkorvan ongelma on hyvin yksinkertainen: hävitään joka osa-alueella.

Oulun Liposta saapunut Marko Pelkonen tulee saamaan tällä kaudella tosi isoa roolia ja vastuu on suuri. Koskenkorvalla toki on muutamia valopilkkuja Pelkosen ohella: Niko Tuikka, Antti Kortteenperä, Aapeli Suvisalmi ja Aleksi Rantala. Yksittäiset valopilkut ovat kuitenkin aivan liian laiha lohtu näiden ongelmien keskellä.

Kossu kohtaa kauden aikana neljästi Manse PP:n eikä se helpota pistepotin keräämistä ollenkaan. Koskenkorvan paikka on putoamiskarsinnoissa, eikä mikään muu näytä edes mahdolliselta. Kotietu putoamiskarsintoihin olisi jo iso voitto.

Pelaajat joita seurata: Marko Pelkonen, Antti Kortteenperä, Niko Tuikka

13. Alajärven Ankkurit E-

Kitrolla juhlittiin viime vuonna useita ja saaga sai parhaimman mahdollisen päätöksen: nousun superiin. Vuodet eivät ole veljeksiä ja tänä vuonna Kitrolla ei montaa voittoa nähdä. Viime kauden jälkeen mukaan Superpesikseen noussut Alajärven Ankkurit loisti poissaolollaan joukkueen vahvistamisessa pelaajahankinnoilla.

Nuorella rosterilla operoiva AA ei ole valmis Superpesiksen karkeloihin. Nousukautta jos tarkastellaan jälkikäteen, herää kysymys nousiko Ykköspesiksestä oikea joukkue? Toki Alajärven nuoret pelaajat ovat varmasti kehittyneet talven aikana, mutta joukkueen runko voi olla jopa heikompi kuin viime kaudella. Isossa roolissa mestaruutta oli lukkari Antti Toivola, josta Alajärvi ei pystynyt kuitenkaan pitämään kiinni.

Alajärvellä on kohtuullisen hyväjalkainen ja nuorekas porukka, jonka kärki pystyi Ykkösessä rakentamaan tilanteita pompuilla. Hyvin yksitoikkoinen sisäpeli ei kuitenkaan pure moneen Superpesis joukkueeseen ja Kitron auringossa ei tulla näkemään montaa kotivoittoa.

Joukkue on hyvin epävakaalla pohjalla ja jokainen voitettu piste on todella tärkeä sarjassa pysymisen kannalta. Joukkue avaa kauden kohtaamalla toisen ottelupareistaan Vimpelin Vedon. Ottelu on paikallispeli ja hurmos varmasti loistava, mutta hymy hyytyy kun Superpesiksen kova taso iskee vasten kasvoja. Alajärvi ei tule välttämään putoamiskarsintaa ja ankkuroi itsensä sarjataulukon viimeiseksi.

Pelaajat joita seurata: Pyry Alanen, Mikael Penninkangas, Lauri Ihamäki

Superpesiskausi 2023 voidaan jakaa kolmeen isoon blokkiin. On joukkueet jotka taistelevat mestaruudesta, joukkueet jotka pyrkivät pelaamaan pudotuspeleissä, ja joukkueet joiden ainoa mahdollinen palkinto on säilyttää sarjapaikka. Blokkien välillä tasoerot ovat merkittäviä, mutta niiden sisällä erot eivät kuitenkaan ole kovinkaan mittavia ja jokainen joukkue joutuu pelaamaan tosissaan päästäkseen tavoitteeseen.

Lue myös voittavat pitkävetovihjeet ja nappaa asialliset vedonlyöntibonukset maksimoidaksesi voitot!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti! VAIN 4x KIERRÄTYS!

4x kierrätys pelasit sitten kasinolla tai vedonlyönnissä!