Banner Image
16.7. Superpesis: Vimpeli – Sotkamo | El Klassikossa selkeä suosikki

16.7.2023 Klo 16:00

Vimpeli -3,5 juoksua

Panos
2.5/5

Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn väliset ottelut ovat olleet jo vuosikymmenien ajan kansalle suurta herkkua. Tänään kello 16:00 alkavassa ottelussa on poikkeuksellisen selkeä ennakkosuosikki, eikä tällaista tasoeroa ole usein nähty El Klassikoissa. Vimpelin Veto on ollut tämän kesän paras joukkue ylivoimaisen sisäpelin ansiosta, mutta Sotkamo on taulukossa aivan kintereillä.

Hallitseva mestari Vimpelin Veto lähtee iltapäivän otteluun tutulla kokoonpanolla, josta toki vielä Matias Rinta-Aho puuttuu. Sen sijaan Sotkamon kokoonpano on hyvin yllättävä, erikoinen, sekä nuorekas. Muun muassa Kalle Kuosmasen loukkaantumisen myötä, on Sotkamo pakotettu kokoonpano muutoksiin, eikä niissä ole säästelty. 

Sotkamon kokoonpanossa nähdään tänään Ykköspesiksessä Simoa edustava Vertti Veittikoski, KossUssa lainalla ollut Aleksi Huotari, sekä uransa toisen Superpesisottelun pelaava 16-vuotias Samuel Huotari. Myös neljästi Sotkamon Super-joukkueen mukana ollut Valtteri Virtanen on nostettu kokoonpanoon. 

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018

Vimpelin dominanssi on jotain uskomatonta

Vimpelin vahvuus on tiedetty jo vuosien ajan, mutta viime kesästä asti on haastajaa kaipailtu. Vimpeli kuuluu ulkopelillisesti sarjan eliittiin, mutta sisäpeli on muita hurjasti edellä. Vimpelin sisäpelin ehdoton valtti on monipuolisuus, höystettynä sarjan parhailla yksilöillä. Joukkueessa ei ole oikeastaan yhtään pelaajaa, joka ei voisi edetä tai kotiuttaa pakon edessä ja se näkyy myös tulostaululla. 

Vimpelin edellisessä pelissä joukkue oli täysin armoton Pattijokea vastaan. Ensimmäinen jakso sai jännittävän alun, kun Pattijoki meni 0-3 johtoon Martti Viitasalon kunnarilla. Kunnari tuli kuitenkin täysin yllättäen, kun Elmeri Anttila yritti hakea koppia rajojen ulkopuolelta – tarinan lopun osaa jokainen päätellä. Ottelu kuitenkin jatkui Vimpelin pillin tahdissa, kuten lähes jokaisessa ottelussa käy. Vimpeli löi lopulta neljä kunnaria ja 16 tavallista, eikä tahti hidastunut missään vaiheessa. 

Vimpeli ja Sotkamo ovat usein pelanneet hyvin tasaisiakin otteluita, mutta tästä kohtaamisesta on vaikea saada sellaista. Vimpeli on tällä hetkellä aivan hävyttömässä vireessa, samalla kun jo valmiiksi rämpinyt Sotkamo näyttää osakseen A-poikien joukkueelta. 

Missä piilee Sotkamon mahdollisuus?

Kuten jo sanottua, Sotkamon mahdollisuudet eivät pistä hymyilemään, etenkään kun otetaan huomioon iltapäivän kokoonpano. Kokoonpanossa nähdään jälleen läjäpäin muutoksia ja Sotkamon voittoon vaadittaisiin monia asioita: Täydellistä peliä runkopelaajilta, junnuilta vahvaa esitystä ja Vimpelin kauden huonoin peli. Jokainen voi itse päätellä kuinka helposti nuo kaikki kolme asiaa tapahtuvat.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran juhannuksen alla Hiukassa, kun Vimpeli voitti ottelun supervuoroparissa. Tuon ottelun jälkeen Sotkamo on ollut yhdessä ottelussa vakuuttava ja pelannut oletusten mukaisesti, kun taas Vimpeli on menettänyt tasan yhden pisteen juhannuksen jälkeen.

Sotkamon vahvuus on ollut heidän ulkopelissä, tänään kokoonpanossa on kuitenkin niin paljon kokemuksen puutetta ja mahdollista nuoruuden jännitystä, ettei Sotkamo pääse helpolla ulkopelissä. Roope Korhoselta vaaditaan tänään järisyttävän kovia otteita, jotta Sotkamo voi taistella voitosta. 

El Klassikossa selkeitä match-uppeja

Urheilua seuratessa on mukava rakentaa joukkueiden välisiä match-uppeja ja joskus se on myös hyvin tärkeää, kun vertaillaan tasaväkisiä porukoita. Vimpelin ja Sotkamon väliltä ei tällä hetkellä löydy yhtäkään osa-aluetta, jossa Sotkamo olisi suvereeni. Kaikilla sisäpelin osa-alueilla on Vimpeli selkeästi edellä, jokeriosastot eivät mahdu tänään samaan lauseeseen, sillä Vimpelin kolmikko on todella kovassa vireessä. 

Lukkaripeli on se, jossa Sotkamo haastaa Vedon, mutta Aapo Komulainen ei yksin voi määräänsä enempää tehdä. Ulkopeliä on Sotkamolta yleisesti vaikea arvioida, sillä junioripelaajista on hyvin rajallisesti dataa saatavilla, mutta olen täysin yllättänyt jos joukosta löytyy tänään sellainen sateentekijä joka pelin Sotkamolle kääntää.

Ottelu tullaan hyvin todennäköisesti menemään Vimpelin määräämässä tahdissa, eikä Sotkamo ole tällä hetkellä pelillisesti edes lähellä Vimpelin tasoa. Vimpelin tehokkuus näkyy kertoimissa ennakkosuosikin asemana, mutta juoksutasoituksen kautta otteluun on tarjolla isosti valueta. 

Vihjeen kohde pelattu Coolbetilla.

Betstro100% talletusbonus 100€ asti vain 5x kierrätyksellä! (min. kerroin 1,50)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betstro on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/233/2013
XLBet6x 25€ kierrätysvapaa ilmaisveto EM-kisojen ajan!Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | XLBet on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/203/2011
COMEON5x 10€ ilmaisvetoa ilman kierrätystä TAI 200 kierrätysvapaata ilmaiskierrosta Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Co-Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/178/2009

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

200€ pelirahaa vedonlyöntiin!

Everygame tarjoaa mukavan bonuksen – starttaa vetsailu Everygamella!