Banner Image
15.6 Superpesis: Alajärvi – Kitee | Jatkaako KiPa loistavia otteita?

15.6.2023. Klo 18:00

Kitee

Panos
1.5/5

15.6. kello 18:00 Alajärven Ankkurit isännöivät Kiteen Palloa Kitron pesäpallostadionilla. Molemmille joukkeilla on ollut pääasiallisesti odotusten mukainen alkukausi, Kiteen kuuluessa keskisakkiin ja Alajärven taistellessa viimeistä sijaa vastaan.

Kitee on ollut aika ajoin jopa todella vakuuttava, etenkin mitä tulee ulkopeliin. KiPan loistavia otteita varjostaa kuitenkin ailahtelevuus, joka on suhteellisen yleistä tämän tason joukkueelle. Kiteellä on kuitenkin edelliseen viiteen peliin neljä voittoa, joista yksi tuli jopa Mansea vastaan. 

Alajärvi on ollut sarjan pohjasakkaa, kuten arvata saattoi. Joukkue on väläytellyt muutamia hyviä jaksoja, mutta kokonaisuus on heikkoa. Kotikentällä Kitrolla joukkue on ollut selkeästi parempi, mutta samat ongelmat vaivaavat myös kotona. Ankkureiden edellinen peli on juuri Kiteetä vastaan, josta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, takkiin tullessa 2-0 (6-1, 8-1)

Betstro100% talletusbonus 100€ asti vain 5x kierrätyksellä! (min. kerroin 1,50)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betstro on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/233/2013

Kitee on aina inhottava vastustaja

On täysin toissijaista ketä vastaan Kitee pelaa, on se silti aina todella inhottava vastustaja. Kiteellä on taipumus voittaa ja hävitä jaksoja yhden juoksun erotuksella, eikä selkeitä jaksotappioita ole tapana tulla.

Kiteeltä löytyy keskikastin joukkueeksi yllättävän hyvin kentällemenijöitä ja heiltä löytyy myös kivasti jalkaa. Ykkösenä pelaava Otto Kauppinen on päässyt kentälle kunnioitettavalla 62% tehokkuudella ja myös jokeriostastolta Matias Litmanen antaa nollatilanteeseen tukea 66% varmuudella.

Sisäpelissä kotiuttaminen on kuitenkin pitkälti yhden miehen varassa. Jiri Pippola on lyönyt 2+24 juoksua, joka on noin kolmannes koko joukkueen juoksumäärästä. Eli kotiuttaminen ei ole yhden miehen show, mutta Pippolan huonoina päivinä voittoprosentti kärsii reilusti. KiPa päästää keskimäärin 7,1 juoksua ottelussa, mutta tilastoa vääristää hieman 28 päästettyä juoksua Joensuuta ja Vimpeliä vastaan. 

Ulkopelissä Kitee antaa vastustajilleen noin 5%-yksikköä vähemmän kärkilyöntejä kuin AA, ja juuri tämä lyjyisyys on kultaakin arvokkaampaa, etenkin vieraskentällä. Kitron kentällä jatkeiden avonaisuus tuo kuitenkin lisämausteen peliin, sillä läpilyönneillä on suuri kunnariuhka. 

Kiteen tärkeimmät pelaajat pelasivat AA:ta vastaan loistavasti kotona, kun Pippola, Litmanen ja esimerkiksi Paavo Pelto olivat loistavia sisäpelissä. Tämän lisäksi ulkopeli on totutusti todella tiivistä ja AA ei löytänyt ratkaisuja sen purkamiseen.

Viime kauden mestari, tämän kauden heittopussi

Alajärven Ankkurit ovat ykköspesiksen hallitseva mestari, joka tuli enemmän tai vähemmän kaikille yllätyksenä. Joukkueen nousu Superpesikseen saattoikin tulla aavistuksen liian aikaisin, eikä joukkue ole välttämättä vielä valmis. Tätä väitettä tukee niin heikko sisäpeli, kun myös ongelmissa oleva ulkopeli.

Elmeri Koivusalmen, Mikael Penninkankaan ja Nestori Yli-Sissalan muodostama kärkikolmikko on jatkanut vahvoja otteita myös Superpesiksessä. Ongelmat tulevatkin tilanteen muodostamisen jälkeen. Vaikka Ankkurit saavatkin 12,5 3-tilannetta per ottelu, ei tämä korreloidu kuitenkaan juoksuiksi, niitä tullessa vaivaiset 4,7 ottelua kohden. 

Ulkopelissä on hyviä asioita, sillä joukkueen etukenttä polttaa keskinkertaiset pienet hyvällä prosentilla, mutta ei kuitenkaan haasta loistavia vaihtolyöntejä tarpeeksi. Suurimmat ongelmat tulevat kuitenkin ulkopelissäkin vastaan, kun tilanne on jo rakentunut. Alajärven ulkopeli kotiutustilanteissa on luokatonta, sillä vastustajat kotiuttavat lähes 55 prosenttisesti (Kiteen vastaava luku 46%)

Tasaisuus riittää suoraan voittoon

Kiteen vahva peruspeli ja tasaisuus ovat voittavia tekijöitä tänään Alajärveä vastaan. Siinä missä Alajärveltä löytyy kyllä yllätyspotentiaalia, on Kiteen rutiinipeli loistavalla tasolla odotuksiin nähden. 

Ottelu ei ole selviö, mutta Kitee on ansaittu ennakkosuosikki ja lunastaakin odotukset kerrointa paremmalla todennäköisyydellä.

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018
MR GREEN100€ ilmaisveto ilman kierrätysvaatimusta (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Mr Green on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006
WILLIAM HILL100€ ilmaisveto (EI SUOMALAISILLE)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Evoke Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/121/2006-01

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 200€ asti!

Uusi vedonlyöntisivusto upean bonuksen saattelemana! Nappaa jopa 200€ pelirahaa 5x kierrätyksellä!