Banner Image
17.6. Ykköspesis: Seinäjoki – Hamina | Hamina hakee vierasreissulle tyylikästä päätöstä

17.6.2023. Klo. 17:00

Hamina

Panos
1.5/5

Pesäpalloviikko lähenee loppuaan,  kun Seinäjoen Mailajussit isännöivät Haminan Palloilijoita. Ottelun asetelmat ovat selkeät, Hamina on ennakkosuosikki, mutta Seinäjoki tietää kotikenttänsä metkut. Ottelu on Haminalle toinen alle vuorokauden sisällä, kun HP haki kaksi pistettä eilen Montulta APV:tä vastaan.

Seinäjoki on aloittanut kauden todella hyvin, etenkin jos verrataan odotuksiin. Ville Viidan lisä joukkueeseen, on ollut kultaakin arvokkaampaa. Joukkue on onnistunut raapimaan kymmenestä ottelusta kuusi voittoa, vaikka ovatkin kohdanneet Kankaanpään Mailankin jo kahdesti. 

Haminaa ennakoitiin sarjan parhaaksi joukkueeksi ennen kesää, sitä se ei ole ollut, mutta on edelleen suurimpia finaaliennakkosuosikkeja. Haminalta löytyy kotiutusvoimaa, vaikka muillekin jakaa, mutta kentälle menemisessä on nähty ongelmia. 

Betstro100% talletusbonus 100€ asti vain 5x kierrätyksellä! (min. kerroin 1,50)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betstro on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/233/2013

Todella laadukas kokonaisuus

Haminan kokonaisuus on hyvin tasapainoinen ja laadukas. Vaikka kentälle menossa on nähty ajoittain ongelmia, on myös 0-tilanteen purku kokonaiskuvassa laadukasta. Juuri orastava ailahtelevuus on joskus Haminan akilleen kantapää, jota Seinäjoen pitääkin yrittää kurittaa. 

Haminalta nähtiin eilen loistavaa kärkipelaamista Alavudella, kun numerot 1 ja 2 Teemu Rouhiainen ja Elias Lahti löivät pöytään yhteenlasketut kärkilyöntitilastot 14/15. Numerolla neljä pelannut Jere Heikkinen jatkoi myös varmoja otteitaan, mutta jokeriosastolla kotiutus ei ollut oletetun tasaista. Juha Leskinen oli kohtalainen 50% kotiuttaja, mutta Joosua Rättö saattoi pelata kesän huonoimman ottelun; tehokkuus 17%.

Vaikka peli APV:tä vastaan oli rikkonainen, on Haminan kokonaisuus laadukas ja eilenkin nähtiin että tosipaikoissa joukkue ei tärise. Aivan sama mitä tilastoa katsoo, on oranssipaidat kärkiporukoissa. Joukkuetilastoista esille nostamisen arvoista on kuitenkin loistavan 0- ja 3-tilanteiden puolustamisen lisäksi tasainen sisäpeli. 

Hamina rakentaa otteluissa keskimäärin 16,8 3-tilannetta, joista syntyy 8,6 juoksua. Lukemat eivät ole mitään tähtitieteellisen upeita, mutta Haminan otteluohjelma on ollut hyvin vaikea ja siihen suhteutettuna lukemat ovat loistavat. 

Seinäjoki tähtien varassa

Seinäjoen kausi on ollut todella positiivinen yllätys kokonaisuudessaan. Joukkueen kotiuttaminen on lähes täysin Rasmus Tepon ja Casper Saaren vastuulla. Kaksikko on lyönyt seinäjokisten juoksuista lähes 60%. Tilanteiden rakentaminen ei kuitenkaan ole ongelma, päin vastoin. 

Seinäjoella pelaa tänään kärjessä 20-vuotias Tony Latvala, jolla on jo kahdelta kaudelta Superpesiskokemusta Seinäjoelta ja Kossusta. Latvala on nähty myös ykkössarjassa APV:n paidassa kaksi vuotta sitten. Mikäli Latvala tänään pääsee kentälle, niin on hyvin todennäköistä että miestä nähdään myös kolmospesällä. 

Ville Viita tulee todennäköisesti purkamaan ykköstilanteen ja Tero Tyynelä jatkaa tästä. Tyynelä on 68 prosenttinen lyöjä ja Viita on pelannut törkeällä 73% onnistumistehokkuudella. Kolmostilannetta purkava Teppo on hyvänä päivänä loistava lyöjä, mutta mentaalipuolella ongelmia on. Mikäli Seinäjoki ei saa peliä heti alusta asti toimimaan, niin nuorella rungolla pelaava joukkue voi olla äkkiä vaikeuksissa, kuten tällä kaudella on jo nähty.

Parempi kokonaisuus ja suoritusvarmuus ratkaisevia tekijöitä

Vaikka seinäjokisten pelissä on paljon hyvää, niin perusvarmuus tulee valovuoden Haminaa perässä. Hamina pystyy kääntämään ottelun tappioltakin voittoon, mutta tätä taitoa nähdään harvemmin Seinäjoen porukassa. Viitan ja Tyynelän täytyy pelata moitteeton peli, eikä sekään automaattisesti riitä.

Haminalla on nyt loistava mahdollisuus ottaa yhteensä viisi pistettä mukaan Etelä-Pohjanmaan vierasreissulta ja todennäköiseltä se vaikuttaakin. Myös Haminan läpilyöntiuhka on SMJ:tä merkittävämpi ja se näytteleekin isoa roolia Seinäjoen pelikentällä.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
MR GREEN100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimusta (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006
WILLIAM HILL100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

200€ pelirahaa vedonlyöntiin!

Everygame tarjoaa mukavan bonuksen – starttaa vetsailu Everygamella!