Banner Image

Wimbledon 2022 vihjeet: Ennakko ja parhaat vedot naisten turnaukseen

Tennis vihje

Naistennistä alkukauden ajan dominoinut Iga Swiatek on kertoimien valossa vuoden 2022 Wimbledonin mestarisuosikki, vaikka puolalaispelaajan menestys nurmella on ollut heikkoa.

Ranskan avoimet muutama viikko sitten voittanut Swiatek ei ole koskaan edennyt Wimbledonissa neljättä kierrosta pidemmälle, ja WTA-tasolla hän on pelannut vain kahdeksan pääkaavion ottelua nurmella.

Tästä huolimatta Swiatekin voittokerroin Wimbledoniin on tällä hetkellä 2,75, joka selittyy puolalaispelaajan dominanssilla muilla alustoilla.

Swiatek on voittanut peräti 35 ottelua peräkkäin, ja 58 pelatusta erästä polski on napannut 56 nimiinsä. 62,5% voitetuista eristä on päättynyt Swiatekin voittoon vähintään neljän pelin erolla.

Hurjista tilastoista huolimatta näillä kertoimilla on haastavaa puoltaa pelaajaa, joka ei ole nurmella juuri viihtynyt, ja jonka pelityyli ei ole nurmelle optimaalinen.

Massalla – ja jopa joillain kovilla alustoilla – Swiatek on pystynyt rummuttamaan vahvaa groundstroke-peliään haluamallaan tavalla, mutta nurmella tämä ei ole yhtä helppoa. Pallo ei pomppaa yhtä korkealle, ja jos Swiatek saa vastaan nurmella paremmin viihtyvän pelaajan, voi puolalaisen voittoputki olla historiaa.

Ja Swiatekin harmiksi nurmella viihtyviä pelaajia hänen puolella kaaviota riittää, joskin ensimmäisillä kierroksilla polskilla ei vaikeuksia pitäisi olla.

Kolmannesta kierroksesta lähtien vastustajat ovat kuitenkin yllätysvalmiita, sillä Barbora Krejcikovan, Simona Halepin ja Cori Gauffin kaltaiset pelaajat ovat aina ikäviä vastustajia nurmella.

Ei ole myöskään syytä aliarvioida Karolina Pliskovaa, joka on esiintynyt kesäturnauksissa pirteästi. Aina ikävä vastus on myös Serena Williams, sillä vaikka 40-vuotias pelaaja seniilistatuksen jo ansaitseekin, on hän aina viheliäinen vastus.

Vaikka Swiatekia vastaan pelaaminen voi monen mielestä tuntua vaikealta, on tarjottuja kertoimia mahdoton ohittaa.

Pelilapulle napataan kahden yksikön suuruisella panoksella kohde ”Swiatek ei pääse finaaliin”, jolle bet365 tarjoaa kirjoitushetkellä 1,72 kerrointa.

Mielenkiintoista pelattavaa löytyy myös muualta, ja seuraavaksi suuntaammekin katseet turnauksen neljänneksiin.

Ensimmäinen neljännes

Ensimmäisestä neljänneksestä löytyy muutama mielenkiintoinen nimi, ja tästä osasta kaaviota myös Swiatek löytyy.

Swiatekin ykköshaastajana kertoimien valossa pidetään Bianca Andreescua (6,50) ja Barbora Krejcikovaa (13,00), joiden pelityylit sopivat nurmelle mainiosti.

Toki ensimmäisestä neljänneksestä löytyy myös muuan Garbine Muguruza, mutta espanjalaisen vire on ollut kuluvan kalenterivuoden aikana heikko.

Allekirjoittaneen papereissa vuonna 2017 turnausvoittoa juhlinut Muguruza on poissuljettu Swiatekin haastaja, mutta Andreesculla voi olla sanansa sanottavana puolalaispelaajaa vastaan.

Kevään aikana paluun Tourille tehnyt kanadalaispelaaja esiintyi Saksan nurmiturnauksissa vahvasti, ja jos peli kulkee samalla tavalla myös Lontoossa, on Andreescu vaikea kaadettava.

