Banner Image
2.5. Korisliiga: Kauhajoki – Salon Vilpas | Odotettavissa vähäkorinen finaaliavaus

Ottelussa alle 165 pistettä

Panos
2.5/5

Kevät on edennyt jo toukokuun puolelle ja se tarkoittaa, että kotimaisessa Korisliigassa on aika aloittaa kauden huipentava finaalisarja. Runkosarjan ylivoimaisen ykkösen Kauhajoen seurana pantteripatsaasta taistelee runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Salon Vilpas. Maanantaina starttaavan ottelusarjan avausosa pelataan luonnollisesti Kauhajoella ja siellä pallo nousee ilmaan tuttuun tyyliin kello 18.30.

Kotijoukkue ansaitusti suuri suosikki

Kauhajoki on pelannut toistaiseksi todella vakuuttavat pudotuspelit, josta osoituksena on 7 voittoa ja vain 1 tappio. Avauskierroksella se pyyhki lattiaa Lahti Basketballilla vieden ottelusarjan suoraan 3-0. Välierävaiheessa se kohtasi ennakkoon itsensä ohella suurimman mestarisuosikin Helsinki Seagullsin, josta ei kuitenkaan lopulta ollut haastamaan Kauhajokea tosissaan. Tämä sarja meni pohjanmaalaisten hyväksi voitoin 4-1, eikä puhdas 4-0 ollut myöskään kaukana.

Runkosarjassa ylivoimaisesti vähiten pisteitä omaan koriin laskenut Kauhajoki nosti välieräsarjassa nyt myös hyökkäyksensä ajoittain poikkeuksellisen korkealle tasolle. Täytyy tosin myös muistaa, että vastassa oli suoraan sanottuna hidasjalkainen Seagulls, jonka miehistöstä useampi pelaaja kärsi erinäisistä vaivoista. Finaaleissa vastaan asettuu kokonaisuutena selvästi terävämpi ryhmä, joten takki auki ja suoralla selällä Kauhajoki ei voi lähteä hyökkäämään.

On päivän selvää, että Janne Koskimies haluaa nähdä joukkueeltaan tasapainoisen puolustusesityksen, koska sillä aseella Kauhajoki on voittanut ja tulee voittamaan otteluita todennäköisemmin kuin hyökkäyspään tulituksella. Se haluaa edelleen mennä aktiivisesti hyökkäyslevypalloihin hidastaakseen Vilppaan takamiehiä välittömästi koko kentän mitalta. Tämä tietysti kuluttaa pelaajia jonkun verran, jolloin hyökkäyksen tempo halutaan pitää hieman maltillisempana. Kaasu pohjassa pelaaminen molempiin ei olisi tässä vaiheessa kautta missään nimessä järkevää.

FASTBET100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015

Vilpas jälleen finaaleissa

Salon Vilpas teki sen taas. Kun jätetään laskuista pandemian takia keskeytetty kausi, on punavalkoinen ryhmä peräti neljättä kertaa peräkkäin taistelemassa kirkkaimmista mitaleista, mitä voi pitää varsin kovana temppuna. Viime kausi päättyi kauan odotettuihin mestaruusjuhliin, mutta tällä kertaa Vilppaalle on ennakoitu selvää altavastaajan asemaa.

Salolaisryhmän tie finaaleihin on ollut kohtalaisen helppo. Avauskierroksella se pudotti Tampereen Pyrinnön melko vaivattomasti voitoin 3-1. Välierissä se sai yllättäen vastaansa runkosarjan seiskan Joensuun Katajan, jonka menestyksennälkä vaikutti olevan tyydytetty jo avauskierroksen yllätyksen jälkeen. Tästä sarjasta Vilpas selvisi myös yhdellä tappiolla ja näin saavutti paikkansa finaaleissa vaivattomasti viidessä ottelussa.

Koko kauden mitassa Vilpas on ollut Kauhajoen takana yksi sarjan parhaimmista puolustusjoukkueista. Tämän kevään yhdeksässä pudotuspelissä sitä vastaan on tehty vain kahdesti yli 80 pistettä, mikä on varsin kova suoritus ja konkreettinen todiste sen tehokkaasta puolustuksesta. Siinä sivussa myös hyökkäys on toiminut varsin mallikkaasti, mutta kuten äsken tuli mainittuna Kauhajoen osalta, niin myös tässä tapauksessa vastustajan puolustuksen taso nousee selvästi aikaisemmista ottelusarjoista.

Puolustuksen kautta voittoon

On selvää, että näin hyvien puolustusjoukkueiden keskittyminen on nimenomaan puolustuksen tekemisessä kun ratkotaan mestaruutta. Kumpikaan ryhmä ei halua antaa ylimääräistä buustia vastustajalle nukahtamalla omassa kenttäpäädyssä, joten tuskin kauhean monia ilmaisia koreja tullaan näkemään.

Usein on tapana että kun panokset kovenee, niin ottelukohtaiset pistemäärät lähtevät laskuun. Kovassa yleisön paineessa heittäjien kädet saattavat täristä hieman enemmän, jonka lisäksi tuomarilinja on kevään peleissä huomattavasti runkosarjaan verrattuna sallivampi. Myöskään pelin tempo ei tule olemaan erityisen korkea, jolloin heittomäärät pysyvät maltillisena. Tähän voidaan myös lisätä paineen aiheuttamien pallonmenetysten mahdollinen lisääntyminen, joka laskee heittomääriä entisestään.

Kauhajoki lähtee ensimmäiseen otteluun ja koko finaalisarjaan ylivoimaisena suosikkina. Myös vedonlyöntiyhtiöt tiedostavat tämän, joten kotijoukkueen voitosta ei saa mieleisiä kertoimia. Ottelun kokonaispistemäärän linja (165 pistettä) sen sijaan on kaikki edellä mainitut seikat huomioituna yllättävän suuri. Siksipä tätä tarjousta ei voi ohittaa ja alle 165 pistettä kelpaa peleille mainiosti.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
WILLIAM HILL100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

200€ pelirahaa vedonlyöntiin!

Everygame tarjoaa mukavan bonuksen – starttaa vetsailu Everygamella!