Banner Image

LAADUKKAAT VAKIOVIHJEET AMMATTITAIDOLLA

Vakioveikkaus on yksi suomalaisten rahapelaajien ikuisista suosikeista. Legendaarinen pelimuoto on varmasti vähintään nimeltä tuttu jokaiselle tämän tekstin lukijalle, sillä valtaosa kotimaisista pelaajista ottaa myös nykypäivänä ensikosketuksensa urheiluvedonlyönnin ihmeelliseen maailmaan juuri Vakion kautta. Tämä pelimuoto on tärkeä osa myös Vedonlyontivihjeet.org -sivuston kattausta, ja pyrimmekin tarjoamaan lukijoillemme markkinoiden parhaat vakiovihjeet joka viikko sekä laadukkaat ohjeet vakion pelaamiseen.

Tällä sivulla kerromme, mistä hyvät vakiovihjeet koostuvat, miten vakiovihjeitä kannattaa hyödyntää ja millä tavalla pelaaja voi maksimoida potentiaalisen tuottonsa Vakiossa. Pitkavetovihjeet.org -tiimin ammattilaiset kertovat myös omat vinkkinsä siihen, miten vakiota pelataan ja mitä tekijöitä on syytä ottaa huomioon, kun suunnittelet omia vetolappujasi.

UUSIMMAT VAKIOVIHJEET

Ulkomaalaiset vedonlyöntisivustot vakioon

Alta löydät parhaat vedonlyöntisivustot, joilla voi pelata vakiota. Kaikki listan vedonlyöntisivut ovat luotettavia ja lisensoituja.

MR GREEN100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimusta (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006
UNIBET100€ talletusbonus 100€ astiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Trannel International Ltd. on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/106/2000
LEOVEGAS100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | LeoVegas Gaming plc on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/237/2013

Lue lisää Vakiosta

Tältä sivulta löydät kattavan tietopaketin Vakioon liittyen. Voit lukea asiat järjestyksessä tai siirtyä suoraan mielenkiintoisen aiheen pariin:

VAKIOVEIKKAUS VIHJEET

Vakioveikkaus vihjeet on pääsääntöisesti suunnattu Veikkaukselle, jonka järjestämät pelit ovat valtavan suosittuja. Veikkauksen palautusprosentit ovat monessa pelimuodossa surkeat, mutta Vakiossa voittoluokat ovat oikein mainiot. Valtavan pelaajavolyymin vuoksi suuriin voittoihin on kuitenkin välillä vaikea päästä käsiksi, sillä Vakion kohdemäärät ovat yleensä arkisin niin pieniä, että kymmeniin – tai jopa satoihin tuhansiin euroihin kohoavia voittopotteja on mahdollista tavoitella lähinnä viikonloppuisin.

Viikon kohokohta on lauantaina pelattava 13 kohteen vakio, johon myös me Pitkavetovihjeet.org -sivustolla panostamme. Löydät sivustoltamme laadukkaat Vakio 1 vihjeet, jotka on kirjoitettu ja laadittu ammattilaisten toimesta. Tarjoamme Vakioveikkaus vihjeitä tietenkin myös pienempiin vakioihin, mutta huomattavasti harvemmin, sillä niiden tuottopotentiaali on useimmiten turhan matala.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että vaikka Veikkaus jää kansainvälisten peliyhtiöiden jalkoihin monella saralla, on Vakio sellainen pelimuoto jossa se on kilpailukykyinen. Voittopotit ovat kokoluokaltaan suuria, sillä vaikka pelaajavolyymi on valtava, on jättipottien osuminen kohdalle kuitenkin mahdollista.

Suosittelemmekin tarkastamaan sivustomme hyvät vakiovihjeet ja hyppäämään vaikka seuraavana lauantaina legendaarisen Vakio 1:n pariin, mikäli mielenkiinto heräsi.

Vakiovihjeet ulkomaille

Vakio ei tietenkään kuulu vain Veikkauksen tarjontaan, sillä kuten tämän sivun johdannossa kerroimme, löytyy kyseinen pelimuoto myös kansainvälisten peliyhtiöiden tarjonnasta. Vakioveikkaus ei siis ole vain kotimaisen monopolimme yksinoikeus, vaan kyseinen pelimuoto on keksitty alkujaan aivan muualla kuin Suomessa. Pitkavetovihjeet.orgin vakiovihjeet ulkomaille voit hyödyntää esimerkiksi Mr Greenilla ja Unibetilla, jotka tarjoavat erilaisia vakioita lähes päivittäin.

Tämän ansiosta voit pelata meidän veikkausvihjeet myös ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla, jotka tarjoavat useimmiten mielenkiintoisemman kohdevalikoiman kuin Veikkaus. Tärkeää on myös mainita se, että Veikkauksen vakio on nykypäivänä jopa hieman ”ylipelattu”. Kyseistä pelimuotoa pelaa siis niin moni pelaaja, että kunnon pottien osuminen yksistään omalle kohdalle on vaikeaa – ja ajoittain jopa mahdotonta.

