Banner Image

MONIVETOVIHJEET

Tällä sivulla esittelemme miten monivetoa pelataan, kuinka sitä voi pelata voitollisesti ja miten tämän pelimuodon kertoimet toimivat. Löydät tältä sivulta tietenkin myös laadukkaat monivetovihjeet, jotka on kirjoitettu asiantuntevan vihjetiimimme toimesta. Kaikki sivustomme vihjeet monivetoon ovat ilmaisia, joten voit lukea ammattilaisten pelivinkkejä kaikessa rauhassa.

Moniveto on vuodesta toiseen suomalaisten vedonlyöjien suosiossa. Monivedossa veikataan yleensä kahden, kolmen tai neljän ottelun lopputulosta. Viikoittain tarjolla on kuitenkin myös kohdemäärältään suurempia monivetoja, jotka tunnetaan nimellä Supermoniveto. Veikkauksen Supermoniveto pitää sisällään jopa viisi tai kuusi ottelua, joiden tarkkoja lopputuloksia kotimaiset vedonlyöjät yrittävät veikata oikein.

MONIVETO VIHJEET

Meidän sivustomme takaa löytyy pitkän linjan vedonlyöntiammattilaisia, joista osa on pelannut myös monivetoa voitollisesti vuosien ajan. Tämän ansiosta pystymme hyvällä omatunnolla sanomaan, että Vedonlyontivihjeet.org -tiimin moniveto vihjeet ovat markkinoiden parhaita. Vihjeissämme otetaan huomioon kaikki otteluiden lopputuloksiin olennaisesti vaikuttavat tekijät, eikä meidän monivetovihjeitä perustella vain kuntopuntarin tai sarjataulukon sijoituksilla.

Käsittelemme jokaista ottelua puolueettomasta näkökulmasta – meillä ei nimittäin niin sanottuja fanbettejä lyödä. Monivedossa suurin osa pelaajista lyö vetoja vain harrastemielessä, tai pahimmillaan vain suosikkijoukkueidensa puolesta, mutta sivustollamme asiat tehdään aivan eri tavalla. Käymme jokaisen kohteen huolellisesti läpi ja arvioimme sen, mitkä kohteet ovat mahdollisesti ylipelattuja. Tämän jälkeen hyödynnämme todennäköisyysarvioitamme pelikohteiden valinnassa ja lukitsemme omat valintamme kupongille.

Moniveto vihjeet

Täytyy toki muistaa, että monivedossa pääosuman napsuminen omalle kohdalle ei tapahdu aivan joka kierros. Tästä huolimatta monivetoa on mahdollista pelata voitollisesti myös pitkässä juoksussa, ja tähän myös meidän hyvät moniveto vihjeet pyrkivät. Voitollinen vedonlyönti ei ole 100 metrin pikajuoksu, vaan pikemminkin maraton. Mikäli hyödynnät monivetovihjeitämme esimerkiksi vuoden ajan, jäät suurella todennäköisyydellä reilusti voitolle.

MONIVETO KERTOIMET

Moniveto kertoimet voivat olla erilaisia, sillä Veikkauksen monivetoa pelataan muuttuvilla kertoimilla, mutta pelaaminen onnistuu myös kiinteäkertoimisesti. Veikkauksen lisäksi moni kansainvälinen vedonlyöntisivusto tarjoaa muuttuvakertoimista monivetoa Super Score -nimellä, joka ei eroa kotimaisesta pelimuodostamme käytännössä lainkaan.

Kiinteillä kertoimilla pelattavaa monivetoa kutsutaan nimellä Tulosveto. Tämä voi varmasti hämmentää montaa lukijaa, sillä miten Tulosveto voisi olla Moniveto? Nimi ei pilaa tässäkään asiassa kantajaansa, sillä yhdistelemällä eri otteluiden tulosvetoja, voi pelaaja rakentaa oman monivedon itse! Kiinteillä kertomilla pelatessa paras asia on se, että potentiaaliset voitot ovat tiedossa tarkalleen jo vetohetkellä, toisin kuin muuttuvakertoimisessa monivedossa.

Alla esittelemme näiden kertomien eroja hieman tarkemmin. Meiltä löydät ilmaiset monivetovihjeet niin muuttuva- kuin kiinteäkertoimiseen monivetoon, joten kertoimista ei jää tämäkään homma kiinni.

Muuttuvat kertoimet

Monivedon muuttuvat kertoimet kuuluvat tämän pelimuodon erikoisuuksiin. Lähtökohtaisesti missään muussa vedonlyönnin muodossa ei ole mahdollista pelata muuttuvilla kertoimilla, mutta monivedossa elävät kertoimet ovat totista totta. Muuttuvilla kertoimilla tarkoitetaan sitä, että kertoimet voivat muuttua sen jälkeen kun olet lyönyt vetosi.