Nimilistaa katsottaessa Andreescun mahdolliset vastustajat toisella ja kolmannella kierroksella ovat vahvoja, mutta pelivireet huomioiden kanukin pitäisi olla suosikki niin Elena Rybakinaa, Muguruzaa kuin Sloane Stephensiä vastaan.

Pelivalinnaksi valikoituu puolentoista yksikön panoksella kohde ”Andreescu etenee vähintään neljännelle kierrokselle”, jolle bet365 tarjoaa 2,10 kertoimen.

Toinen neljännes

Toinen neljännes on ennakkoon selvästi ensimmäistä tasaisempi. Potentiaalisia pitkälle etenijöitä riittää reilusti ja neljänneksestä löytyy myös muutama urallaan Wimbledonin voittanut pelaaja.

Ykkössuosikkina neljänneksen voittajaksi on kuitenkin nuori Cori Gauff (4,00), joka eteni kolme vuotta sitten 15-vuotiaana sensaatiomaisesti neljännesvälieriin asti.

Helppoa tämän tempun toistaminen ei kuitenkaan ole, sillä samasta kohtaa kaaviota löytyvät myös muun muassa Simona Halep ja Serena Williams, sekä viime vuonna finaalissa pelannut Karolina Pliskova.

Vahvasti Birminghamissa ja Bad Homburgissa esiintynyt Halep on paperilla paras Gauffin haastaja, mutta aikainen vetäytyminen niskavammaan vedoten jälkimmäisenä mainitusta Bad Homburgin turnauksesta nostaa uhkaavan näköisiä pilviä romanialaisen ylle, joskin kyseessä saattoi olla vain taktinen vain taktinen vetäytyminen lepopäivien saamiseksi.

Serena Williams on aina vaarallinen vastustaja, mutta yhdysvaltalaispelaajan viretila on suuri kysymysmerkki. Edellisen kaksinpeliottelunsa likipitäen vuosi sitten pelannut jenkki on pelannut tällä kaudella vain kaksi nelinpeliottelua, joten seitsenkertaisen Wimbledon-mestarin menestyspotentiaalia on vaikea arvioida.

Edellä mainitut tekijät huomioiden Gauffin suurimmaksi haastajaksi nousee Petra Kvitova, joka voitti Eastbournen WTA 500 -turnauksen Wimbledonia edeltävällä viikolla.

Vihuliaisesta rannevammasta pitkään kärsinyt tsekki on erinomainen nurmipelaaja, ja jos Kvitova saa syöttöpelinsä kulkemaan, on hänellä potentiaalia edetä pitkälle.

Turnauskaavio on Kvitovan kannalta hyvin suotuisa sillä ensimmäiset kaksi ottelua pitäisi olla tsekkipelaajalle lastenleikkiä.

Kolmannella kierroksella mahdollisesti vastaan tuleva ja turnauksen neljänneksi korkeimmalle sijoitettu Paula Badosa oli viime kauden sensaatiopelaaja, mutta viretilat ja pelityylit huomioiden espanjalaisella ei pitäisi olla nurmella mahdollisuuksia Kvitovaa vastaan.

Vetolapulle napataan kolmen yksikön suuruisella panoksella kohde ”Kvitova etenee vähintään neljännekselle kierrokselle”, jolle bet365 tarjoaa 1,66 kerrointa.

Kolmas neljännes

Kolmas neljännes tarjoaa muutaman erinomaisen vetokohteen. Tästä osasta kaaviota löytyy nimittäin pari erittäin hyvin nurmella viihtyvää pelaaja, mutta kertoimissa pelaajia ei ole arvostettu niin korkealle kuin voisi odottaa.

Yksi allekirjoittaneen suosikeista potentiaaliseksi mustaksi hevoseksi on yhdysvaltalainen Alison Riske, joka pelasi erittäin vahvasti Nottinhgamissa ja on muutenkin erinomainen nurmipelaaja. Jenkin kaavio on varsin suotuisa ja Coolbetin tarjoama 17,00 kerroin neljänneksen voitolle on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kohde pienellä panoksella.