Tästä ei kuitenkaan tarvitse huolehtia kansainvälisillä pelisivustoilla, sillä niillä vakiota ei pelata läheskään yhtä suurella innolla kuin Suomessa. Tämän ansiosta voitto-osuudet ovat suuria, eikä ole syytä unohtaa myöskään sitä, että ulkomaiset vedonlyöntisivut tarjoavat pelaajilleen maistuvat vedonlyöntibonukset. Niitä Veikkaus ei tunnetusti tarjoa.

VAKIOVIHJEET ENGLANNISTA

Vakioveikkaus on erityisen suosittua Iso-Britannian jalkapallosarjoihin, ja vakiovihjeet Englannista ovatkin oiva apu viikonlopun pelikierroksille. Jokaisella kirjoittajallamme on jopa vuosikymmenten verran kokemusta Vakion pelaamisesta ja he tuntevat Englannin sumusaarten futissarjat kuin omat taskunsa. Mikäli siis etsit hyviä vakiovihjeitä Englantiin, olet saapunut oikeaan osoitteeseen. Meidän vakioveikkaus vihjeet tarjoavat pelaajille kaiken tarvittavan infon lauantai-kierroksille – erityisesti Valioliigaan ja Championshipiin.

Yleensä maajoukkuetaukojen aikana vakiovihjeet Englannista pitävät toki sisällään myös brittein saarten alempia sarjoja, kun Valioliiga ja Mestaruussarja ovat tauolla. Voit kuitenkin luottaa siihen, että kirjoitustiimimme tarjoaa sinulle laadukasta luettavaa myös näihin sarjoihin, sillä joukostamme löytyy myös Englannin alempien sarjojen, kuten Ykkös- ja Kakkosliigan todellisia asiantuntijoita.

Vuosien saatossa uusia – ja ennen kaikkea erilaisia vakioita on tullut monia. Nykyään mahdollista on pelata muun muassa jääkiekkovakiota ja formulavakiota, sekä pesäpallovakio on kuulunut tarjontaan kesäisin. Pyrimme julkaisemaan pitkässä juoksussa voitollisia vakiovihjeitä myös näihin lajeihin, mutta pääsääntöisesti vakioveikkaus vihjeemme pitävät kuitenkin sisällään jalkapallokohteita Englantiin.

Sivustoltamme takaa löytyy useiden lajien asiantuntijoita, joiden näkemyksiä ja pelivalintoja voit lukea monessa eri muodossa. Löydät nimittäin sivuiltamme myös pitkävetovihjeet, monivetovihjeet sekä muut pelivihjeet, sekä esittelyt tämän hetken parhaista vedonlyöntisivustoista.

Grand Prix vakiovihjeet

Grand Prix on yksi viime vuosien uudistuksista Veikkauksen Vakiossa. Veikkaus laajensi Vakion tarjotaansa vuonna 2016 ja nykyään sunnuntaisin pelataan normaalia suurempia Grand Prix vakio -kierros, joka pitä sisällään jopa 18 kohdetta. Laajemman kohdemäärän ansiosta myös voitot ovat perinteistä 13 kohteen vakiota suuremmat ja Vakiovihjeet Grand Prix -kierroksille löydät tietenkin myös meidän sivuilta.

Toki on hyvä muistaa, että Grand Prix -vakivihjeet voivat olla hieman haastavampaa kirjoittaa, sillä kohteita alkaa olla jo niin paljon, että voittotodennäköisyys on pieni. Tästä huolimatta sunnuntain kierroksia ei ole syytä jättää välistä, sillä pitkäjänteisellä työllä ja kurinalaisella panostuksella myös Grand Prixin pelaamisesta on mahdollista tehdä kannattavaa – varsinkin jos hyödynnät meidän laadukkaita vihjeitä.

Voittoluokkia Grand Prix -vakiossa on neljä ja päävoitto laitetaan jakoon jokaisella pelikierroksella. Päävoitto maksetaan sille pelaajalle, joka saa eniten kohteita oikein, ja kolme seuraavaksi parasta tulosta saavat alaluokkien voitot. Jos siis 18 kohteen vakiossa paras tulos on 15 oikein, voittoja kilahtaa tilille myös 12 oikein saaneille pelaajille.

LAADUKKAAT VIHJEET VAKIOON

Meidän ykkösperiaatteemme on tarjota laadukkaat vihjeet vakioon, jonka vuoksi olemme keränneet vihjetiimimme alan todellisia ammttilaisia. Tällä hetkellä internetistä löytyy valtavasti sivustoja, jotka tarjoavat lukijoille erilaisia vetovihjeitä, mutta vihjeiden laatu voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä.