Oikeiden rivien kertoimet muuttuvat pelivaihdon mukaan. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että mikäli esimerkiksi 1-0 tulosta pelataan paljon, lasketaan kyseisen tuloksen kerrointa peliyhtiön toimesta. Mikäli yhden tuloksen kerrointa lasketaan, nousevat muiden tulosten kertoimet korkeammalle.

Moniveto kertoimet

Muuttuvien kertoimien hyvä puoli on siinä, että pelaat käytännössä muita pelaajia, etkä peliyhtiön raudanlujia kertoimenlaskijoita vastaan. Kuten moni varmasti tietää, mahtuu vedonlyöjien joukkoon jos jonkinlaista tekijää. Valtaosa monivedon pelaajista on harrastepelaajia, jotka lyövät vetoa vain huvin vuoksi, jonka ansiosta hyvin pohjatyönsä tekevät betsaajat voivat tehdä muuttuvilla kertoimilla roimasti voittoa.

Kiinteät kertoimet

Monivetoa voidaan pelata myös kiinteillä kertoimilla, ja se on todella suosittua. Monivedon kiinteät kertoimet saadaan kasaan yhdistelemällä Tulosvedon kertoimet samalle lapulle. Pelimuoto ei siis tässä tapauksessa ole virallisesti esimerkiksi Veikkauksen moniveto, vaan joko Tulosveto tai perinteinen Pitkäveto, joka tarjoaa otteluihin myös tulosveto kertoimia.

Kiinteillä kertoimilla pelatessa pelaaja tietää jo vetoa lyödessä, paljonko monivedolla voi voittaa. Tämä selittyy sillä, että kiinteät kertoimet pysyvät pelatuilla lapuilla samoina, vaikka vedon lyömisen jälkeen kertoimet muuttuisivat vedonlyöntiyhtiöin listoilla. Vedonlyöntiyhtiö voi muuttaa tarjoamiaan kertoimia riskitasoillaan eli sen perusteella, miten markkina on pelannut tuloksia.

Kiinteät kertoimet ovat aina vedonlyöntiyhtiön – tai sille kertoimia tarjoavan palveluntarjoajan laskemia. Tämä tarkoittaa siis sitä, että monivedon kertoimet on laskettu oikean kertoimenlaskijan toimesta, joka on laskenut todennäköisyyksiä potentiaalisille lopputuloksille omilla arvioillaan.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos yhtiön työntekijä on arvioinut esimerkiksi 3-2 tulokselle 4% todennäköisyyden, on kyseiselle tulokselle tarjolla 25,00 kerroin. Peliyhtiöiden kertoimet eivät kuitenkaan aina ole linjassa todellisuuden kanssa, joten absoluuttisena totuuna niitä ei missään nimessä ole syytä pitää.

Moniveto pelimuodot

MONIVETO PELIMUODOT

Monivetoa voi pelata muutamalla eri tavalla, vaikka itse pelimuoto ei mitään rakettitiedettä ole. Yksinkertaisin tapa pelata monivetoa on hajarivien pelaaminen, joiden avulla pelaaja voi veikata otteluiden lopputulokset kätevästi yhdellä kupongilla. Hajariveillä voi kuitenkin veikata vain yhtä lopputulosta yksittäistä ottelua kohden, joka luonnollisesti laskee osuman todennäköisyyttä melkoisesti.

Paras moniveto-taktiikka on pelata järjestelmiä. Niiden avulla pelaaja voi veikata useampaa eri lopputulosta otteluihin, eli valita vaikkapa kotijoukkueen maalimääräksi 1 tai 2 maalia ja vierasjoukkueelle 0,1 tai 3 maalia. Meidän monivetovihjeet ovat suurimmalta osin järjestelmiä, sillä niiden pelaaminen voitollisesti on huomattavasti todennäköisempää, kuin yksittäisten hajarivien pelaaminen silloin tällöin.

Alapuolella esittelemme hajarivien ja järjestelmien eroja hieman yksityiskohtaisemmin. Tämän lisäksi kerromme, mikä on Supermoniveto ja miten monivedon hintaa saa pienemmäksi, mikäli panos tuntuu turhan korkealta.

Hajarivi

Hajarivit ovat varmasti monelle pelaajalle tuttuja Vakion puolelta. Monivedossa hajarivi tarkoittaa täysin samaa, kuin edellä mainitussa pelimuodossa, eli sen avulla voi lyödä vain yksittäistä lopputulosta. Tällä tarkoitetaan sitä, että voit veikata esimerkiksi kotijoukkueen 1-0 voittoa, mutta et voi lyödä vetoa 1-1 tasapelin puolesta samalla lapulla.

