Banner Image
26.10. ATP Vienna: Stefanos Tsitsipas – Grigor Dimitrov | Tsitsipas vaikeuksissa monipuolisen Dimitrovin kanssa?

2021-10-26 12:00:00

Dimitrov +1.5 erää

Panos
2/5

Viennan ATP 500 -turnauksen ensimmäisellä kierroksella kreikkalainen Stefanos Tsitsipas saa vastaan bulgarialaisen Grigor Dimitrovin. Pystyykö Dimitrov jatkamaan erinomaisia otteitaan, vai onko Tsitsipasin perustaso liikaa?

Dimitrov parantanut otteitaan

Dimitrov aloitti vuotensa hyvin, mutta kevätkauden aikana entinen maailmanlistan kolmonen kadotti pelivireensä. Bulgarialaispelaaja putosi lähes jokaisesta kesän aikana pelaamastaan turnauksesta todella aikaisessa vaiheessa, eikä syyskausikaan käynnistynyt Dimin kannalta hyvin, mutta viime viikkojen aikana Dimitrov on esittänyt selkeästi parempia otteita.

Dimitrov eteni kahdessa viimeisimmässä turnauksessaan semifinaaleihin asti (San Diego ja Indian Wells), pudoten molemmista pois lopulta turnauksen voittaneita pelaajia vastaan. Erityisen hyvää näiden turnausten aikana Dimitrovin pelaamisessa oli herran syöttövarmuus ja baseline-pelaaminen, sillä kokeneella bulgarialaisella on ollut ongelmia molempien pelin osa-alueiden kanssa.

Syöttöprosentit ovat nousseet, kun Dimitrov on ottanut nopeutta syötöistä pois, mutta tämä ei ole negatiivinen asia, sillä kun syöttöön saa enemmän tarkkuutta liiallisen voiman kustannuksella, on pisteiden voitto-odottama selvästi aiempaa parempi.

Mitä baseline-pelaamiseen tulee, ovat Dimitrovin virhemäärät selvässä laskussa. Aiemmin Dimillä on ollut vaikeuksia pitää pitkäksi venyneissä otteluissa laatu korkeana läpi ottelun, mutta syyskuun alussa pidetty turnaustauko teki selvästi hyvää bulgarialaispelaajalle ja hän oli alkusyksyn turnauksia selvästi paremmassa fyysisessä kunnossa niin San Diegossa kuin Indian Wellsissä.

STS100% talletusbonus jopa 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | STS.Bet Limited on Viron vero- ja tulliviraston lisensoima: HKT000053, HKT000054, HKL000347, HKL000348

Tsitsipas esittänyt ailahtelevia otteita

Kaikki turnaukset, jotka Tsitsipas on uransa aikana kovalla alustalla voittanut, on pelattu sisäkentillä. Sisäkentät sopivatkin nuorelle kreikkalaistähdelle erinomaisesti, mutta viime kuukausien aikana nähdyt ailahtelevat otteet ovat nostaneet kysymysmerkkejä 23-vuotiaan Tsitsipasin ylle.

Täytyy myös muistaa, että Viennan turnaus on Tsitsipasille pieni turnaus, sillä kreikkalaisen päätähtäin on varmasti Paris Masterissa ja ATP Finals -turnauksessa, mutta Viennassa kreikkalaisella on mahdollisuus rakentaa pientä momentumia näitä turnauksia silmällä pitäen ja kerätä arvokkaita rankingpisteitä.

Tsitsipas kävi viime viikolla pelaamassa Dubain Tie Break -turnaustapahtumassa, mutta viimeisin ”oikea” turnaus Tsitsille oli Dimitrovin tapaan Indian Wells. Sieltä lähtö tuli Tsitsipasin standardeilla aikaisessa vaiheessa, sillä Nikoloz Basilashvili pudotti kreikkalaistähden jo puolivälierissä, eikä Tsitsipas kyseisessä ottelussa vakuuttanut. Georgialainen Basilashvili onnistui paineistamaan Tsitsipasia jatkuvasti baselinesta ja Tsitsipasin virhemäärät olivat huomattavat, eikä kreikkalaisen syöttökään kulkenut totuttuun tapaan.

Samoja ongemia Tsitsipasilta nähtiin myös aiempien kierrosten otteluissa Alex De Minauria ja Fabio Fogninia vastaan, sillä kreikkalaispelaaja ei tuntunut pääsevän kunnolliseen pelirytmiin oikein millään. Ainoan ehjän ottelunsa Tsitsipas pelasi Pedro Martinezia vastaan, mutta espanjalainen Martinez onkin tunnettu lähes puhtaana massapelaajana.

Tsitsipas suosikki, mutta helpolla hän ei tule pääsemään

Tsitsipas ja Dimitrov ovat pelityyleiltään hyvin samankaltaisia pelaajia: molemmat omaavat vahvan syötön ja tulivoimaisen kämmenen, sekä laadukkaan yhden käden rystyn. Pelityylien samankaltaisuus onkin ollut osasyynä siihen, että kaksikon väliset kohtaamiset ovat olleet historian saatossa tasaisia, ja samaa on odotettavissa myös Viennassa.

Perustasoltaan Tsitsipas on toki Dimitrovia laadukkaampi pelaaja, mutta bulgarialaispelaaja on nostanut tasoaan viime viikkojen aikana, ja häneltä löytyvät kaikki tarvittavat työkalut Tsitsipasin kiusaamiseksi.

Viennan olosuhteet sopivat myös Dimitroville erinomaisesti, ja mikäli hän pystyy pelaamaan San Diegossa ja Indian Wellsissä nähtyä monipuolista peliään, hyödyntäen niin sliceja kuin vahvoja groundstrokeja, voi Tsitsipas olla isoissa ongelmissa.

Paras pelivalinta otteluun onkin Dimitrovin puolesta pelaaminen plusmerkkisellä erätasoituksella, joka voi osua vaikka Tsitsipas voittaisikin ottelun. Dimitrovilla on hyvät mahdollisuudet vähintään erän nappaamiseen kreikkalaispelaajalta, eikä kahdenkaan erän voittaminen ole mikään mahdottomuus, mikäli Dimi pystyy pelaamaan edes lähellä optimitasoaan.

MR GREEN100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimusta (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006
BETINIA100% talletusbonus 200€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | ROMIX LIMITED on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/486/2018

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

200€ pelirahaa vedonlyöntiin!

Everygame tarjoaa mukavan bonuksen – starttaa vetsailu Everygamella!