Erityisesti Vakio 1 vihjeet kuuluvat monen vihjesivuston tarjontaan, mutta ne voi olla kirjoitettu vain liikenteen vuoksi. Lauantaina Vakio on nimittäin niin suosittu, että osa sivustoista kirjoittaa hätiköiden vihjeet vain sen vuoksi, että saisi mahdollisimman monta lukijaa sivustollensa.

Tällaista toimintaa Pitkavetovihjeet.org ei hyväksy, sillä kuten varmasti olet huomannut – meillä vihjeet vakioon tehdään laadun, ei suinkaan määrän kautta.

Vakiovihjeet aloitteleville pelaajille

Oikeasti hyvät vakiovihjeet tarjoavat erinomaista apua erityisesti aloitteleville pelaajille. Niissä perustellaan pelivalinnat huolellisesti ja kerrotaan yksityiskohtaisesti, minkä vuoksi vihjaaja on päätynyt kyseiseen pelivalintaan.

Hyvin perusteltu vihje ei tarjoa lukijalle pelkästään pelisuositusta, vaan ammattilaisten tekstin voi lukea myös oppimismielessä. Mikäli luet vihjeitä määrätietoisesti esimerkiksi kuukauden ajan, saat varmasti paljon työkaluja siihen, miten vakiokohteita on mahdollista arvioida myös omatoimisesti.

Parhaat vinkit ovat tietenkin myös pitkällä aikavälillä voitollisia, ja juuri tuloksen perusteella vakiovihjeitä tarjoavia tahoja on helppo vertailla. Ammattimaiset vihjesivustot pyrkivät voitollisuuteen nimenomaan pidemmällä aikajaksolla, sillä voitollinen vedonlyönti ei ole pikajuoksu, vaan pikemminkin maraton.

Huomioi nämä asiat kun vertailet vakiovihjeitä

Laadukkaat perustelut: kiinnitä huomiota vihjeen perusteluihin. Hyvät vakio vihjeet on perusteltu huolellisesti ja niissä otetaan huomioon kaikki ne seikat, jotka ovat olennaisia lopputuloksen kannalta.

Sisältö ja kielioppi: ammattilaisten vihjeissä sisältö on kunnossa ja vihje on kirjoitettu kieliopillisesti virheettömästi. Tekstin laatu ja selkeys kertoo suoraan sen, kuinka paljon sivusto panostaa vakiovihjeisiin.

Seuranta: Luotettavat vakiovihjeet tilastoidaan niitä kirjoittavan tahon toimesta rehellisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisesta vihjeestä pidetään kirjaa – oli tulos sitten voitollinen tai ei.

Kannattaako vakiovihjeistä maksaa?

Vakioon ei lähtökohtaisesti ole saatavilla niin paljoa maksullisia vihjeitä, kuin esimerkiksi pitkävetoon. Tämä on toki ymmärrettävää, sillä perinteistä pitkävetoa pelataan selvästi enemmän, mutta tästä huolimatta maksulliset vakiovihjeet kuuluvat joiden toimijoiden tarjontaan. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä sanoa, että vihjeistä ei ole mitään syytä maksaa, ellet ole täysin varma siitä, että vakioon vihjeitä tarjoava taho on ammattitaitoinen ja luotettava.

Mikäli kuitenkin löydät asiantuntevan vihjaajan, jonka tulos on ollut pitkässä juoksussa voitollista, voi maksaminen olla ihan järkeenkäypää. Ammatikseen vetoa lyövät pelaajat perustavat vetonsa todella tarkkoihin mallinnuksiin, joten voisi sanoa olevan oikein, että he pyytävät vihjeistään maksua.

Maksullisia vakiovihjeitä tarjoavia sivustoja tai yksityishenkilöitä ei kuitenkaan juuri nyt löydy kovinkaan montaa, mutta mikäli luotettavia toimijoita ilmaantuu markkinoille, nostamme heidät esille tällä sivulla.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että mikäli todella haluat maksaa vakiovihjeistä, on sinun syytä tutkailla maksamisen kannattavuutta monelta eri kantilta. Onko potentiaalinen palautus oikeasti parempi vihjaajan kanssa, onko vakiovihjeitä tarjoava taho pitkässä juoksussa voitollinen ja kuinka usein vihjeitä tarjotaan.

Lue Vakiovihjeet eri lajeihin ja moneen sarjaan
Vakiovihjeitä kirjoitetaan moneen eri lajiin ja sarjaan.

VAKIOVIHJEET ERI LAJEIHIN

Suosituimmat Vakiot pitävät sisällään jalkapallokohteita, mutta tämän lisäksi kohdetarjontaan voivat kuulua jääkiekko, esports, formula 1 sekä koripallo. Eroavaisuuksia lajien välillä on hyvin paljon ja onkin hyvin luonnollista, että esimerkiksi Esports-vakiota täytyy lähestyä aivan eri tavalla, kuin Vakio 1:ta, joka koostuu aina jalkapallosta.

