Banner Image
15.3. Korisliiga: Kouvot – KTP-Basket | Viikko käyntiin kuumalla paikallisväännöllä

Kouvot -3,5

@1.85

Panos
3/5

Uusi aurinkoinen Korisliiga-viikko starttaa tiistaina kahden ottelun voimin. Ainoassa ylemmän jatkosarjan kamppailussa taistellaan Kymenlaakson herruudesta, kun Kouvolan Kouvot saa vieraakseen KTP-Basketin Kotkasta.

Kouvot löytänyt jo hukkaamansa vireen

Sarjataulukosta peräti toiselta sijalta löytyvä illan kotijoukkue Kouvot on monien papereissa luultavasti se suurin positiivinen yllättäjä toistaiseksi tällä kaudella. 18 voittoa ja vain 9 tappiota tässä vaiheessa kevättä on varsin vakuuttava työnäyte nuorelta ja kokemattomalta ryhmältä ja todiste siitä, ettei hyvä alkukausi ollut sattumaa. Joukkue kärsi kuitenkin pienimuotoisen suvantovaiheen, kun se hävisi kolme ottelua peräkkäin helmi-maaliskuun taitteessa. Näissä otteluissa Kouvojen yleisilme oli ajoittain hyvinkin negatiivinen ja joukkuepelistä ei aina ollut tietoakaan. Tähän Kouvojen valmennus reagoi ja siirsi joukkueen parhaan korintekijän Amir Hintonin poppariosastolle, ja samalla pelaavaan ryhmään nousi divarissa kautensa aloittanut Trey Hall.

Tämä ehkä hieman kummalliselta vaikuttanut liike osoittautui täysin oikeaksi, sillä Kouvojen taso nousi tappio-otteluista huimasti kahteen viimeiseen kamppailuun kärkijoukkueita Seagullsia ja Kauhajokea vastaan, joista tuloksena oli kaksi komeaa voittoa. Kauhajoki-ottelun jälkeen ilmoitettiin että ilmeinen negatiivisuuden lähde Hinton ei tule enää pelaamaan joukkueessa tällä kaudella.

Parhaimmillaan Kouvojen hyökkäys on äärimmäisen tehokasta, josta kertoo koko liigan paras ottelukohtainen pistekeskiarvo 93,5. Joukkueessa on todella paljon korintekotaitoa ilman Hintoniakin ja kun sen parhaat yksilöt malttaa pelata tarpeeksi joukkueena, on Kouvoja lähes mahdotonta jättää pieniin numeroihin. Tehokkaan hyökkäyksen vastapainona joukkueen puolustus on toistaiseksi ollut luultavasti se suurin heikkous. Ottelua kohden keskimäärin vastustaja naulaa 88,2 pistettä Kouvojen koriin, joka on auttamatta liian suuri lukema esimerkiksi mestaruushaaveita ajatellen. Tosin viime ottelussa sarjakärki Kauhajoki onnistui vain 77 pisteen arvoisesti, mikä on merkki paremmasta.

NEOBET100% / 150€ TAI 200% / 50€Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Greenvest Betting Ltd. on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/418/2017

KTP niskan päällä edellisessä kohtaamisessa

Vierasjoukkue KTP-Basket on Kouvojen ohella toinen yllättäjä sarjan kärkikahinoissa. Ilman suurempia voitto- tai tappioputkia koko kauden esiintynyt kotkalaisryhmä löytyy sarjataulukosta neljä pistettä Kouvoja perässä sijalta 4. Joukkueella on allaan voitto ja tappio vajaamiehisiä Vilpasta ja Seagullsia vastaan. Näitä otteluita edelsi reilu viikko sitten käyty taisto illan vastustajaa Kouvoja vastaan, joka päättyi KTP:n hyväksi selvällä parinkymmenen pisteen marginaalilla. Siinä ottelussa nähtiin todennäköisesti KTP:tä parhaimmillaan ja vastaavasti Kouvoja heikoimmillaan. KTP onnistui laajalla rintamalla ja se pääsi käyttämään ehkä parasta asettaan eli vahvaa hyökkäyspallopeliä sinä iltana poikkeuksellisen laiskaa Kouvojen puolustusta vastaan. Tämä taas johti siihen, ettei Kouvot päässyt käyttämään omaa asettaan eli juoksemaan nopeita hyökkäyksiä.

Kokonaisuutena KTP on ollut tällä kaudella hieman ilkeästi sanottuna melko hajuton ja mauton joukkue. Se ei ole erityisesti millään osa-alueella liigan ehdotonta eliittiä, mutta ei toisaalta pohjasakkaakaan. Se, että joukkueen niin sanottu lattia on korkeammalla kuin monella muulla joukkueella, on mahdollistanut nykyisen sarjasijoituksen. Vastaavasti joukkueen katto ei ole kovin korkealla, mikä ei lupaa pitkää kevättä.

Tämän päivän taistoon lähtökohdat ovat kuitenkin erilaiset, sillä kuten sanottua Kouvoilla Hinton on vaihtunut Halliin, jonka lisäksi Ilmari Toikkanen on tehnyt paluun kokoonpanoon. Tämä jälkimmäinen lisäys tarkoittaa sitä, ettei Kouvot todennäköisesti joudu menemään olenkaan niin sanottuun pieneen viisikkoon, joka vaikeuttaa KTP:n hyökkäyslevypallopelaamista huomattavasti. Kouvot myöskin heitti Kotkassa uskomattoman huonosti, sillä kaaren takaa upposi vain 3 heittoa 21 yrityksestä. KTP myös varmasti tietää, ettei se tule saamaan vastustajalta näin paljon apuja etenkään vieraskentällä vahvalta heittojoukkueelta uudestaan.

Sarjapisteet jäävät Kouvolaan

Edellisen keskinäisen ottelun lopputuloksesta huolimatta Kouvot lähtee selvänä ennakkosuosikkina tämän päivän kampailuun. Kouvolauma on päässyt kokoonpanomuutoksen jälkeen hyvään flow-tilaan, eikä sen jatkumiselle kotihallissa paikallisvastustajaa vastaan näy mitään esteitä. Kuten sanottua, KTP pelasti tuossa viime viikon ottelussaan todennäköisesti huipussaan, eikä se tule riittämään vieraskentällä Kouvojen laadukasta toteutusta vastaan.

Kotijoukkue on odotetusti myös vedonlyöntiyhtiöiltä saanut ennakkosuosikin aseman, mutta mielestämme turhan marginaalisen sellaisen. Pelivalintana toimii siis mainiosti Kouvojen voitto maltillisella 3,5 pisteen tasoituksella.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
STS100% talletusbonus jopa 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | STS.Bet Limited on Viron vero- ja tulliviraston lisensoima: HKT000053, HKT000054, HKL000347, HKL000348
EXCITEWIN100% talletusbonus jopa 200€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Rabidi N.V. on Curacao eGaming lisensoima: 8048/JAZ

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

200€ pelirahaa vedonlyöntiin!

Everygame tarjoaa mukavan bonuksen – starttaa vetsailu Everygamella!