Banner Image
18.5. Jääkiekon MM-kisat: Tanska – Sveitsi | Otannan kasvaessa varianssin osuus pienenee

18.5.2024. Klo. 13:20

Sveitsi -2,5

Panos
1.5/5

Jääkiekon MM-kisojen lohkovaihe lähestyy päätöskierroksia, kun Tanska ja Sveitsi kohtaavat A-lohkossa lauantaina. Sveitsin osalta turnaus on lähtenyt kohtalaisen hyvin, vaikka joukkue on ollut ajoittain todella epäonnekas. Tanskan pelaaminen on ollut oletetulla tasolla, eikä joukkueelta olisi voinut vaatia enempää.

Joukkueiden kohtaamisessa tasoero on kuitenkin valtava. Euroopan eliittipelaajista koostuva – ja NHL-pelaajilla viimeistelty – sveitsiläisporukka kuuluu aivan turnauksen parhaimpiin rostereihin. Sveitsin pelaamisessa on näkynyt kuitenkin viimeistelytehottomuutta, mutta etenkin edellisessä ottelussa myös huonoa tuuria oli vähintään tarpeeksi.

Menneiden vuosien MVP loistaa jälleen

Sveitsin joukkue on kaikilta osin todella laadukas, mutta yksi mies nousee ylitse muiden. Vuonna 2013 MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Roman Josi on aloittanut MM-urakan ryminällä. Koko turnauksen pistepörssiä johtavalla Josilla on kasassa jo huikeat 2+6=8 tehopistettä neljään otteluun. Josin monipuolinen taitopaletti näkyy edukseen niin puolustus-, kuin myös hyökkäyspäässä. 33-vuotias Nashville Predatorsin hyökkääjä on joukkueen kulmakiviä puolustuksessa, mutta myös jopa tärkein pelintekijä hyökkäyspäässä.

Sveitsin edellinen ottelu Iso-Britanniaa vastaan oli lopulta yllättävän kesy esitys, jota varjosti erittäin epäonnekas viimeistely. Tukkimiehen kirjanpidolla Sveitsi epäonnistui kerran rankkarista, kolmesti läpiajosta ja kaksi suoraa syötöstä -laukausta tyrehtyi mailan katkeamiseen. Sveitsi kuitenkin hallitsi ottelua oletetulla tavalla ja loi maalipaikkoja jatkuvasti vaarallisimmilta sektoreilta. Iso-Britannialla on täysi oikeus tuntea itsensä onnekkaaksi, kun ottelu päättyi näinkin tasaiseen lopputulemaan.

Sveitsin pelitapa on ollut läpi turnauksen selkeä. Kovempia joukkueita vastaan sveitsiläiset lähtevät enemmän rauhallisella ja tunnustelevalla pelitavalla, mutta heittopusseille ei anneta armoa. Myös Tanskaa vastaan voidaan olettaa joukkueen tulevan kaasupohjassa alusta alkaen.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
Vivatbet150% talletusbonus 200€ asti vedonlyöntiin + 10€ ilmaisveto EM-kisoihin ja 10 000€ arvontaLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Vivatbet on Viron vero- ja tulliviraston lisensoima: HKT000051, HKT000052, HKL000367, HKL000368
Maxxwin100% talletusbonus 250€ asti + 10€ ilmaisveto joka päivä EM-kisojen ajanLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | NTEC Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/347/2016

Myös tanskalaiset osaavat hyökätä

Myös tanskalaiset pärjäävät hyökkäyspäässä, sen on Tanska todistanut tässä turnauksessa, mutta myös yleisesti aiemmissa kohtaamisissa Sveitsiä vastaan. Tšekkiä vastaan Tanska väläytteli hyökkäyspään taitoa ajoittain tekemällä yllättäviä ja osakseen laadukkaitakin maaleja. Lopulta Tšekki paineli voittoon maalein 7–4, mutta tanskalaiset voivat olla tyytyväisiä taisteluun. Myös eilisillan kohtaamisessa brittejä vastaan oli meno vauhdikasta.

Samanlaista hyökkäystaitoa ei näkynyt kuitenkaan Kanadaa tai Norjaa vastaan, jotka päihittivät Tanskan tyylipuhtaasti. Mikäli Tanskan viisikkopuolustus kestää, tulee heille aukeamaan tässäkin pelissä mahdollisuus löytää maalipaikkoja nopeista vastahyökkäyksistä. Vastustaja on kuitenkin lauantain pelissä kova, eikä ilmaisia hyökkäyksiä ole tarjolla.

Sveitsi hallitsee, mutta Tanska rimpuilee mukana

Ottelu tullaan menemään Sveitsin pillin tahtiin, mutta myös Tanska on tullut pelaamaan. Sveitsin ja Tanskan kohtaamiset ovat päättyneet niin Sveitsin murskavoittoihin, kuin myös Sveitsin yllätysvoittoihin. Tätä otteluhistoriaa on kuitenkin vaikea arvioida, sillä pelaajarungot ja pelitavatkin ovat muuttuneet erittäin paljon tämän vuoden turnaukseen.

Oletamme kuitenkin Sveitsin säilyttävän pelillisen tasonsa ja luovan hurjan määrän maalipaikkoja. Vain edellisen ottelun kaltainen heikko tuuri voi pilata Sveitsin maalijuhlan. Sveitsin täytyy nostaa myös viimeistelyn tasoa, mutta hyökkäyksestä löytyy kasoittain laatua, kunhan palaset loksahtavat kohdilleen. Pelivalintana siis Sveitsin voitto maalitasoituksella.

XLBet6x 25€ kierrätysvapaa ilmaisveto EM-kisojen ajan!Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | XLBet on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/203/2011
Betstro100% talletusbonus 100€ asti vain 5x kierrätyksellä! (min. kerroin 1,50)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betstro on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/233/2013
IBET100% talletusbonus 150€ asti helpolla kierrätykselläLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Claymore Malta on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/748/2019

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 100€ asti! VAIN 4x KIERRÄTYS!

4x kierrätys pelasit sitten kasinolla tai vedonlyönnissä!