Alapuolella olemme avanneet hieman tarkemmin erilaisia lajeja, joita Vakiot voivat sisältää ja joihin asiantunteva tiimimme kirjoittaa vakiovihjeet luotettavasti ja huolellisesti.

Vakiovihjeet jalkapalloon

Jalkapallo on ylivoimaisesti suosituin vakioveikkaus laji. Jo vuosikymmenien ajan vakion kohteet ovat löytyneet pääsääntöisesti jalkapallosta, ja viikon kohokohta, eli lauantaina pelattava Vakio 1 on koostunut perinteisesti brittifutiksen otteluista. Yleensä pelikohteista löytyy lauantain Valioliiga-ottelut, jonka lisäksi tarjontaan kuuluu muutama Championshipin, eli toiseksi ylimmän sarjatason matsi.

Suuren suosion ansiosta kaikki vakiovihjeitä tarjoavat sivustot tarjoavat vihjeitä jalkapalloon, ja myös me Pitkavetovihjeet.org -sivustolla tarjoamme hyvät vakiovihjeet futikseen.

Toki esimerkiksi arkisin järjestettävät vakiot sisältävät kohteita myös muihin sarjoihin. Erityisesti kesäisin tarjolla on paljon Veikkausliiga vakioita ja muita suomifutis vakioveikkauksia, jonka lisäksi kohteita löytyy myös esimerkiksi Ruotsin, Ranskan, Italian, Espanjan ja Saksan sarjoista.

Vakiovihjeitä jääkiekkoon

Jääkiekon asema suomalaisten ykköslajina on ollut jo vuosikymmenien ajan vankkumaton. Tästä huolimatta vakiovihjeet jääkiekkoon ovat varsin harvassa, sillä lätkä ei kuulu kovinkaan usein Vakion kohdevalikoimaan.

Yleensä jääkiekkoa on mahdollista pelata arkisin Liigan ja SHL:n peleistä, mutta ajoittain tarjolla on myös NHL-vakioita, jotka ovat erittäin suosittuja lätkäfanien keskuudessa.

Lätkävakion huono puoli on siinä, että tasapelit ovat jääkiekossa selvästi harvinaisempia kuin jalkapallossa. Tämä toki näkyy myös pelijakaumassa, mutta ei läheskään niin paljon kuin pitäisi.

Tämä on kuitenkin vain pieni miinus, ja jääkiekon vakiovihjeet kannattaa ehdottomasti hyödyntää, mikäli esimerkiksi Liiga-vakio osuu kohdalle.

Vakiovihjeet Esports

Esports ei ole ollut pitkään vakion tarjonnassa, mutta viime vuosien aikana myös sitä on nähty suositun pelimuodon kohteissa. Erityisesti kevään 2021 aikana Esports vakiot nousivat suureen suosioon, sillä lähes kaikki muut urheilulajit olivat tauolla, mutta esports-pelit puksuttivat eteenpäin höyryjunan lailla.

Esportsin hieno puoli on siinä, että turnauksia ja liigoja järjestetään vuodenajasta riippumatta, jonka ansiosta esports vakiovihjeitä on tarjolla tammikuusta aina myöhään joulukuulle asti.

Lajin suosio on myös ollut valtavassa kasvussa, joten ei olisi mikään ihme, mikäli elektronisen urheilun vakiot yleistyisivät tulevien vuosien aikana. Suomalaiset e-urheilun kärkipelaajat ovat todellisia maailmantähtiä, jonka myötä pelit ovat saavuttaneet myös kasuaalien seuraajien mielenkiinnon.

Parhaat vakiovihjeet esportsiin löydät luonnollisesti meiltä, jonka lisäksi voit lukea kattavan Esports-oppaan sivustoltamme, josta saat avaimet voitolliseen vedonlyöntiin myös elektronisen urheilun pariin.

Vakiovihjeet F1

Suomalaisten seuratuimpiin urheilulajeihin 1900-luvun loppupuolelta asti kuulunut Formula 1 -sarja on kuulunut Vakion pelitarjontaan vuodesta 2000 lähtien. Vuosituhannen vaihteessa Veikkaus otti formulat osaksi kohdevalikoimaansa ja tästä lähtien Mika Häkkisen, Kimi Räikkösen, Valtteri Bottaksen ja Heikki Kovalaisen tähdittämää moottoriurheilusarjaa on nähty Vakiossa säännöllisen epäsäännöllisesti.

