Banner Image
27.6. Superpesis: Sotkamo – Alajärvi | Varma ulkopeli kotijoukkueen vahvuus

27.6.2023 Klo. 18:00

Alle 16,5 juoksua

Panos
1.5/5

Superpesis palaa juhannustauolta, kun Sotkamon Jymy kohtaa Alajärven Ankkurit Marjex Stadionilla. Sotkamon Jymy on lähes historiallisessa neljän ottelun tappioputkessa, mutta paremmin ei mene myöskään Alajärvellä. 

Ankkureilla on tällä kaudella vyöllään yksi voitto ja kymmenen ottelun tappioputki. Ei ole siis syytä edes keskustella, siitä kumpi on ottelussa ennakkosuosikin asemassa. Joukkueet eivät ole kohdanneet vuosiin Superpesisottelussa sillä Alajärvi joutui hakemaan vauhtia porrasta alempaa Ykköspesiksestä. 

Sotkamon kausi on ollut kohtalaisen vakuuttava, huolimatta tämän hetken tappiokierteestä. Kainuulaisten akilleen kantapää on ollut hyökkäystehottomuus, mutta ulkopeli on yhä sarjan parhaimmistoa. 

BET365Ilmaisveto VAIN 5€ minimitalletuksella ja maailman paras live-vedonlyöntiLue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Hillside (Sports) ENC on MGA:n lisensoima: MGA/B2C/531/2018

Pelastaako kokoonpanomuutos Sotkamon sisäpelin?

Sotkamon sisäpeliin tuodaan tänään lisää jalkoja, kun Jere Vikström pelaa numerolla ja Niilo Piiponniemi korvaa Lauri Rönkön jokeripaidassa. Piiponniemi on ollut vuosia Sotkamon etenijöiden vakiokalustoa ja tämä uusi kokoonpano pitäisi helpottaa tilanteiden rakentamista. 

Sotkamon sisäpelin ollessa vaikeuksissa, on ulkopeli yhä todella laadukasta – jopa sarjan parasta. 48,97 prosenttinen ulkopeli on jo yleisesti vakuuttava, mutta etenkin ykköstilanteissa ovat vastustajat vaikeuksissa Jymyä vastaan. Jymyn vastustajien 1-tilanteen purkamistehokkuus on ollut vain 48,5 prosenttista. 

Sotkamon sisäpelissä kotiuttaminen on lähes täysin Roope Korhosen vastuulla. Historian parhaimpiin kuuluvan legendan lisäksi ei Jymyssä ole kenelläkään tällä kaudella edes kymmentä lyötyä juoksua. Tilanteiden puutteeseen tässä ei myös voi vedota, sillä Rönköllä ja Hannes Pekkisellä on ollut 48 kotiutusyritystä, joista vain 17 on onnistunut.

Yhden kärjen joukkue Ankkurit

Vaikka pesäpallossa ykköskärki on aina isossa roolissa, on se Alajärven kohdalla poikkeuksellisen suuressa roolissa. Mikäli Koivusalmi, Penninkangas ja Yli-Sissala eivät onnistu kentälle menossa ja tilanteiden rakentamisessa, on Ankkureiden peli menetetty täysin. 

Alajärvellä on keskimäärin 33,8 kärkilyöntiä ottelussa. Tämä on itsessään jo heikko tilasto, mutta näistä 15,8 tulee edellä mainitun kolmen pelaajan toimesta. Ankkureiden vahvuus on pomppulyönnit etenkin vaihtotilanteissa ja Hiukassa sitä pystyy myös hyödyntämään. 

Sotkamon vahvaa ulkokenttää vastaan on Alajärven kuitenkin todella vaikeaa rakentaa tilanteita, eikä niistä kotiuttaminenkaan ole ollut helppoa kuluneella kaudella. Tuukka Etula on ollut todella hyvä: 12 lyötyä 55% tehokkuudella. Mutta Juho ja Lauri Ihamäki ovat lyöneet 76 yrityksellä 25 juoksua. Kotiuttaminen on siis paljon Etulan tehokkuuden varassa. Juho Ihamäelle pitää antaa kuitenkin hiukan löysää, sillä hänen kotiuttamisvolyymi on huomattavasti muita isompi. 

Murskavoitto, mutta ei suurta juoksujuhlaa

Alajärven koppari- ja linjapelaaminen on tänään koetuksella Sotkamon kovia lyöntejä vastaan. Ottelu ei tule olemaan helppo, mutta juoksujuhlaakaan ei todennäköisesti nähdä. Sotkamon tulee yksin lyömään toistakymmentä juoksua, mutta Alajärvelle olisi ihme jos lyötyjä juoksuja siunaantuisi yli kolme kappaletta. 

Sotkamolla on otteluun täysin ansaittu ennakkosuosikin viitta, mutta juoksulinja on hiipinyt aavistuksen liian korkealle. Synkkä ja jopa sadetta uhkaileva sää ei myöskään helpota juoksukarkeloita. 

On syytä olettaa, että Sotkamo voittaa ottelun reilusti, mutta juoksulinjaa ei tänään Hiukassa rikota. Pikavalinnaksi maistuukin alle 16,5 juoksua. Tämän rikkoutumiseen vaaditaan joko Alajärveltä reilusti juoksuja tai Sotkamolta kasa kunnareita. 


Vihjeen kohde pelattu Coolbetilla.

Betstro100% talletusbonus 100€ asti vain 5x kierrätyksellä! (min. kerroin 1,50)Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betstro on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/233/2013
XLBet5x 20€ kierrätysvapaa ilmaisveto!Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | XLBet on Malta Gaming Authority lisensoima: MGA/B2C/203/2011
COMEON5x 10€ ilmaisvetoa ilman kierrätystä TAI 200 kierrätysvapaata ilmaiskierrosta Lue ArvosteluPELAA>>18+. Säännöt ja ehdot voimassa | Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Co-Gaming Ltd on MGA:n lisensoima: MGA/CRP/178/2009

Laadukkaat vedonlyöntibonukset luotettavasti ja turvallisesti löydät Bonusvedot.comista!

HALUATKO LISÄPOTKUA PELIKASSAAN?

Tsekkaa parhaat vedonlyöntibonukset meiltä!

ETUSIVU
VIHJEET
BONUKSET
HAE

100% talletusbonus 200€ asti!

Uusi vedonlyöntisivusto upean bonuksen saattelemana! Nappaa jopa 200€ pelirahaa 5x kierrätyksellä!