Toinen nurmella viihtyvä pelaaja on Alison van Uytvanck, joka on juhlinut kuluvalla kaudella nurmiturnausvoittoa ITF-tasolla Surbitonissa ja WTA-tasolla 125-titteliä Gaibassa. Ainoat nurmitappionsa van Uytvanck on kokenut kolmasien erien tie-breakeissa, kun ensin Aryna Sabalenka pudotti belgin Den Boschissa, jota seurasi häviö Amanda Anisimovalle Bad Homburgissa.

Avauskierroksella van Uytvanck kohtaa kotiyleisön suosikin Emma Raducanun. Vaikka brittipelaaja kansan valtaisaa suosiota nauttiikin, voi viime syksynä US Openin voittaneen Raducanun turnaus päättyä lyhyeen, mikäli van Uutvanck pelaa edes lähellä parasta tasoaan.

Neljänneksen ykkössuosikki on kaikesta huolimatta Ons Jabeur, joka juhli aiemmin tällä viikolla isoa turnausvoittoa Berliinissä. Tunisialaispelaaja kaatoi finaalissa Belinda Bencicin, ja voittokulun aikana vahvarakenteisen Jabeurin alle jäi myös Cori Gauff.

Jabeur on erittäin monipuolinen pelaaja, jolta löytyy kattavan lyöntiarsenaalin lisäksi voimaa koko Tourin kovimpien lyöjien haastamiseksi.

Viime vuonna Jabeur eteni Wimbledonissa puolivälieriin asti, ja hän kaatoi turnausmatkansa aikana myös muuan Swiatekin.

Lähtökohdat tämän tempun toistamiseen ovat Jabeurin kannalta varsin suotuisat, vaikka jo aiemmin mainituilla Riskellä ja van Uytvanckilla, sekä Angelique Kerberillä on varmasti oma sanansa sanottavana asian suhteen.

Päävetona tähän neljännekseen napataan kahden yksikön suuruisella panoksella kohde ”Ons Jabeur etenee vähintään puolivälieriin asti”, jolle bet365 tarjoaa maistuvaa 2,10 kerrointa.

Neljäs neljännes

Viimeinen neljännes on kertoimien valossa hyvin tasainen, ja hyvin tasainen se on myös allekirjoittaneen papereissa. Hyvä esimerkki tasaisuudesta on se, että vaikka tästä osasta kaaviota löytyy turnauksen toiseksi sijoitettu Anett Kontaveit, on hän kertoimissa vasta vitossuosikki neljänneksen voittajaksi (9,00).

Ykkössuosiksi on rankattu latvialainen Jelena Ostapenko, mutta tätä asetelmaa allekirjoittanut ei pysty puoltamaan.

Paras kaavio on kreikkalaisella Maria Sakkarilla, jonka pitäisi pystyä etenemään ainakin neljännelle kierrokselle asti ilman suuria ongelmia.

Vaikka Daria Saville ja Viktoria Tomova ovat esittäneet viime viikkojen aikana pirteitä otteita, ei kummankaan pelaajan tulivoima riitä haastamaan Sakkaria. Sama pätee myös potentiaaliseen kolmannen kierroksen vastustajaan Sorana Cirsteaan, jonka syöttöpelaaminen ei ikävä kyllä riitä kärkipelaajia vastaan.

Neljänneksen alaosa on ennakkoon selvästi tasaisempi. Suurimmat suosikit ovat Belinda Bencic ja Beatriz Haddad Maia, jotka ovat molemmat hyviä nurmipelaajia.

Jälkimmäisenä mainittu Haddad Maia on ollut kesän aikana jopa sensaatiomaisen hyvä, häviten 13 pelaamastaan nurmiottelusta vain yhden.

Brassipelaaja ei kuitenkaan tällä kertaa päädy vetolapulle asti, vaan veto kohdistuu aiemmin mainittuun Sakkariin.

Viimeisenä neljännesvetona pelataan 2.5 yksikön panoksella Sakkarin etenemistä vähintään neljännelle kierrokselle asti, jolle bet365 tarjoaa oiken herkullista 1,80 kerrointa.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
BETHARD100% talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Bethard Group Limited on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/312/2015
ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti! VAIN 4x KIERRÄTYS!

4x kierrätys pelasit sitten kasinolla tai vedonlyönnissä!