Aivan jokainen kilpailu ei nimittäin löydy vakion tarjonnasta, mutta esimerkiksi legendaariset Hungaroringin ja Silvestonen GP:t löytyvät. Näihin kilpailuihin löydät tiimimme kirjoittamat formula vakiovihjeet laatutakuulla, jotka on kirjoitettu kokeneiden asiantuntijoiden toimesta.

Vihjetiimimme jäsenet ovat seuranneet sarjaa vuosien ajan nimenomaan vedonlyönnin näkövinkkelistä, eikä vain fanin näkökulmasta.

Koripallo vakiovihjeet

Koripallo vakiot keskittyvät lähinnä maailman ykkössarjaan, eli Yhdysvalloissa ja Kanadassa pelattavaan NBA:han. Toki välillä vakiovihjeitä on löydettävissä myös suomikorikseen, mutta tämä on hyvin harvinaista.

Silloin kun koripallovakioita järjestetään, ei Suomen ykkössarja ole kovinkaan usein näissä karkeloissa mukana.

Jääkiekon tapaan koripallossa on Vakion kannalta se huono puoli, että tasapelejä nähdään hyvin harvoin. Tämän vuoksi pelijakauma on hyvin usein koti- ja vierasvoittopainotteinen, sillä vain murto-osa otteluista päättyy varsinaisen peliajan jälkeen tasatulokseen.

Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että voittopotit ovat yleensä varsin pieniä, mutta mikäli kierrokselle mahtuu edes muutama risti, kohoavat voittosummat pilviin.

Katso miten vakiota pelataan - lue ohjeet vakioon
Seuraavaksi kerromme ohjeita, miten vakiota pelataan.

MITEN VAKIOTA PELATAAN

Vakion säännöt ovat varsin simppelit. Vakioveikkauksessa pelaaja veikkaa ottelun lopputulosta 1X2-muodossa, joka on varmasti monelle vedonlyöjälle tuttu vetomuoto Pitkävedon puolelta. Numero 1 tarkoittaa kotivoittoa, X tarkoittaa tasapeliä ja 2:n valitessa pelaaja veikkaa vierasjoukkueen voittoa. Järjestelmällä tai haravalla pelatessa on mahdollista veikata useampaa lopputulosta, eli lapulle voi valita esimerkiksi ykkösen ja ristin samaan otteluun, mutta hajariveillä veikatessa pelaaja voi lyödä vetoa vain yhden lopputuloksen puolesta.

Vakion pelivalikoima sisältää yleensä 8-13 kohdetta, mutta poikkeuksiakin löytyy, kuten Veikkauksen muutama vuosi sitten lanseeraama Vakio Grand Prix, joka pitää sisällään peräti 18 ottelua. Näin monen ottelun oikein saaminen on todella haastavaa, mutta apua pelaajat saavat lukemalla ilmaiset vakiovihjeet Grand Prix peleihin, jotka tuovat varmasti hyvää apua jokaiselle – olipa kyseessä sitten aloitteleva tai kokenut vakioveikkaaja.

Perinteisin vakio, eli lauantaina pelattava Vakio 1 sisältää aina 13 kohdetta. Tavoite on veikata jokaisen ottelun lopputulos oikein, mutta vähintään 10 kohdetta sisältävissä vakioissa voittoja jaetaan usein myös niille pelaajille, jotka jäävät yhden tai kahden ottelun päähän täysosumasta. Voitto-osuudet ovat alavoittoluokissa toki ymmärrettävistä syistä selvästi pienempiä, kuin 13 oikein saaneilla pelaajilla, sillä voitot jaetaan useamman pelaajan kesken.

Vakioveikkaus tulokset

Vakioveikkaus tulokset riippuvat paljon pelijakaumasta. Tämä tarkoittaa sitä, että koska pelaajat kilpailevat samasta potista, on voittosumma silloin isompi, kun mahdollisimman harva saa lopputuloksen oikein. Monet pelaajat valitsevat lapulleen fanittamiaan joukkueita tai valtavia ennakkosuosikkeja, mutta pelijakauman perässä ei useimmiten ole järkevää juosta, sillä nämä joukkueet ovat yleensä ylipelattuja.

Voitollisessa pelaamisessa tärkeintä onkin löytää alipelatut kohteet, joita sanotaan myös vääristymiksi. Parhaat vakioveikkaus tulokset ovatkin niitä, jolloin pelaaja on onnistunut haistelemaan yllätykset kohdilleen ja välttämään ylipelatut kohteet, joiden myötä voittoluokat ovat selvästi suurempia kuin silloin kun ylipelatut joukkueet voittavat ottelunsa.

Kokeneet pelaajat osaavat löytää alipelatut joukkueet ja hyvät vakiovihjeet koostuvatkin juuri näistä kohteista. Markkinaa vastaan pelaaminen voi tuntua aluksi vaikealta, mutta kun kyse on vakioveikkaamisesta, on alipelattujen joukkueiden pelaaminen pitkässä juoksussa voitollista.