Hajariveillä pelaaminen on haasteellista puuhaa, sillä oikean lopputuloksen veikkaaminen täsmälleen oikein yksittäisellä rivillä on todella epätodennäköistä. Tämän vuoksi meidän monivetovihjeet eivät ole hajarivejä, vaan suosimme järjestelmiä, joiden pelaaminen on huomattavasti kannattavampaa.

Monivetovihjeet järjestelmä ja hajarivi

Järjestelmä

Järjestelmäveto monivedossa on yleinen pelaamisen muoto. Järjestelmällä pelatessa pelaaja voi pelata samalla kertaa monta yksittäistä riviä kerralla, eli otteluille voi valita useamman kuin yhden lopputulosvaihtoehdon. Tämä toki nostaa vedon hinnan korkeammaksi, sillä täydellisessä järjestelmässä pelaaja pelaa jokaisen hajarivin, joka järjestelmän maalimääristä muodostuu.

Esimerkki: Pelaaja valitsee rivin, jossa kotijoukkueet tekevät 1, 2 tai 3 maalia, mutta vierasjoukkueille valintana ovat vain 1 ja 2 maalia. Maalimäärien valitsemisen jälkeen järjestelmä sisällyttää lapulle kaikki ne rivit, eli lopputulosvaihtoehdot, jotka kyseisillä maalimäärillä voi toteutua. Yhteensä edellä mainituilla valinnoilla saadaan kasaan 125 riviä (5 x 5 x 5 = 125). Järjestelmällä rivimäärä nousee siis jo muutamalla valinnalla korkeaksi, jonka vuoksi moni pelaaja ei pelaa järjestelmän rivejä kovin suurilla panoksilla. Jo yhden euron rivipanoksella esimerkin järjestelmän kokonaishinnaksi tulisi 125 euroa.

Järjestelmällä pelaaminen on kuitenkin suositeltavaa, sillä hajarivien pelaaminen on melkoista hakuammuntaa, eivätkä säästöjärjestelmät ole pitkässä juoksussa kannattavia. Monivedon pelaaminen voitollisesti pitkällä aikavälillä ei toki ole helppoa, ja tämän vuoksi olemmekin keränneet tiimimme vain tämän pelimuodon todellisia asiantuntijoita. Voit nauttia asiantuntijoiden vihjeistä viikoittain, sillä löydät sivustoltamme ilmaiset monivetovihjeet kaikkiin parhaisiin peleihin liki päivittäin.

SUPERMONIVETO

Veikkauksen Supermoniveto ei sinänsä ole oma pelimuotonsa, vaan siinä veikataan useamman ottelun lopputuloksia kuin perinteisessä monivedossa. Supermoniveto sisältää yleensä neljä, viisi tai kuusi ottelua, joiden maalimäärät pelaajan on tavoite veikata oikein. Näin monen ottelun lopputuloksien veikkaaminen täsmälleen oikein on melkoisen haastavaa puuhaa, mutta nämä haasteet vetävät pelaajia mukaan Supermonivedon jännitykseen viikosta ja vuodesta toiseen.

Supermonivedon kertoimet toimivat täsmälleen samaan tapaan kuin ”normaalissa” monivedossa. Kyseessä ovat siis muuttuvat kertoimet, jotka elävät pelivaihdon mukaan. Yksi suuri plussa Supermonivedossa on siinä, että voittoluokkia on yhden sijasta kaksi. Päävoittoluokka tuo luonnollisesti suurimmat voitot, mutta myös toinen voittoluokka voi tuoda mukavasti rahaa – varsinkin jos kyseessä on ollut vaikea rivi.

Säästöjärjestelmä laskee rivihintaa

Mikäli lapun hinta nousee liian suureksi, mutta et halua laskea panosta, on säästöjärjestelmä ratkaisu ongelmaan. Monivedon säästöjärjestelmä tarkoittaa sitä, että voit sulkea osan järjestelmäpelin otteluiden tulosvaihtoehdoista pois. Voit poistaa esimerkiksi kaikki kotivoitot, tasapelit ja/tai vierasvoitot pois.

Esimerkki: Olet valinnut koti- ja vierasjoukkueen maalimääräksi 1 tai 2 maalia. Pelilapun hinta on kuitenkin noussut hieman liian korkeaksi, jonka vuoksi nappaat tulosvaihtoehdoista pois kaikki kotivoitot. Valitsemillasi maalimäärillä säästöjärjestelmä poistaa 2-1 tuloksen pois lapultasi, eikä pelaa sitä. Tämän ansiosta kupongin kokonaishinta laskee, sillä pelaat kyseiseen otteluun vain kolme tulosta neljän sijaan.

