Banner Image
12.12. UFC 269: Charles Oliveira – Dustin Poirier | Do Bronx puolustaa ensimmäistä kertaa titteliään!

2021-12-12 07:00:00

Charles Oliveira

Panos
1.5/5

UFC 269 -tapahtuma mitellään Las Vegasissa T-Mobile Arenalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kevyen sarjan mestari Charles Oliveira (31-8-0) puolustaa ensimmäistä kertaa vyötänsä, kun vastaan asettuu Dustin Poirier (28-6-0).

Do Bronx vaarallinen matossa

Charles Oliveiran suurimmat vahvuudet löytyvät matosta. 32-vuotias Oliveira on saanut peräti 14 vastustajaansa luovuttamaan matossa, jolla pidetään samalla UFC:n ennätystä luovutusvoitoista. Oliveiralta löytyy UFC-uraltaan myös kolme tyrmäysvoittoa, ja näin ollen se on kyennyt yhteensä 17 ottelua lopettamaan ennen aikojaan. 17 lopetuksella Oliveira pitää lopetusvoittojen suhteen myös UFC-ennätystä – Donald Cerrone on tässä tilastossa toisena 16 lopetusvoitollaan. Oliveira on yhdeksän ottelun voittoputkessa, ja ainoastaan yksi ottelu on päättynyt tuomariäänillä. Kyseinen ottelu oli Tony Fergusonia vastaan, mutta siinäkin oli erittäin lähellä luovutusvoitto, kun Oliveira sai todella tiukan armbarin Fergusonista – Boogeyman ei tästä kuitenkaan ollut moksiskaan, joten Ferguson ei luovuttanut vaikka kivuliaalisti käsi vääntyikin. Toki erä oli aivan lopussa, joten tilanne olisi voinut olla toinen, jos aikaa olisi ollut enemmän kellossa.

Oliveira on myös hyvä pystyottelija, mutta suurimmat vahvuudet toki ovat matossa. Oliveira on tyrmännyt urallaan Nik Lentzin, Jared Gordonin sekä entisen Bellator-mestarin Michael Chandlerin. Viimeisenä mainittu Chandler-ottelu olikin juuri se, mistä Oliveira itselleen kevyen sarjan mestaruuden voitti. Ensimmäisessä erässä Oliveira oli vaikeuksissa, kun Chandler osui hurjalla lyönnillä Oliveiraa korvan seutuville. Do Bronx onnistui kuitenkin palautumaan tästä tällistä ja toisen erän alussa olikin Chandlerin vuoro katsella tähtiä lopullisesti. Oliveiraa ei kannata aliarvioida pystyssä, sillä hän kyllä pystyy vastaamaan haasteeseen myös pystyottelussa. Oliveira ei ole ikinä otellut championship-roundeilla, joka tuo hieman lisää mielenkiintoa matsiin. On kuitenkin todella vaikea uskoa, että tämä ottelu kestäisi yli kolme erää – Do Bronx yrittää lopettaa ottelut mahdollisimman nopeasti luovutusvoitolla. Tämän herran kanssa et halua mattoon joutua, jos aijot ottelusta voittajana selvitä.

Poirier ennakkosuosikki

Dustin ”The Diamond” Poirier lähtee tähän otteluun ennakkosuosikkina. Poirier olisi jo aikaisemmin päässyt ottelemaan kevyen sarjan mestaruudesta, mutta hän päätti tämän sijaan valita trilogia-ottelun Conor McGregoria vastaan, joka tuotti Poirierille melkoisen summan rahaa taskuun. Poirierin päihittämät vastustajat vuodesta 2018 tähän päivään saakka on hurjaa luettavaa. Poirier on voittanut Eddie Alvarezin, Justin Gaethjen, Max Hollowayn, Dan Hookerin ja kaksi kertaa McGregorin, joten mistään pienistä nimistä ei ole kyse. Vuonna 2019 Poirier pääsi ottelemaan entistä kevyen sarjan mestaria Khabib Nurmagomedovia vastaan Abu Dhabissa. Poirier on ollut ainoa, joka on saanut Nurmagomedovin tukalaan tilanteeseen kesken matsin – Poirier sai toisen erän alussa lupaavan oloisen giljotiini-kuristuksen Khabibista, mutta entisen kevyen sarjan mestarin matto-osaaminen oli aivan omaa luokkaansa, ja näin ollen giljotiini jäi vain yritykseksi.