Toki täytyy muistaa se, ettei aivan jokaisen vääristymän pelaaminen ole kannattavaa, mutta oikeiden kohteiden löytämiseen harjaantuu varsin nopeasti.

Esimerkkinä voidaan käyttää Barcelonan ja Valladolidin välistä ottelua, jossa markkina on varmasti pelannut Barcaa yli 90 prosentilla. Tässä ottelussa merkkejä ei kannata laittaa umpisurkeasti pelanneelle Valladolidille, vaan tyytyä siihen, että jokainen tulee saamaan Barcelonan voiton oikein ja ruksia varma ykkönen kuponkiin.

Vakio voittoluokat

Vakion voittoluokat määräytyvät kohdemäärän mukaan. Alapuolelta voit katsoa erikokokoisten vakioiden oikeat voittoluokat.

  • 13 kohteen Vakio: Voittoluokkia ovat 13, 12, 11 ja 10 oikein.
  • 12 kohteen Vakio: Voittoluokkia ovat 12, 11 ja 10 oikein.
  • 11 kohteen Vakio: Voittoluokkia ovat 11 ja 10 oikein
  • 10 kohteen Vakio: Voittoluokkia ovat 10 ja 9 oikein.
  • 15-18 kohteen Vakiossa voittoluokkia on neljä parasta tulosta. Esimerkiksi 18 kohteen vakiossa voitto-osuuksia on mahdollista saada 18, 17, 16 ja 15 oikein tuloksilla.

ERILAISET VAKIOT

Vakio voi vaikuttaa ensisilmäyksellä yksinkertaiselta pelimuodolta, mutta kun siihen syventyy tarkemmin, ei asia olekaan aivan simppeliä. Vakiota voidaan pelata hajariveillä, jolloin pelaaja veikkaa koko kierroksen lopputulokset yhdellä lapulla, mutta useimmiten rivejä isketään sisään monta kappaletta, jolloin pelitavaksi voidaan ottaa järjestelmä. Järjestelmän avulla hajarivejä saa kerralla sisään useamman, mutta myös panos nousee samassa suhteessa kuin rivimäärä. Tässä apuun voi tulla harava, jolla pelaaja voi valita samat lopputulokset lapulleen huomattavasti halvemmalla, mutta haravan tuoma säästö laskee merkittävästi jättipotin voittamisen todennäköisyyttä. Alapuolella avaamme tarkemmin mitä Vakion järjestelmä tarkoittaa, miten harava toimii ja miksi hajariveillä on vaikea voittaa.

Vakion pelimuodot - Erilaiset Vakiot suomalaisille
Erilaiset vakion pelimuodot: Hajarivi, Järjestelmä, Harava

Järjestelmä

Järjestelmissä pelaaja voi valita haluamiinsa kohteisiin monta eri tulosvaihtoehtoa. Vakion järjestelmäpelit ovat täydellisiä järjestelmiä, eli peli sisältää kaikki ne hajarivit, jotka vedonlyöjä on pelannut. Markkinoiden parhaat vakiovihjeet ovat järjestelmiin, sillä haravien pelaaminen ei ole pitkässä juoksussa kannattavaa.

Vakio järjestelmän hyvä puoli on myös siinä, että kupongilta näkee heti, paljonko sillä voi voittaa. Toinen iso plussa on se, että järjestelmällä voi voittaa myös niin sanottuja alavoittoja eli pienempien voittoluokkien voittoja. Mikäli olet peesannut hyvät vakiovihjeet ja saanut 13 kohteen vakiossa kaikki oikein, saat voitot myös 12, 11 ja 10 oikein voittoluokista.

Harava

Eräs viisas mies sanoi taannoin, että haravaa kannattaa käyttää mielummin pihatalkoissa, kuin Vakiossa. Tämän on myös Pitkavetovihjeet.org -tiimin kanta haravan käyttöön. Haravan avulla pelaaja voi pelata enemmän merkkejä yhdelle kupongille, mutta todellisuudessa haravan tuoma säästö pienentää voittomahdollisuuksia täysin samassa suhteessa.

Harava on käytännössä järjestelmä, joka poimii tietyn rivimäärän vastaavasta täydellisestä järjestelmästä. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseessä on epätäydellinen järjestelmä, sillä oikeasti harava ei pelaa kaikkia samoja rivejä, kuin täydellinen järjestelmä. Esimerkiksi Paras Tulos -1 haravassa (0+4) haravarivi sisältää vain yhdeksän riviä, kun täydellinen järjestelmä pitää sisällään kaikki yksittäisrivit, jotka muodostuvat pelaajan valitsemilla merkeillä (81 riviä).