Moniveto kohteet

MONIVETO KOHTEET

Jalkapallo

Jalkapallo on maailman ylivoimainen ykköslaji. Tämä näkyy myös monivedossa, sillä jalkapallo on pelaajavolyymiltaan selvästi suurin urheilulaji myös tässä pelimuodossa. Monivetoon jalkapallo sopii mainiosti, sillä kuningaslajissa maaleja ei nähdä niin paljoa, kuin esimerkiksi jääkiekossa, jonka ansiosta osumat ovat huomattavasti todennäköisempiä. Tämä toki tarkoittaa myös sitä, että jalkapallon moniveto kertoimet ovat hieman pienempiä kuin muissa lajeissa, mutta tämän ei tule antaa hämätä, sillä tästä huolimatta voittokertoimet ovat yleensä niin suuria, että pienelläkin panoksella on mahdollista napata useamman satasen voitot taskuun.

Perinteisesti jalkapallo monivetokohteet pitävät sisällään kolme ottelua, joka nostaa voittokertoimen jo mukavan korkealle, mikäli pelaaja saa veikattua jokaisen ottelun tuloksen oikein.

Esimerkki: Pelaaja veikkaa Arsenal – Chelsea, Newcastle – West Ham ja Burnley – Norwich -otteluiden päättyvän lopputuloksiin 2-1, 1-1 ja 0-0. Kertoimet kyseisille tuloksille voivat olla 11,00, 7,00 ja 12,00. Monivedon kerroin lasketaan laskukaavalla 11,00*7,00*12,00 =  924. Kertoimet liikkuvat siis melkoisissa lukemissa, vaikka tulokset eivät kovin ihmeellisiä olisi olleetkaan. Jos olisit veikannut edellä mainitun rivin täsmälleen oikein 0,50 euron panoksella, olisit voittanut alle euron sijoituksella peräti 462 euroa!

Jääkiekko

Jääkiekko on suosituin urheilulaji Suomessa, joten ei ole varmaankaan kovin suuri yllätys, että laji on myös kotimaisten vedonlyöjien suosiossa. Jääkiekko moniveto on monesta syystä mielenkiintoista, mutta kenties se kaikista tärkein syy on se, että tämän lajin moniveto kertoimet ovat järjestään todella korkeita.

Lätkässä maaleja tehdään nimittäin selvästi enemmän kuin esimerkiksi jalkapallossa, sillä on varsin normaalia, että ottelut päättyvät vaikkapa 5-2 tai 4-1. Jääkiekossa muuttujia on sen verran paljon, että kertoimet hipovat pilviä jo kahden ja kolmen kohteen monivedoissa.

Samalla viikolla, kun tämä teksti kirjoitettiin, pelattiin kolmen kohteen jääkiekko moniveto, jonka lopullinen kerroin oli peräti 40651,37. Tulokset olivat tavanomaiset 2-5, 3-0 ja 3-1, joten mitään poikkeuksellisia maalikarkeloita ei todellakaan tarvita valtavien voittojen saamiseksi.

Jääkiekko moniveto

Salibandy

Salibandy ei ole aivan yhtä suosittu laji, kuin esimerkiksi jalkapallo tai jääkiekko, mutta viime vuosien aikana laji on ollut kovassa nosteessa. Harrastajamäärät nousivat 2010-luvun ajan valtavaa tahtia, jonka lisäksi laji keräsi myös tavallisten katsojien sekä vedonlyöjien kiinnostuksen.

Salibandyn moniveto on veikkaajan kannalta hieman haasteellinen, sillä lajin maalimäärä on melkoisen suuri, jonka myötä osumistodennäköisyys on pienempi kuin esimerkiksi jalkapallossa. Tästä huolimatta myös tässä lajissa on mahdollista jäädä roimasti plussalle, ja tässä kannattaa ehdottomasti hyödyntää sivustomme hyvät monivetovihjeet, jotka on kirjoitettu rautaisten ammattilaisten toimesta.

Pesäpallo

Pesäpallo on Suomen kansallislaji, mutta muualla maailmassa lajia ei juuri pelata. Pesäpallossa juoksuja tulee paljon, jonka vuoksi lajin veikkaaminen on vaikeaa. Lajin suuri varianssi pitää sisällään kuitenkin myös suuren positiivisen puolen, sillä sen ansiosta voitot ovat parhaimmillaan aivan käsittämättömän suuria.