STS100% talletusbonus jopa 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | STS.Bet Limited on Viron vero- ja tulliviraston lisensoima: HKT000053, HKT000054, HKL000347, HKL000348

Dustin Poirier on todella vaarallinen mies pystyssä. Poirier omistaa mustan vyön brasilialaisessa jujutsussa, joten matto-osaamista tältäkin herralta löytyy suhteellisen paljon. Poirier tunnetaan kuitenkin pystyottelijana, mutta monipuolisuutta tältä herralta löytyy. Poirierilla on kevytsarjassa eniten tyrmäysvoittoja (8). Merkittäviä iskuja Poirier on ländännyt 1,527 kappaletta, joka on kevyen sarjan kolmanneksi eniten koko UFC:n historiassa. Poirier lähtee tähän kamppailuun ennakkosuosikin asemassa. Se on voittanut huomattavasti isompia nimiä lähivuosina kuin Oliveira. Yleisestikin Poirieria pidetään yhtenä maailman parhaimpana kevyen sarjan ottelijana, vaikka se ei mestari tällä hetkellä olekaan. Poirier lähtee pitämään tätä ottelua mahdollisimman kauan pystyssä, sillä sen ei ole mitään järkeä lähteä Oliveiraa vastaan painimaan mattoon.

Do Bronx yllättää epäilijät

Kaikki hype ja odotukset ovat siinä, että Dustin Poirier kruunataan kevytsarjan mestariksi tämän ottelun päätyttyä. Oliveiraa aliarvioidaan aivan liian paljon, joka sopii kyllä vedonlyönnin puolesta allekirjoittaneelle. Oliveira on hiuksen hienosti ollut tarkempi saamaan iskuja perille kuin Poirier. Do Bronx osuu iskuillaan 52% tarkkuudella, kun taas Poirier osuu 50% iskuistaan. Poirier jakelee iskuja minuuttia kohden 4.19 kappaletta, kun taas Oliveira 3.01, joten Poirier on näistä kahdesta hieman aktiivisempi jakelemaan iskuja. Tilastollisesti pystyottelussa ei ole suurta eroa näiden kahden herran välillä, mutta Poirier lopettaa huomattavasti useammin vastustajansa tyrmäyksellä kuin Oliveira. Pieni etulyöntiasema on siis Poirierilla pystyssä.

Painimisessa ja matossa Oliveiralla on selkeä etulyöntiasema. Oliveira onnistuu huomattavasti paremmalla todennäköisyydellä alasvienneissä kuin Poirier. Kumpikaan ei varsinaisesti ole painija, mutta tämäkin osa-alue on molemmilla suhteellisen hyvin hallussa. Poirier haluaa tämän ottelun pitää pystyssä, joten on todella vaikea ajatella hänen yrittävän alasvientejä Oliveiraa vastaan, kun kaikki tietävät kuinka vaarallisia lukkoja herran takataskusta löytyy. Charles Oliveira on UFC-uransa aikana yrittänyt peräti 35 kertaa submitata vastustajansa eli yrittänyt luovutusvoittoa selkokielellä.

Ennen ottelun alkua Dustin Poirier on vaikuttanut olevan hieman hermostunut, joka on täysin ymmärrettävää. Kaikki paineet ovat Poirierin harteilla, joten mentaalipuoli on varmasti koetuksella. Charles Oliveira pääsee jälleen kerran lähtemään rauhallisin mielin underdogina otteluun. Do Bronxin tie mestariksi on ollut upea kasvutarina ja opetus siitä, että koskaan ei kannata antaa periksi. Oliveiran ulottuvuus on 188cm, kun taas vuorostaan Poirierin 182,9cm. Do Bronx on hieman pidempi ja ulottuvampi ottelija, josta se saa etua. Tämä ottelu ei tule missään nimessä menemään tuomariäänille, sillä molemmat herroista janoavat lopetusta tavalla tai toisella. Do Bronxin kerroin maistuu tästä ottelusta vallan mainiosti liuskalle.

MR GREEN100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimusta (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006
BETINIA100% talletusbonus 200€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | ROMIX LIMITED on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/486/2018

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

200€ pelirahaa vedonlyöntiin!

Everygame tarjoaa mukavan bonuksen – starttaa vetsailu Everygamella!