Tämän vuoksi haravalla ei välttämättä saa päävoittoa, vaikka kaikki kupongin merkit olisivatkin oikein. Haravan voittotulosta ei voi tarkistaa suoraan kupongilta, vaan sen voi nähdä vasta pelien ratkeamisen jälkeen, kun tulokset julkistetaan. Toki internetistä löytyy nykyisin myös niin sanottuja tulospalveluita, jotka laskevat matemaattisen mahdollisuuden voitoille, mutta toria ei vielä niiden arvioiden perusteella ole syytä varata. Eräät tulospalvelut ovat nimittäin ajan saatossa näyttäneet vääriä voittosummia, joka on tietenkin ikävä yllätys, mikäli pelaaja on luullut päävoiton osuneen kohdalle.

Hajarivi

Hajariveillä pelatessa pelaa ja voi valita yhteen otteluun vain yhden mahdollisen lopputuloksen. Tämä siis tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Norwichin ja Arsenalin väliseen otteluun voi pelata joko kotivoittoa, tasapeliä tai vierasvoittoa, mutta ei sekä koti- että vierasvoittoa.

Hajarivit ovat todella halpoja, mutta niillä voittaminen on todellista hakuammuntaa. Yksittäisten hajarivien osuminen vaatii todellisen onnenpotkun, vaikka olisitkin käyttänyt niiden laatimisessa hyviä vakiovihjeitä, jonka vuoksi emme varsinaisesti suosittele hajariveillä pelaamista.

Parempi vaihtoehto on pelata järjestelmiä, joilla voit pelata samalla kertaa monia hajarivejä. Hinnan ei siis tule antaa hämätä, sillä vaikka hajarivit ovat halpoja, on niiden osumistodennäköisyys lähellä nollaa.

APUOHJELMAT VAKIOON

Vakion pelaamisessa voi hyödyntää myös erilaisia apuohjelmia, jotka ovat varmasti monelle kokeneelle vedonlyöjälle tuttuja pitkävedon puolelta. Yleisimmät tietokoneohjelmat toimivat niin, että pelaaja syöttää omat rivinsä järjestelmään, jonka jälkeen ohjelma valitsee voitto-odotukseltaan parhaat rivit pelaajalle.

Edistyksellisimmät apuohjelmat tuovat siis oivaa apua pelaajalle ja niiden käyttäminen on täysin oikeutettua, mikäli pelaat vakiota säännöllisesti tai jopa ammattimaisesti. Pelkästään tietokoneen varassa pelaaminen ei kuitenkaan onnistu, sillä pelaajan täytyy tehdä omat arviot, jotta apuohjelmasta on hyötyä.

Tietokone ei siis arvo pelaajalle päivän parasta riviä, vaan se vertaa pelaajan omia todennäköisyysarvioita pelijakaumaan, jonka pohjalta se voi maksimoida potentiaalisen tuoton. Pelaaja ei siis pysty vain nauttimaan voitoista ja antamaan ohjia koneen käsiin, sillä Midaksen kultaista kosketusta tietokoneilla ei ainakaan vielä ole, vaan pelaajan täytyy itse tehdä pohjatyö pelivalintojen taustalle.

Apuohjelmia löytyy markkinoilta varsin runsaasti ja osa niistä on jopa ilmaisia. Laadukkaimmat ohjelmat vaativat kuitenkin maksun, mutta huomionarvoista on se, että niihin sisältyy usein asiantunteva asiakastuki.

Osaavasta asiakaspalvelusta on paljon hyötyä mahdollisissa ongelmatilanteissa, sillä pattitilanteet ratkeavat selvästi helpommin verrattuna siihen, jos ratkaisua pitäisi lähteä itse etsimään ilman vaadittavaa asiantuntemusta.

VAKIOVEIKKAUS YHTEENVETO

Vakioveikkaus on perinteinen pelimuoto, joka on pitänyt pintansa jo 1900-luvun puolivälistä lähtien. Vakio on edelleen yksi suomalaisten suosituimmista pelimuodoista, ja vaikka Veikkauksen suosio on ollut pienessä laskusuhdanteessa viime vuosien ajan kun pelaaminen on siirtynyt kansainvälisillä peliyhtiöille, ovat hyvät vakiovihjeet edelleen kuumaa tavaraa.

Tällä sivulla olemme esitelleet kattavasti, miten vakiota pelataan ja mitä asioita sinun tulee ottaa huomioon, kun luet ilmaisia vakio vihjeitä. Esille täytyy nostaa myös se tosiasia, että Vakio on loppupeleissä vaikea pelimuoto, jossa taidon lisäksi vaaditaan ripaus tuulia, sillä esimerkiksi 13 kohteen oikein saaminen on todella vaikeaa puuhaa, eikä se onnistu aivan joka viikko – olitpa sitten kuinka taitava vedonlyöjä tahansa.