Pesiksessä otteluiden lopputulokset vaihtelevat niin paljon, että pesäpallo moniveto kertoimet voivat liikkua jopa miljoonissa. Huomion arvoista on tietenkin se, että tämän lajin monivedossa ei veikata jaksojen tulosta, vaan juurikin kokonaisjuoksumääriä, joka tekee pesiksestä hyvin mielenkiintoisen lajin vedonlyöjän näkökulmasta.

ILMAISET MONIVETOVIHJEET

Moniveto ei ole aivan yhtä suosittu pelimuoto kuin esimerkiksi Vakio, mutta tästä huolimatta monivetovihjeitä löytyy netistä runsaasti. Vedonlyöjien suosiossa moniveto on erityisesti sen yllätyksellisyyden vuoksi, sillä monen ottelun maalimääriä veikatessa varianssi on suurta, kuten tämän sivun alkupuolella kerroimme.

Pitkavetovihjeet.org -sivuston monivetovihjeet ovat aina ilmaisia, eikä niistä tulla veloittamaan tulevaisuudessakaan maksua. Kirjoitustiimistämme löytyy monivedon kokeneita taitureita, joilta löytyy jopa useamman vuosikymmenen verran kokemusta tästä pelimuodosta, mutta toki joukostamme löytyy myös alan nuoria tulokkaita, jotka ovat todistaneet pystyvänsä lyömään vetoa voitollisesti pitkällä aikavälillä.

Ilmaiset monivetovihjeet

Muualta netistä löytyvät ilmaiset monivetovihjeet eivät välttämättä täytä aina pelaajien odotuksia. Kuten varmasti monelle on tullut tutuksi, ei jokaisen sivuston oikea tavoite ole tarjota laadukkaita monivetovihjeitä. Meillä asiat kuitenkin tehdään toisin, sillä haluamme tarjota lukijoillemme aitoa laatua, eikä vinkkejämme kirjoiteta klikkien perässä.

Maksulliset monivetovihjeet

Monivetoon ei ole tällä hetkellä tarjolla kovinkaan runsaasti maksullisia vihjeitä. Tämä toki ymmärrettävää, sillä kuten yläpuolen kappaleissa nostimme esille, ei moniveto ole se kaikista suosituin pelimuoto. Toki monivetovihjeitä on mahdollista saada myös maksua vastaan, mutta me Pitkavetovihjeet.org -sivustolla emme tätä suosittele, sillä ilmaisilla vihjeillä pääset varmasti jo pitkälle.

Ilmaiset monivetovihjeet tarjoavat sinulle yksinkertaisesti kaiken tarvittavan. Esimerkiksi meidän vihjeemme on laadittu pitkän linjan ammattilaisten toimesta, joten vihjeiden maksuttomuus ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö niiden takaa löytyisi laatua. Toki, jos välttämättä haluat ostaa vihjeitä, niin suosittelemme tarkastamaan vihjaajan taustat läpikotaisin. Selvitä se, onko kyseinen vinkkaaja vihjannut monivetoa voitollisesti pitkään, pyydä tarvittavat tilastot tutkittavaksesi. Mikäli laatu on kunnossa ja uskot vihjaajan olevan oikeasti voitollinen, ei mikään taho kiellä sinua ostamasta vihjeitä monivetoon.

MONIVETO PALAUTUSPROSENTTI

Palautusprosentilla tarkoitetaan sitä, kuinka paljon pelaajat saavat panostetusta summasta takaisin. Mikäli monivedon palautusprosentti on 90%, palautuu yhdeksänkymmentä prosenttia pelivaihdosta takaisin pelaajille. Loput 10% menevät peliyhtiön taskuun. Veikkauksen Monivedossa palautusprosentti on aina sama – 70%. Tämä lukema voi hätkähdyttää, sillä Monivedossa tai Vakiossa palautusprosenttia ei monesti tule mietittyä, sillä pelaaja ei sinällään maksa tätä peliyhtiön ottamaa komissiota suoraan omasta taskustaan.

Kansainvälisillä vedonlyöntisivustoilla monivedon palautusprosentti on selvästi kotimaista Veikkaustamme, sillä Super Score-sivustot palauttavat jopa yli 90% pelivaihdosta takaisin pelaajille. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että pienemmällä panoksella voi tavoitella selvästi suurempia voittoja, sillä voittoluokat ovat näillä sivustoilla selvästi suuremmat Veikkauksen Monivetoon nähden.

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

200€ pelirahaa vedonlyöntiin!

Everygame tarjoaa mukavan bonuksen – starttaa vetsailu Everygamella!