Vakiota voi kuitenkin pelata myös järjestelmällisesti ja voitollisesti pitkässä juoksussa. Tähän vaaditaan kurinalaisuutta ja pelimuodon lainalaisuuksien opettelemista, joka on aikaa vievää puuhaa, kuten voitollinen vedonlyönti tuppaa olemaan myös pitkävedon ja muiden pelimuotojen puolella. Tärkeimpänä pointtina voidaan sanoa, että pelaajan täytyy oppia löytämään alipelatut kohteet ja välttää ruksimasta lapulle ylipelattuja valintoja, jotta voittosummat ovat mahdollisimman suuret, kun tulokset osuvat kohdilleen.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET VAKIOSTA (UKK / FAQ)

MISTÄ LÖYDÄN PARHAAT VAKIOVIHJEET?

Parhaat vihjeet vakioon löydät meiltä. Keräämme sivustollemme markkinoiden parhaimmat vinkit kaikille niille kierroksille, jotka ovat mielestämme pelaamisen arvoisia. Emme siis kirjoita vakiovihjeitä liikenteen vuoksi, vaan pyrimme tarjoamaan lukijoillemme avaimet voitolliseen vedonlyöntiin myös Vakiossa, jonka vuoksi et löydä sivustoltamme vakiovihjeitä aivan joka päivä.

Kaikki sivustoltamme löytyvät vinkit kirjoitetaan hyvillä perusteluilla, eikä niissä selitellä turhuuksia. Vihjaajamme ottavat aina huomioon kaikki pelivalintaan vaikuttavat tekijät ja niiden taustalla hyödynnetään moderneimpia datapalveluita.

MITEN VAKIOVIHJEET KANNATTAA KÄYTTÄÄ?

Vihjeiden suora kopioiminen ei lähtökohtaisesti ole kannattavaa, joka selittyy pelimuodon voittoluokilla. Mikäli moni pelaaja pelaa täysin identtiset rivit, ovat voitot myös pienemmät mikäli täysosuma osuu kohdalle.

Suosittelemmekin käyttämään vakiovihjeitä enemmän omien pelivalintojen tukena, kuin suoranaisena alustana kopiointiin. Vaikka suora peesaaminen tuntuisikin houkuttelevalta, laskee se turhan paljon pelaamisen kannattavuutta varsinkin pitkällä aikavälillä.

MITEN VAKIOSTA VOI VOITTAA?

Vakio on haastava pelimuoto, mutta hyvällä pohjatyöllä ja sivustomme vakiovihjeillä voit maksimoida voittojen todennäköisyyden. Yksi tärkeimmistä opeista siihen, miten vakiossa voittaa, on se, että voitollisuus määritellään vasta pitkällä aikavälillä.

Älä siis mieti vakioveikkausta lyhyen matkan pikajuoksuna, sillä kuten muussakin vedonlyönnissä, on positiivinen tulos pitkässä juoksussa parempi asia, kuin yksittäiset pikavoitot. Pysy siis tarkkana ja tee arviot joka viikko huolellisesti – älä sorru huolimattomuuteen.

ONKO VAKIOON OLEMASSA TIETOKONEOHJELMIA?

Kyllä on! Vakioon löytyy monia erilaisia tietokoneohjelmia, jotka suodattavat odotusarvoltaan parhaat rivit sinulle. Koneellinen pelaaminen Vakiossa on nykyisin hyvin suosittua ammattimaisten pelaajien keskuudessa, ja markkinoilta löytyykin jopa ilmaisia ohjelmia Vakioon.

On kuitenkin hyvä muistuttaa, etteivät mitkään apuohjelmat ole oikotie onneen. Ilmaista rahaa ei ole olemassa edes Vakiossa, vaan tietokoneohjelmien optimaaliseen käyttöön tarvitaan pelaajan omat arviot, jotka perustuvat huolelliseen analyysiin niin tilastojen kuin vednolyöjän omien näkemysten pohjalta.

OVATKO MAKSULLISET VAKIOVIHJEET PAREMPIA KUIN ILMAISET?

Vihjeiden maksullisuus ei automaattisesti tarkoita sitä, että ne olisivat parempia kuin maksuttomat vinkit. Netistä löytyy paljon ilmaisia vakiovihjeitä tarjoavia sivustoja, ja niiden avulla pääset varmasti jo pitkälle. Myös meidän vihjeet vakioon ovat aina ilmaisia, eikä niitä tulla viemään koskaan minkäänlaisen maksumuurin taakse.

Mikäli kuitenkin välttämättä haluat maksaa vakiovihjeistä, on niiden tarjoajaan hyvä perehtyä mahdollisimman tarkasti ennen maksua. Jos vihjaaja on luotettava ja tehnyt voittoa pitkällä aikavälillä, voi vihjeiden ostamista ainakin harkita.

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti! VAIN 4x KIERRÄTYS!

4x kierrätys pelasit sitten kasinolla tai vedonlyönnissä!